reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

wpadłam na moment bo nadal chora jestem więc sił brak

Nikamo - gratulacje! pewnie mina Twojego szefa bezcenna..
Goyek - to super z kompem.
Wnika - mój synek się tak w głos śmieje bardzo często ale najczęściej jak się śmieje jego siostra. A jak ona zapłacze to on też włacza syrenę. Widać że są za sobą.
Szarlota - walcz kobieto i nie przejmuj się sąsiadami. Dzieci płaczą i nic na to nie poradzisz. Przypomniało mi się, żę jak karmiłam córkę butelką to dawaliśmy jej pieluszkę tetrową - ona się nią przykrywała i tak sobie ciągnęła butlę. Przy tym też zasypiała. Może spróbuj?

A, i muszę się pochwalić Wam moim M. Wczoraj miałam swoje urodziny (jakieś 30...+ ;) i dostałam cudowny prezent. Zaproszenie na zabiegi pielęgnacyjne w SPA. Mówię Wam tego mi trzeba było. Jeszcze nie wykorzystałam zaproszenia bo katar mam paskudny, ale jak tylko się lepiej poczuję biegnę na masaże i inne badziewia ukobiecające bo sie czuję jak ostatnia kobiałka ;) A od córci dostałam pięknego torta i kartkę podpisaną przez nią w swoim i brata imieniu i mnóstwo drobnych, czułych gestów od mojej rodzinki.

A dziś mamy rocznicę ślubu :) więc zapusczamy swoje dvd ślubne i przeżywamy te pięne chwile ponownie/

3majcie się!

reklama
Natka my od początku (według podpowiedzi położnej) naciągamy tą skórkę podczas kąpieli, jak pójdziemy do pediary to poproszę żeby skontrolowała czy wszystko ok.

Hej:-D

U nas z jedzeniem lepiej:-D . Jak dostaje słoiczki to jest normalnie aż szczęśliwy:sorry2: . No mówię wam :tak:!! Aż jak je to się uśmiecha i pogania mnie:-p!! Hmm… widzę ze wyrośnie mi dziwak jedzeniowy :-p. Muszę dorwać jakąś promocje obiadków i deserków bo zbankrutuje:-( . On wczoraj pochłonął sinlak , brzoskwinia- jabłko , 200 gram zupki ( dynia- marchew z indykiem i jeszcze trochę zupki z ryżem :dry:!!) Słoiczkowego jedzenia zjadł koło 330 :tak:! Mojego by zjadł max 130 :-(. Jeszcze wypił wczoraj 3 porcje mleka zagęszczonego na max:-p ( mamy już smoczki do kaszki :tak:) . Tak a propos ma ktoraś mama smoczki do kaszki TT:happy: ? Mi coś one ciekną :sorry2:. Tzn nie one , a z buzi Kubusia :-p. Czy to znaczy że mam jeszcze bardziej zagęścić:sorry2: ? Hmm…:dry:
A teraz troszkę humoru :tak:. Kupiłam przedwczoraj fotel w ysk :tak:. Nie odpaliło mi auto wiec go nie odebrałam :no:. Na drugi dzień maż miał go odebrać :tak:. Stwierdził że nie chce mu się zakładać akumulatora i pójdzie na nogach:szok: . Mówię mu że on dużo waży tak z około 15 kg na oko :-p( niedawno mamie taki kupowałam jednak nie patrzyłam na wagę:tak: ) . On na to że da rady :-p. No nic :sorry2:. Stwierdziłam że się z nim przejdę bo musze zobaczyć jak go niesie :-D. Nawiasem powiem , ze jak mój mąż ma nieść do auta z targu ( !!!) 15 gk kartofli to jęczy ,kwęka , jojczy , wzdycha :no:… słowem cuduje :dry:.
Mąż odebrał ten karton od pani sprzedawcy i musiałybyście widzieć jego minę :shocked2:hahaha:-D .Uszliśmy 5 kroków i zaczęło się wzdychanie:-D hahaha:-D . Patrzę na karton ,a tam pisze ze fotel waży 12 kg a z pudłem 14,8 :-phahaha:-D. Jak on przekładał to pudło żeby mu się lepiej niosło :-phaha:-D . Jeszcze droga była pod wysoką górkę:sorry2: .Cała drogę się śmiałam:-D .

Znajoma nieznajoma ubawilo mnie to określenie ‘pobzyka:happy2: „ .Z tego co piszesz wynika że lada chwila i twój szkrab ruszy :tak:. Ciesz się ostatnimi chwilami luzu:-p haha:-D.

Niakmo no gratulacje :tak:!!! Ten gbur zastanowi się na drugi raz zanim potraktuje tak inną matkę:tak: . Szkoda jedynie że musiał się nauczyć na twoim przypadku:no: .
Jakie są skutki dla niego z tego wyroku :confused:?
U nas opanowanie stania zajęło 3 -4 dni :tak:.
Kojec fajna sprawa:tak:. Przydaje się zwłaszcza w dużych pomieszczeniach /domach:tak: . U nas ciasnota wiec nie ma o nim mowy:no:.
Fajnie że @ się znalazła :-p.

Gojek fajnie że wszystko idzie po twojej myśli :tak:.

Winika jesssuu czy ty musisz mówić o takich smakołykach:wściekła/y: .Normalnie się ośliniłam :crazy:. haha:-p
Każdy dzień z Davidem będzie lepszy:tak: .Zobaczysz…:tak:
Pokaż ten śmieszek:tak: ,czy też śmieszka:-p .

Szarlota filmiki to się chce oglądać a swojego nie chce się wrzucić :no:. Nu , nu ,nu :no::-p. Proszę tez się podzielić :tak:. Tak na poważnie to nadal czekam :-p.
Ta pora pobudki u was jest mega :szok:. I jak ?Od dziś butla?:sorry2:
Dawaj znać z frontu walki :tak::-p.

Asiulek idziesz jak burzaaa:tak: . Mi na uderzemiówce ( 4 ) dni zeszło 2 kg:tak: . Czwartego dnia już nie schudłam :no:.
Ja tez się pochwalę :tak:. Dziś na wadze minus 7 kg :tak:!! Równiutko:-D .
Jestem ciekawa czy ubędzie mi to 8 kg jak ostatnio :-p. Mało czasu mi zostało do końca miesiąca :tak:( dietowego:-p ). Mi się wydaje że mam chyba jakieś zaburzenia hormonalne:no: … Ta spirala:no:….ehh :no:. Przestałam krwawić 3 dni temu:dry: .I od tamtej pory boli mnie brzuch :dry:.

Caroline no pięknie wam idzie z nocnikiem :tak:. Jak ja się cieszę że nie jestem już sama z tym :tak:. Zawsze to fajnie jak można się dzielić doświadczeniem i spostrzeżeniami :tak:.
Dieta ehh … ciężka jest bardzo na wyjazdach :no:. Ludzie patrzą jak na Ufo jak im tłumaczysz:no: . Ja chyba tez bym zawiesiła jak bym miała jechać na dłużej :-p. Przeciez nie będziesz się pchać do piekarnika lub non stop coś na gazie pichcić:no: …. Nie da się :no:. Ja byłam 3 dni u mamy i byłam na PW:-p . I tak jej maż patrzył na mnie jak na Ufo jak jadłam dukanowsie żarcie :-p
Jaki tym masz fantastyczny biust:szok:. Daj troszkę:tak: !!!! Proszę:-) !!!!

Młoda fajnie że u was lepiej :tak:. Po czym ta poprawa ? Po espumisanie? :sorry2:

Saskiana jak tam u was:sorry2:? Pozabezpieczałaś dobytek :sorry2:?
Fajnie „wizualnie” wygląda ta dieta south beach :tak:. Jak zobaczyłam na liście dozwolonych produktów wino to się rozczuliłam :-phahah:-D . Jedynie mi się wydaje ze przez 2 tygonie efekty są a później powoli już idzie:sorry2: . Wydaje się zdrowsza ta dieta niż dukan:-p. Wchodzisz na nią ?:sorry2:

Sawana pewnie ma nadal problemy z kompem :-(

Natka my od 3 tygodnia życia Kubusia odciągamy skórkę :tak:( tzn mąż) . Już bardzo ładnie schodzi :tak:. Lekarka jak oglądała jakoś miesiąc temu to była bardzo zadowolona:tak: . Żadnego zabiegu u nas nie będzie:tak: . Ja bym proponowała w twoim przypadku pokazać sisiaka lekarce przy kolejnej wizycie :tak:. W tej chwili mi się wydaje że już wiele nie zdziałasz :tak:. Nawet jak byś chciała:tak: .Jeżeli byłby problem ( nie mówię że tak jest :-p!) dostaniesz skierowanie na zabieg :tak:. To dość ważne żeby zrobić to jak najwcześniej :tak:. Im dziecko mniejsze to mniejszy z nim problem :tak:. Mój brat miał około 5 miesięcy miał zabieg:tak: . Chrześnik męża około 6 miesięcy :tak:.

Qasandra kuruj się kochana:tak:. Wspaniały prezent takie zabiegi :tak:.Sama myślałam że coś takiego by mi się przydało:-p . Mąż się popisał :-D. No ,no.. :tak:
Fajnie tak sobie powspominać :tak:. Fajny dzień Ci się szykuje:-D .
Serdecznie gratulacje z okazji urodzin :tak:!!!
Gratuluje rocznicy !!!!:tak: Która to ?:sorry2:

Ważka daj jakiś znak życia !!!!!:-p
My tu tęsknimy !!!!!:tak:
Nie tylko farmerem człowiek żyje !!!:-p haha ;-)

Qassandra wracaj szybko do zdrowia i korzystaj ze wspaniałego prezentu, swoją drogą to pomysłowy ten Twój M:-)

Badka nie przejmuj się kłótnią z M, wróci, padniecie sobie w ramiona i będzie ok. Gratulacje dla Bartusia, teraz dopiero będziesz zalatana.

Popołudniu jedziemy na basen z Piotrusiem, mam nadzieję, ze dziś zdążymy na czas:-) a jak pozostałe Maluszki które chodzą na zajęcia?

No to mnie nastraszyłyście z tym siusiakiem. W poniedziałek śmigam do lekarza. A z się boje, tyle że ten lekarz mówił żeby nie ściągać brrr. Ta skórka się ściąga tak że siusiaka widać?

Ostatnia edycja:
Natka u nas skórka schodzi do hmmm :-p…Wiesz ja mam problemy z nazywaniem poszczególnych części siusiaka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Proszę się ze mnie nie śmiać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: .
Powiem tak :sorry2:. Ta skórka schodzi całkowicie z czubka:zawstydzona/y: ( chyba się to żołądź nazywa :-p:zawstydzona/y:) .
Tak że ładnie widać czubek susiaka i bardzo dobrze się bo teraz myje :tak:

Qassandra - dużo zdrówka życzę, samych miłych chwil, słonka za oknem i w życiu:) fajnego masz tego eMa... mój by na to nigdy nie wpadł... wspaniałej rocznicy i 100 lat:)

Badka, czasem dobrze się pokłócić... potem można się pogodzić;)

na siusiakach też się nie znam....więc nie pomogę

a u nas dziś zimnica... i pada i nici ze spacerku, bo jeszcze iwje na dodatek, a wczoraj spadł pierwszy śnieg...

ciekawe co u Izabell...no i dalej tęsknimy za Ważką i Savanką, bez nich jakoś tak pustawo, prawda?

hihi dziewczyny dzięki za trzymanie za nas kciuki:-) u nas wiktoria!!! :-D
no szok!!! owszem przez ostatnie parę tygodni dawałam córci niekapek, piła po troszkę (głównie wodę) ale zawsze dużo wylewała. Chyba ma mocny odruch ssania i za mocno ciągnęła.. no i dziś już dwa razy bez szmeru pociągnęła butlę!! bebilon pepti jej smakuje:-) tylko musi być już głodna i pije strasznie mało, raz 30 raz 50 ml...ale chyba mojego mleka tez po tyle piła, za to często. Teraz musi się jej brzuszek rozciągnąć.
Tak faktycznie Savanna, Wazka to były tutaj liderki:-) Cichutko bez nich:-) Ale liczę że się niedługo odezwą:-)
Qassandra no to życzę samych szczęśliwych dni, z podwójnej okazji!! Mój m tez kiedyś na rocznicę ślubu mi zafundował dzień w spa...cha cha miałam wyrzuty sumienia że mnie tak dopieszczają na raz po 3 kobity - jak jakies niewolnice ;-)
Badka to my obie teraz słomiane wdówki, kurka szkoda że nie blizej mieszkamy:-) Mój wraca z synkiem dopiero z soboty na niedzielę. Synek podobno zachwycony, robi porządki i dziadków w szafkach. Hihi a ja wreszcie mam luz, wszystko poodsuwane, odbezpieczone, nie roznosi mi żadnych gratów;-)

Witam laseczki:)

Nikamo-bardzo sie ciesze,ze wygralas:-)jednak istnieje sprawidliwosc.choc i tak nie rozumiem po co cie az tydzien w napieciu trzymali(byc moze im wiecej rozpraw tym wiecej pieniazkow wpada do kieszeni sedziego)

badka-chwilowa rozlaka na pewno wam dobrze zrobi.
My ostatnio rozwod bralismy:-D,tak mnie moj wkurzyl!

quassandra-prezencik suuuuper,zazdroszcze!moj to na to by nie wpadl:(taki typ...
wieczorek,tez sie ciekawy szykuje:-)

natka-a u nas jak zwykle odwrotnie gadaja.Nie wolnonaciagac tego napletka,bo on przez pierwsze miesiace jest zrosniety.i mozna dziecku wyrzadzic krzywde.
Ani polozna,ani lekarz nie kazal nam tego naciagac.
u niektorych dzieci(Lwiny Kubus)szybciej sie odlacza napletek od pracia a nie ktorych pozniej-np.z pomoca lekarza.
do lekarza trzeba isc wtedy kiedy bedzie siusiak zaczerwieniony tzn-ze zakazenie sie wdalo.
a tak normalnie to na kolejnym bilansie jak napletek sie sam nie oderwie to lekarz naciaga.

mloda-gratuluje nocek:-)

caroline-i juz u was nocnik idzie pelna para:)

wnika-gratuluje postepu-czyli smiechu maluszka:-)
a impreza ci sie baaardzo ciekawa szykuje.
ogladasz czasem Das perfecte dinner?leci u was?
to cos w tym stylu pewnie musisz zrobic,co??:tak:

goyek-uffff,dane odzyskane:-)

Lawina-taaak,czesc pozabezpieczalismy:tak:ale kto wie co ten maly szkrab moj wymysli jeszcze.
ma nowa zabawe:walenie glowa w szybe-jego spielplatz stoi przy oknie
a on....stoi na 4 i patrzy na auta przejezdzajace,walac glowa w szybe
do tego ja oblizuje,taka smaczna widocznie

ha ha lawina-to musial twoj maz fajnie z tym fotelem wygladac:9a fotel byl na kolkach?mogliscie go rozpakowac,ty bys z kubusiem usiadla a on(maz)niech pcha:-D

wlasnie na tej diecie south beatch to wydaje mi sie,ze sie wolniej chudnie niz na dukanie.
a to wino-to baaaa,to jest dopiero dietka,co??winkiem nalezy popijac:-D
tak zaczynam ta diete.na nia sie wkoncu zdecydowalam.

asiulek-tez sie zastanawialam co u dziewczyn,porzucily nas:wściekła/y:

szarlota-i twoj em nalezy do tych romantycznych,co spa zonie funduje.
aaa wiem czemu ci bylo nie na reke-bo to kobiety cie rozpieszczaly,a nie mezczyzni w slipkach:):)
to by jakos tak bardziej pasowalo,nie?miec sluzacego FACETA

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Saskiana hihi rozgryzłaś mnie;-) Ale tak serio to przy facetach bym chyba zawału dostała. Leżysz sobie w takich jednorazowych majtach i poza tym masz tylko włosy na głowie a cię tu smyrają wszędzie gdzie się da;-)
A ten prezent to akurat jakoś tak wyszło że wcześniej wzdychałam że "ja to nigdy w spa nie będę";-) a dla m nie ma rzeczy niemożliwych, bo romantyzm to hm nie jego broszka;-) gra wstępna to dla niego strata czasu hihi

reklama
Hey
no ja juz sie melduje po malej przerwie
Lawina problemów z kompem nie mialam - raczej ze sobą :-p
Wczoraj dla poprawy humoru zamowilam sobie pare cieni pyłkowych z MACa. Bardzo jestem ciekawa jakosci bo nigdy ich nie mialam.

Nikamo gratuluje wygranej. Ciesze sie ze temu d u p k o w i sie nie upiekło. Nas niedlugo tez to czeka.

Do góry