reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Hejka, u nas od 3 dni biało na dworze:-) Na spacerki wychodzimy codziennie aby sie dptlenić i poruszać (to dla mnie taki mały sporcik);-). Nocka u nas spokojna, dwa budzenia tylko o północy i o 5 a teraz sobie leży w bujaczku zadowolony:-) Ja juz nie krwawię od ponad tygodnia i tak sie zastanawiam kiedy dostane pierwszy @. Z rany dalej sie sączy od wczoraj boli mnie az ledwo sie podnoszę. Mam załamkę bo chyba nigdy sie nie zagoi:no:
Pozdrawiam was:-)

witam mamuśki :-)

czekam na położna - mam nadzieję, że tu już jej ostatnia wizyta (w sumie zła ani upierdliwa nie jest, no ale... :-p)

zmykam, bo mała marudna i zasnąć nie chce, postaram się zajrzeć później :tak:

Witam :-)
Odwiedziny wczoraj udane :-)
Mała jak zjadła około 23 to przebudziła się koło 2:30, później przed 5 :-) Teraz sobie śpi z tatusiem :-p
Ale całą noc prawie w łóżeczku :-p Po 5 ja wziełam do siebie, bo troche się rozbudziła i nie chciało mnie sie co chwila wstawać, żeby smoka dać :-)
Fiolka a może sprobujcie z koszulką waszą :-) Może nie tyle cyc co o zapach mu chodzi :-)
Nie pamiętam, która pisała o przesikiwaniu :-p Ale może za małe są pieluszki? Albo częściej zmieniać? My jedziemy na dadach 2 od kąd mała wskoczyła w 3kg i nawet całą noc nie zmieniamy :-) i naprawde rzadko się zdarza, żeby "coś uciekało".
madlen79 gratulacje dla pyśki :-p Pięknie sie uśmiecha :-D Choć pewnie to jeszcze nie był jej "pełny" uśmiech :-)
Ok ide zwierzakowi dać jeść, bo jakoś dziwnie na mnie patrzy :laugh2::laugh2:
Miłego dnia ;-)

Cześć dziewczyny

Do tych co rana po cc goi się wolno:
Ja od samego porodu psikałam rane octaniseptem kilka razy dziennie, tym co pępuszek małego, no i po 2 tygodniach rana była idealnie zagojona. Więc jak nie próbowałyście tego to polecam :tak:.

Ja dzisiaj ide z synkiem zbadać bioderka, mam nadzieje że wszystko ok będzie. Miłego dnia życze

Cześć dziewczyny

Do tych co rana po cc goi się wolno:
Ja od samego porodu psikałam rane octaniseptem kilka razy dziennie, tym co pępuszek małego, no i po 2 tygodniach rana była idealnie zagojona. Więc jak nie próbowałyście tego to polecam :tak:.

Ja dzisiaj ide z synkiem zbadać bioderka, mam nadzieje że wszystko ok będzie. Miłego dnia życze

A ja przemywałam gazikiem spirytusowym - tak gdzieś wyczytałam i też ładnie zagojona.Teraz się zastanawiam jaką maść na blizny kupić.

U nas nocka do d.... Mała obudziła się o 1:00 na cyca potem po 1h czy 1,5h i tak bujałyśmy się prawie do 5:00 potem znowu pobudka do 6:00 to wzięłam ją do łóżka i tak przespała do 7:00 dałam cyca ,pospała znowu 1h i podbudka . Jak zasnęła po 8:00 to obudziła się o 10:00.

Ja używam pampersów teraz babydream - tych zielonych z rossmana. I kupka nam z nich ucieka. :baffled: Ciągle cała uwalona, ech. Ja byłam zadowolona z pampersów "pampers". Jeszcze przede mną test pampersów "dada". Jak się nie sprawią to wrócę do "pampersów".

Moja wisi na cycu non-stop. Ale położna dzisiaj mówiła, że ona ma taki charakterek. :-D

A co jest najlepsze - dzisiaj położna dobijała mi się pół godziny do drzwi, a ja ani dzwonka ani telefonu nie słyszałam jak dzwoniła. :-D
W końcu poszła do samochodu - zadzwoniła do mojego M cioci, a ona do teściowej, a teściowa do siostry M - I dopiero ona przyszła i mnie obudziła. :-D
A położna wkurzona jak nie wiem, a ja nie mogłam przestać jej przepraszać. :happy:

Moja Zuzia zaczęła robić zeza - strasznie mnie to drażni, ale położna mówiła, że do 3 miesiąca dziecko może robić zeza i trzeba to przeczekać. :baffled:

Ja dziś noc ciężka. Jak M jest w domu na weekend to przesypia całą noc, a jak wychodzi do pracy o 1 w nocy to ja nie radzę sobie z małą, bo ciągle ryczy. :no:

Hej dziewczyny. U mnie spadek formy :-( Nic mi się nie chce (oprócz spania), jestem zmęczona, drę koty z meniem, do tego zepsuł mi się ekspres do kawy. A ja kawoszka i przeżywam, no bo już nie pamiętam, kiedy piłam "plujkę", za którą nie przepadam (odzwyczaiłam się). Przepraszam was, ale nawet mi się nie chce czytać i nadrabiać. Poza tym, wszyscy zdrowi :sorry:
Pozdrawiam was serdecznie ;-)

Ania to ja pisałam o zasikanym maluchu :) Przebieram go czesto, moze robi tak czesto siku ze pampers po prostu nie wytrzymuje :) moze sprobuje załozyc mu wieksze 3.
Mojemu małemu przeszły koleczki dzięki kropelką Infacol, zupełnie inne dziecko :tak: już nie płacze tak czesto i nie pręży sie widać że ma lepszy humorek ;-) i ja zresztą też :) oczywiście boję się przestać mu je dawać bo nie wiem co będzie wtedy :baffled:

reklama
Do góry