reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej Mamuśki grudniowe

wpadam do Was czasami poczytać jak się macie , jak Wasza maluszki. Wczoraj wpadłam na taki filmik Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube , moze akurat którejś z Was pomoze bo widzę że niektóre maluszki czasami dają popalić.
Ja czekam na 3 synka, kawał klocka już mam w brzuchu, i już się nie mogę doczekać kwietnia.

Dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech
pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny,
Betiks zdrowka zycze
Noukie oby szybko przestalo bolec
nathani powodzenia z kaczka
bulkaasia masakra, wspolczuje ci i zycze zeby ta rana w koncu sie zagoila. a wiadomo czemu to sie tak dlugo goi? zarazili cie czyms w szpitalu?

ładnie wasze dzieciaczki waza:-D moj maly nieco ponad 4 kg pewnie teraz.
Dzis zamienialm sie z mezem i on wstawal do synka, a ja mialam wstawac do cory. Moja sliczna Majcia zlitowala sie nade mna i spala cala noc do 8:15 :-D a biedny maz wstawal co 2-2,5h. mowi ze to nie dla niego i ze jest zmasakrowany....

Hej

Po dzisiajszej nocy jestem w szoku. Mala zasnela o 23 i spala do prawie 5 rano. O 5 zjadla i spala az do 8. Dla mnie to szok, bo zawsze spala co najwyzej do 3 rano i pozniej to juz co 2 h sie budziala. Zastanawiam sie tylko czy to taki jednorazowy wybryk czy moze jej juz tak zostanie. Zycze sobie tego drugiego hehe.

Clodi super ze maly tak ladnie zniosl podroz. No to ladnie ci Kasjanek wazy.
W piatek czeka nas ponad 5 godzinna podroz autem. Ciekawe jak mala ja zniesie

Bulkaasia zycze aby anytbiotyki szybko pomogly i rana sie w koncu wygoila

Betiks bidulko, kuruj sie kochana

Noukie, ladnie Milo wazy. Moja Maja z 13go grudnia wiec wiekowo prawie jak twoj Milo ale wagowo duzo mniejsza. Jesli wazy teraz z 4 kg to dobrze.

Nathani , mmm kaczka z jablkami, brzmi smakowicie.

Lenka witaj w naszych skromnych progach, wyglaszcz synusia

Basia no to pieknie ci corcia dzisiaj pospala, zrobila prezent mamusi bo wiedziala ze mama potrzebuje snu.

Bry :-)
Betiks zdrówka dużo :-) Masuj dużo cycola :-p (albo daj mężowi hihihih)
Noukie też mi raczej na kość ogonową wygląda... Oby szybko przestalo boleć, bo wiem co to za ból...
Asiu :-( Ty to bidulko sie namęczysz z tą infekcją... Ale jak dobrze pamiętam i kojarze to dłużej z synkiem posiedzisz w domku? No bo chyba zwolnienie dadzą ?? (czyli jakis plus sytuacji - tak na pocieszenie :-p)
Lenka :-) Miło Ciebie widzieć :-) Gratuluje synka ;-) Ekhm... Nie zapomnij nam sie pochwalić w kwietniu :-p
A Nasza Mała "zołza" :)-D) umyśliła sobie dziś o 4 rano leżeć bez pampa... I tak chyba z pół godzinki ja wietrzyłam :-p (dobrze, że przynajmniej pampers pomaga jak ryczy w niebogłosy a nic nie pomaga :-p)
Nam się od tygodnia czy nawet troche dłużej z pempka sączy... fioleutujemy, ale nie wiem czy to pomaga... fiolet uschnie i się tak jakby zwija i dalej pempek mokry... Ale i polożna i p. Doktor mówią, żeby dalej fioletować i czekać...
Słonko u mnie pięknie świeci :-) i niby 3 stopnie :-)
Wczoraj zaliczyliśmy dwa spacerki (rano do lekarza, pod wieczór dłuższy spacerek), Dziewczyny powietrza dostały fajnego to obie zadowolone były :-)
Ale ze starszą mam problem, bo nie moge jej do kompieli zagonić :angry:... już któryś dzień:no:... A wiem, że przecież lubi...
No nic dziś będziemy próbować :-p może się uda :-)
Miłęgo dnia :-)

betiks biduniu współczuję i życzę zdrówka!
bulkaasia jejku ale Ci się przytrafiło :baffled: trzymam kciuki żeby wreszcie rana się zagoiła...
nathani uwielbiam kaczkę ale 2 godziny pieczenia to takie minimum. Powodzenia :)
lenka super że do nas zaglądasz. Trzymamy kciuki za łatwy poród i czekamy na wieści :) może zechcesz nam opisać wrażenia z porodówki? :tak:
noukie ałć ten upadek musiał boleć:dry: ja najbardziej nie lubię bólu kości ogonowej bo ten czuć najdłużej. ściskam Cię mocno :)

a my byliśmy na spacerze w chuście. Miałam plan iść do takiego dużego sklepu dla dzieci który jest bardzo blisko ale rzeba przejść przez ruchliwą jezdnię dwupasmową. i co z tego że jest przejście dla pieszych skoro nie ma chodnika i nie ma jak do tego przejścia dojść?! wkurzyłam się jak nie wiem i wróciliśmy do domu... ale Antoni zasnął w chuście i śpi do tej pory... tylko musiałam go rozwiązać bo ubrałam go w kombinezon - niby zimowy ale cienki i trochę przyduży więc było mu nawet wygodnie i nie protestował jak go wiązałam. Wciągnął świeżego powietrza i zasnął od razu ;)
a zamierzam chyba napisac jakąs skarge na tą ulice tylko jeszcze nie wiem gdzie...:confused:

cinamona brzmi i mam nadzieje ze tez tak będzie smakować :-ppięknie ci pospała
4madlen to rzeczywiście z tym chodnikiem nie ciekawie, może do Zarządu Dróg? albo administracji jakieś nie wiem kto odpowiada za coś takiego.

Mnie tak troszke wyzej boli niz sama kosc ogonowa, ach jeden pierun, jak jeszcze poboli kilka dni to pewnie bede musiala isc z tym na jakas kontrole:sorry2:

Cinamona piekna nocka obyjuz tak zostalo:-), moj Milo tez sie troche unormowal ostatnio i jeden raz w nocy cycamy, za to w dzien odbija sobie i jemy co 1.5-2 godziny:sorry2: stad ta waga:zawstydzona/y:

4Madlen pewnie juz na chodnik miejsca im zabraklo:sorry2: u nas tez znam takie miejsce, sa swiatla, przejscie, a chodnika juz nie ma, do tego jest to na kladce nad autostrada, bardzo niebezpieczne miejsce:sorry2:

Ania i moj Milo lubi bez pampersa;-) a jeszcze mu wtedy dupcie kremikiem posmarowac:zawstydzona/y::-D:cool2: co do kapieli moj starszak tez ma czasem jazde, jakas nowa mala zabawka do kapieli najczesciej pomaga;-) ostatnio mu M statek z papieru zrobil, dlugo statek nie przetrwal w wodzie, ale Quinten do wanny pomaszerowal;-)

reklama
Witajcie
u nas pogoda do d... - pada deszcz:-( i znów ze spacerku nici:wściekła/y:
Wojtek od wczoraj coś się kręci i dobrze spać nie może:-( zasypia na godzinkę albo mniej i marudzi:baffled: zmęczony jest bo mu się oczy przewracają i powieki zamykają a tu nic :baffled: wczoraj jak mi go mama uśpiła to wreszcie zasnął i pospał kilka godzin a dziś od rana znowu, przed chwilą go uśpiłam i na razie śpi na brzuszku, podałam też bobotic (bo wczoraj pomógł) więc teraz na razie - odpukać- śpi:sorry2:

betiks zdrówka, a pojemniczki u nas w aptece można kupić lub w sklepie z art dla dzieci :-)
Noukie dobrze że się nie połamałaś:szok: oby ci szybciutko przeszedł ból
Basia widać że córcia chce dobrze dla mamusi :-) może zauważyła że juz zmęczona jesteś :-)
cinamona być może już jej tak zostanie :-) nasz Wojtuś od jakiegoś czasu też odpuścił sobie karmienie ok 3 i tak mu zostało:-) chyba że ja idę bardzo późno spać to sama go biorę żeby się trochę opróżnić:-D
Ania a może spróbuj pępek smarowac spirytusem 70% wydaje mi się że bardziej wysusza
4madlen to śmiechu warte, zrobić przejście a chodnika nie:szok: ja podobnie jak nathani myslę że to jakiś Zarząd Dróg za to odpowiada

nie chcę zapeszać ale Młody dalej śpi i nawet domofon go nie obudził:szok::-) może to rzeczywiście brzuszek był temu winny
chyba znowu zacznę mu systematycznie kropelki podawać:sorry2:
miłego dnia:-)

Do góry