reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie dziewczyny

Wiolka ja miałam grzywkę i to była najgorsza decyzja w moich przygodach z fryzjerami, nigdy więcej. Dość że rozkraczała mi się w miejscu gdzie miałam przedziałek to jeszcze każdy włos w inną stronę zaczął mi sie odwijać, musiałam codziennie prostować włosy oczywiście wilgoć na polu i włosy wracały to stanu sprzed prostowania.

Cinamona to wspułczuje, ja często mam kłopoty z żołądkiem, wtedy tylko lekkostrawne jedzonko, nic smażonego i kompot z jabłek nie gorący, mi pomaga

mummy2 ja na twoim miejscu wzięła bym to zwolnienie, niby 2 tygodnie ale możesz sobie narobić jak masz takie objawy

A ja umieram, juz nie daje rady jak mi lekarz jutro nie pomoże to sie chyba popłacze, w ogóle na noge nie staje, a w nocy tak się męczyłam każdy ruch i zmiana pozycji sprawiał okropny ból, zastanawiam sie nad załatwieniem sobie kil do chodzenia no bo przecież nie będe na jednej nodze skakać:-(

reklama
Nathani problemy z oddychaniem mam chyba od polowy ciazy, masakra jakas. W nocy zasycha mi w gardle ze az piecze bo spie z otwarta buzia, a czasem i nie spi pol nocy bo nie moge oddechy zlapac. Do tego wciaz zatkany nos. Jeszcze tylko jakies 8 tygodni ;-)
clodi dostalam zwolnienie na tydzien z mozliwoscia przedluzenia. Ale wtedy zostanie mi juz tylko 4-5 dni w pracy i chcialabym tam wrocic na ten czas bo czeka mnie pozniej 11 miesiecy na wolnym. Ale zobacze jak sie bede czula.

misia fajny prezent teściu ci dał. Co do tego syropu ja wypiłam za pierwszym razem prawie całą nakrętkę i po 3-4 godzinach był super efekt, fakt spędziłam prawie 40min na tronie ale warto było, póżniej jak już nie mogłam się wypróżnić to wypijałam około 1/2 nakrętki.

Dobrze że pojechałam rano do tego lidla bo termometrów juz prawie nie było, a ciuszki dla maluszków w roz 56/62-68-74, to juz w ogóle było brak zostały same duże, a szkoda bo fajne zimowe ciuszki były.
Ale najważniejsze kupiłam.
Później zajechałam z teściową do ogrodniczego, kupiłyśmy drzewka gruszki i śliwki :)

A tak w ogóle to jak to jest możliwe że w ciągu 3 godzin naklepałyscie prawie 3 strony ??? nie nadrobię hehheh

Clodi współczuję tego bólu, to wygląda jakbyś miała wypadnięty dysk
Misia ta poduszka to super sprawa, używałam w pierwszej ciąży i teraz i praktycznie mnie plecy nie bolą
Idę trochę do obiadu poszykować, dzisiaj klopsy z kalafiora mniam :-)

Fiolka jeszcze miesiac bede pracowac, tzn na 31.10 i 1.11 mam urlop a 5.11 ide po zwolnienie. Nie chce isc wczesniej, bo mam platne tylko 8 tyg. w tym roku, a ciezko nam jak tylko jedna osoba pracuje.

witajcie,

mam pytanko czy pijecie jakieś specjalne herbatki z w związku z ciążą? np z kopru , rumianku itp...
vivienne : termin porodu to 9 grudnia,

dzis mam pierwsze KTG, boje sie , czasem boli mnie brzuch i boje sie ze to skurcze:crazy:

Monika a gdzie chcesz rodzić? KTG robisz u swojego lekarza? Ja muszę robić co tydzień i jeżdżę na Polną, a tak mi się nie chce... ale gina mam na Junikowie więc jeszcze dalej i on w sumie nigdy mi KTG nie robił, więc nawet nie wiem czy ma sprzęt :-D

Mnie czasem też brzuch pobolewa, ale skurcze miałam tylko dwa razy. Tak myślę, że to były skurcze :laugh2:

Żadnych dodatkowych herbatek nie pijam.

reklama
Lilith dzięki za radę, dziś wypróbuję ten Duphalac bo już dłużej nie mam siły się męczyć.
Ankka teraz właśnie ją testuję i powiem szczerze, że naprawdę jest mi wygodnie, ciekawa jestem nocy :-)
Ja mam dziś na obiad barszcz ukraiński i knedle ze śliwkami, mieszanka wybuchowa :-) ale takiego klopsika bym nie odmówiła.
Monika nie bój się tego KTG, to nic strasznego, zresztą sama zobaczysz, że na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :-) Herbatek też żadnych nie piję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry