reklama

Mamuski grudniowe

Nathani ja znalazłam takie coś, warto przeczytać - Przyszła mamo – zapnij pasy - Ciążowy.pl
Z kodeksu drogowego wynika z kolei (rozdział II, art. 39. punkt 2):
Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy: kobiety o widocznej ciąży;

Też zmierzyłam brzuch - w najszerszym miejscu 107! Nawet nie wiedziałam :-D a co do wagi to na ostatniej wizycie miałam równe +10 kg. Nie mam wagi w domu więc nie wiem jak jest teraz, ale w piątek się dowiem ;-)

reklama
Nathani bądź co bądź ja pasy zapinam, jeżdżę dużo, na drogach wariatów nie brakuje i wolę zapinać
Wiola tobie też &&&& za wizytę
Ja już wszystkie ubranka mam poprane i poprasowane, teraz czekają ;) Kupiłam dziś pampersy, były w promocji w Tesco 78 szt. za 39 zł :-) Teraz jak mężu przyjedzie to chce żeby zobaczył fotelik jaki upatrzyłam, on jak zobaczy to będzie wiedział czy solidnie wykonany itd ;-) więc wolę z nim kupić :-p Ale jestem głodna idę jeść :laugh2: Buziaki

Cześć dziewczyny,
dziś wizytuję o 17.00 mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Opiszę co i jak ale chyba dopiero jutro, bo pewnie wrócimy późno.

4madlen kupiłam sobie książkę "Pięćdziesiąt twarzy Greya" i pochłaniam ją w niesamowitym tempie, tylko bardzo erotyczna ta książka, aż się robi gorąco:zawstydzona/y:

Majja ja jak zobaczyłam w sklepie wózek Stokke to tak mi się spodobał, że od razu wiedziałam, że chcę taki mieć. Wierciłam mężowi dziurę w brzuchu i się zgodził. Kupiliśmy go 3 tygodnie temu w sklepie 3kiwi.pl we Wrocławiu, oczywiście przez internet, ale udało nam się wytargować super cenę, za wózek, gondolę, spacerówkę, fotelik i kombinezon zimowy w kolorze Purple. Gwarancja jest na 5 lat. Rabat dali nam naprawdę duży. Mutsy Evo niestety nie widziałam na żywo, ale na fotkach w necie wygląda też bardzo ładnie.:-)

Nathani trzymam kciukasy i proszę o to samo:-) Jeśli chodzi o pasy to ja zapinam, luzuję sobie na brzuchu ale zawsze to bezpieczniej niż jazda bez.

Clodi rzeczywiście grzybów jest masa, mój mąż był w niedzielę z bratem i z teściem, przywieźli 3 duże kosze i co najciekawsze jeden kosz samych prawdziwków.

Ja w najszerszym miejscu ma 97cm. W sumie do dnia dzisiejszego przytyłam 6 kg.

Bakusiowa ja też kupiłam pampersy w Tesco za 39zł 74szt., zresztą kosmetyki dla dziecka Nivea też bo były w naprawdę niskich cenach.

Ostatnia edycja:
misia trzymam kciuki za wizyte i czekam na dobre wiesci ;) a przy czytaniu tej książki też robiło mi się gorąco...;p skończyłam w niecały tydzień i chciałam kupić drugą cześc ale niestety premiera w polsce dopiero w listopadzie także czekam:sorry2: chociaż jak będę z Antosiem już to wątpię żebym znalazła czas na czytanie...

gorzej by bylo gdyby siedzial na kanapie i totalnie nic nie robil. Pewnie naszedl go syndrom wicia gniazdka ;)
o w życiu to nie w jego stylu jeszcze teraz jak mi się schylać nawet nie pozwala :-p za łazienkę już dawno miał się wziąć tylko miał zmianę niefajną to teraz nadrabia:tak:

Ciril no ale co zrobić jak go kontuzja wzięła.... dobrze że dużo nie zostało ;)

Nathani trzymam &

Sarka tam gdzie będę rodzić mam wziąć dla dziecka tylko ubranka i pampersy
więc zobacze w czym oni go będą kąpać itp i najwyżej potem takie kosmetyki kupię

Wiolka daj znać jak po wizycie :tak: a mąż no nie powiem trafił się :sorry2:

Betiks matko jak Ty szalejesz :szok:;-)

Aż tyle kupujecie pampersów. Wszystkie jednej firmy?
chyba do tesco się wybiorę może będą.
Mój plan na dziś to zamówić koszule, już mam wybrane, wczoraj mój mi doradził co i jak (nawet w ciuchach mi pomaga) i muszę to zrobić.
Mały mnie martwi, od wczoraj słabo się rusza, :-(

Dziewczyny a czy kupiłyście już sobie staniki do karmienia ? A jeśli tak to w sklepie stacjonarnym czy na allegro? Bo ja powoli się noszę z tym zamiarem i zastanawiam się gdzie ..na allegro już sobie znalazłam ale poczekam do listopada żeby potem niespodzianki nie było że cycki mi się nie mieszczą w nowym staniku :happy: AAAaa....i jakie podpaski poporodowe kupujecie?

Witam brzuchatki
Bolą mnie żebra, kręgosłup, uda już nie wiem jak mam się układać do snu :baffled: Więcej czasu spędzam na bieganiu do ubikacji i kręcąc się w łóżku niż na śnie ... powoli psychicznie wysiadam :baffled:
Byłam ostatnio w Tesco i nie sądziłam, że są tam takie tanie ładne ubranka DSC_0060.jpg
Jest promocja i za 36 zł jest 5 sztuk :)

Przepraszam,że piszę w tym dziale ,ale dawno mnie tu nie było i jeszcze nie ogarnęłam wszystkiego :)

Misia,Nathani &&&&&&&&&&&&& za wizyty:-) Fiolkanie martw sie ja też mialam takie dni kiedy mała była tak spokojna że gdyby nie wielki brzuch to zapominałam że w ciaży jestem to napewno przejściowe:tak: 4Madlen-ja myśle ze kwalifikacje to juz tylko formalność dlaczego mielibycie teraz zdyskwalifikowac napewno nie;-) Vivienne-ty już masz torbe spakowaną?:szok:tak szybko ja jeszcze o pakowaniu nawwet nie myśle:sorry2: Bakusiowa ja pampersy będę dopiero kupować ale mam tu na miejsacu babke co przywozi pampersy dla nimowlaków 47 szt za 20zł i u niej będe kupować bo sporo osób od niej brało i podobno jakościowo nie odbiegają od marki pampers a po co przepłacać:happy: Nathani jak chgodzi o pasy to juz myśle że to kwestia bardziej indywidualna ja nie zapinam bo mnie gniotą w brzuch a mąż znowu mi zawsze mówi że nie daj Bóg przy stluczce poduszka powietrzna mi twarz rozbije jak poleciałabym nagle do przodu bez pasów są podobno adaltery do pasów dla cieżarnych i one nie powodują ucisku przy pasach zapiętych:happy:

reklama
Liwuś ja kilka miesięcy temu kupiłam taki u tego sprzedawcy: Biustonosz ciążowy i do karmienia Mame Mitex 80E (2683917748) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie pamiętam, czy wtedy też był za taką kasę :no: kupiłam większy, generalnie to mi cycki za bardzo nie urosły, więc powinien być dobry. Tzn. na razie jest :-D

Podkłady poporodowe mam takie: http://www.doz.pl/apteka/p47647-Bella_podklady_higieniczne_Mamma_10_szt a majtki po paczce wielorazowych (2 szt.) i jednorazowych (7 szt.), to pójdą na początek. Podkłady podobno dają w szpitalu, więc na razie nie dokupuję (mam 2 paczki), myślę, że jak co to nie będzie problemu z dokupieniem.

Wiolka ja mam listę uszykowaną i rzeczy w miarę odłożone, muszę to tylko upchnąć sensownie w torbie. Nigdy nie lubiłam zostawiać nic na ostatnią chwilę, zwłaszcza ważnych rzeczy, dlatego jestem taka do przodu :P

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry