reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Clodi ja właśnie nie wiem czemu tak czasem ropa wypływa, mało bo mało ale zawsze i tylko po zamoczeniu, normalnie to wygląda na zagojoną :baffled: ale lekarz mówił że jest w porządku, w sumie nic nie boli, ale nie wiem.

Liwuś moja z kolei tylko smoczki anatomiczne, te z roska też ma i NUKa i wszystkie ssie kiedy ma ochotę na ssanie. Bez tego ani rusz :-)

Cuda się zdarzają !!! spałam dzisiaj 7h bez żadnych przerw , nei wiem jak mężulek wytrzymal ale zajmował sie malym od 2 w nocy do 7 , mały zasnąl o 7 obudził sie o 9 wraz z wyspanął mamusią

liwus - mamy rownodniowców, nasz "ptys" skonczyl dziś też miesiąc, czyli mamy już niemowlaki - nie noworodki.
clodi - polecam herbatkę z kopru wloskiego Hippa, nasz wczoraj męczyl sie przez poł dnia - po czym wypiła 20 ml herbatki i po 5 minutach byla 1 kupa, a po 30 druga (taka , że po niej mąż się zapytał - eee zróbmy drugie - będzie szybciej niż mycie tego

elak właśnie kiedyś próbowałam mu dawać i pluł :confused2:, ale to było jakiś miesiąc temu będe chyba musiała próbować znowu może zaskoczy, a co do kupek to od 2 dni ma przy każdej zmianie pieluszki więc nie przez to go boli brzuszek tylko chyba przez gazy, bo jak się pręży i popurka to spokojny jest wtedy

Hejka, nocka nam minęła fajnie bo Dorianek obudził się koło 1 a potem przed 6 więc w miare jestem wyspana. Z powodu śniegu córce odwołali lekcje więc mam dzisiaj mega pomoc od rana:tak: Bylismy na spacerku, obiadek się robi i nawet mam czas dla siebie trochę bo Wiki zajmuje sie bratem:-) Idę sobie zrobic porządek z twarzą bo woła o pomstę do nieba, maseczka i potem kremik bo od porodu nie miałam nawet na to czasu:tak:
Ja podaję małemu herbatkę z Hippa 2xdziennie po 30-40ml, pije ją chętnie i fajnie mu po niej brzuszek pracuje:-D
liwus,elak wszystkiego najlepszego dla waszych pociech!!!
Viv mi ropka leci cały czas z rany no ale ja mam dziurę po infekcji.

Noukie z tymi kolkami to ja nie wiem, bo Marycha często do cycka się garnie, co prawda długo nie ssie, ale intensywnie nieraz, że aż ja zatyka, a kolek nie miewa, odpukać.

Viv no niby kolki zazwyczaj sa od czestego karmienia bo brzuszek nie nadazy trawic, ale to tez pewnie nie dotyczy wszystkich dzieci;-) ja zauwazylam, ze jak malego przetrzymam 2-3 godzinki to i ladnie sie naje wiecej i pozniej prezenia nie ma, a jak wisi ciagle na cycu to potem brzuszek boli:-(

ElaK jak ja zazdroszcze ja spie po 4 godziny na noc w dzien tez nic:sorry: jutro mam sie niby rano wyspac:rofl2: M ma mi malego tylko do karmienia przynosic, a zabawiac, pampersy i odbijanie ma byc na glowie M;-)

Nathani dziekuje;-)

Zaliczylismy maly spacerek, co prawda jest -2 ale wiatr:eek::eek::eek: no i teraz poki maly jeszcze po spacerku spi, sie wkoncu wezme za rozbieranie choinki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

elak właśnie kiedyś próbowałam mu dawać i pluł :confused2:, ale to było jakiś miesiąc temu będe chyba musiała próbować znowu może zaskoczy, a co do kupek to od 2 dni ma przy każdej zmianie pieluszki więc nie przez to go boli brzuszek tylko chyba przez gazy, bo jak się pręży i popurka to spokojny jest wtedy

U nas tak właśnie jest ... czyli kupy przy każdej zmianie pieluchy a jednak pręży się i gazy męczą :-( Ale po kropelkach nieco lepiej a herbatkę nie bardzo chce pić..wypije z 20-40ml to max.

Nasza tez co karmienie to potem kupka ;-)
Betiks napiłam się z ekspresu smakuje bajecznie, dzięki Ci za namiary :-D
A my dziś zakupy w tempie ekspresowym !!!!!!!!!!!, teściowa miała przyjść do Lenki ale nie wypaliło i pojechaliśmy całą piątką. Mała ładnie przespała ten czas akurat wyrobiliśmy się między karmieniami :-)

A widzisz nathani, super, że znalazłaś :tak: My do Car. mamy kawałek, ale chyba podjedziemy sprawdzić i u nas ;-) Prawda, ile to człowiekowi radości może dać "mała czarna" :-D
Co do szwów to ja miałam też w środku rozp. ale jakieś 2 tyg. temu się ich pozbyłam. I nie powiem, bo trochę im w tym pomogłam. Mianowicie rozmiękczałam je strumieniem prysznica i palcami próbowałam lekko ciągnąć i tak przy każdym myciu, aż w końcu któregoś dnia puściły i sobie "wyjęłam" :sorry:
Rany, znów muszę kończyć i tak właśnie mam ostatnio :confused2: Mały jakoś mniej śpi w dzień, bardziej czujnie i fazę przytulania załapał na maksa :eek: Ech...

reklama
Dziewczyny po CC - używacie czegoś na ten brzuch? Mi mojego M ciocia (pielęgniarka) kazała kupić sobie majtki ściągające, czy coś takiego. Ale czy to już mogę używać na obwisły brzuch?

Byłą u nas dziś prababcia numer 2. Nie mogła się na małą napatrzeć. :D
Mała ciągle w sumie spała, ale fajnie było tak posiedzieć i pogadać.. :tak:
Jutro mamy zamiar zrobić długi spacer wózkiem, bo od nas aż do mojej mamy, Czyli koło 3 km, może więcej. Zobaczymy jak mała to zniesie. :laugh2:

Teraz lecę ją kąpać, potem mam nadzieję pospać. M i dziadek wyręczają mnie dziś nieźle, więc mam luz - prócz karmień.

Do góry