reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

Mnsmile super musi wyglądać Lenka z takimi ząbkami :D Wrzuć jakąś fotkę :)
Qassandra Szarlota to specjalistka od alergii :) Na pewno Ci pomoże.
Co do alergii na mleko krowie to jak karmisz piersią to zawsze czytaj etykiety. W margarynie też masz serwatkę, maślankę itd. Lista zakazanych produktów jest strasznie długa. Ja wytrzymałam 2 miesiące na tej diecie. Podobno sinlak też może uczulać. Lekarka na pewno poradzi przejście na jednoskładnikowe dania.
A może jakiś kosmetyk go uczula?

Ostatnia edycja:
reklama
Qasandra ja nie pomoge w sprawie alergii bo sie na tym nie znam u nas nie ma problemu odpukać

Natkaa chetnie bym zgoniła ale M pracuje codzień po 12h ostatnio nawet w sobote skonczyl przed 20 wiec marne szanse.Wstaje po 6 jedzie ok 7 i wraca niekiedy przed 21 a zazwyczaj po 20 wiec nawet nie mialby jak a ja sumienia go meczyc bo ciężko pracuje:confused:
Carolaine cierpliwości jeszcze trudno je uchwycić bo ledwo wyszły ale jak będzie tylko widać na pewno wrzucę fotosa ,kurde ale bedzie wyglądać śmiesznie!!!!!

Mnsmile pewnie w takim wypadku trzeba oszczędzać M., mój siedzi 8h za biurkiem więc dla sportu niech poprasuje i rozprostuje kości:-) właśnie dziś czeka go mała kupka:-)

powiemCi Natka ze on jest takzajechany po pracy, a ja po całym dniu samotnie spędzonymz córką, ze kładąc się spać nie mamy nawet siły i ochoty na przyjemniejsze rzeczy :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Lilianka siedzi w łóżeczku "za karę" bo popołudniami nie chce juz spać a ja potrzebuję chwili na oddech. Ostatnio sypia tylko pomiedzy 12-13.30 i koniec. Spanie o 17 sobie odpuściła więc ładują ją do łóżeczka i się wygłupia. Jeszcze nie zakumała, że w tym turystycznym też można wstawać i całe szczęście bo jak rano się budzi w normalnym łóżeczku to nawet w śpiworku łapie za szczebelki i do góry i apotem wrzask bo nóżki bolą od stania a nie umie usiąść. Teraz to strach ją samą rano zostawiać. Jak troche postoi to puszcza szczeble i buch leży. Całe szczęście, że jeszcze głową nie wyrżnęła ale lepiej dmuchać na zimne. Mój M. powiesił koc na szczebelkach ale bździwągwa jedna wszystko ściąga.

czesc!

Lusia zrobiła mi sie taka marudna że nie wiem. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to pewnie następny ząbek w drodze, ale prawde mówiąc zmęczona jestem tym marudzeniem:(
No i jak to zwykle zimową porą, mam ostatnio ochotę na słodkości. Jakoś mi sie udało zrobic oponki częstujcie się:)
oponki 005.jpg
Natka zrobiłaś mi smaka na sałatkę brokułową:) A prasujący m to skarb:) Mój jest bardzo pracowity, zrobi wszystko, ale niestety prasowac nie cierpi. Ja za to lubie, siadam sobie na sofie, prasuję i oglądam coś w tv za jednym przysiadem.

Qassandra, niestety ja nic nie wiem o alergiach.

Mnsmile, to witaj w klubie:( u mnie tez ochota na przyjemniejsze rzeczy jakas nikła:( taka chyba mamuśka sie ze mnie zrobiła pełną gębą

U nas okres marudzenia powoli mija i mały jest dalej wesołym dzieckiem:) bo już miałam czasami dosc tych jego pisków i marudzeń!! Jeszcze tylko czekam na te nieszczęsne zęby żeby się przebiły juz drugi miesiąc widać takie białe jedyneczki ale cos przebić się nie mogą .
Natka podaj przepis na sałatkę brokułową bo mi też smaka nią zrobiłaś :)

Hej :-) Tina moja mała potrafi wstać w śpiworku i usiąść;-) wszystko kwestia ćwiczeń;-) Ale trochę to działa bo wie że jak ma spiworek to ma spać-czasem tylko sie buntuje:-p
Qassandra a tego co piszesz wszystko jest bezpieczne...hm ale może dokładnie przeanalizuj skład zupek i jakie owoce podajesz. Bywa że por uczuli albo owoce pestkowe...możesz zrobić spis?
A druga kwestia to niestety Twoja dieta...przede wszystkim nabiał-co jesz z nabiału?

Nikamo wrzuciłam wszystko co miałam w domu:
brokuł
4 jajaka
duży zielony ogórek
dwa pomidory
żółty ser
polędwicę z indyka
majonez
Wszystko pokrój w kostkę, brokuł ugotuj i podziel na różyczki, sól, pieprz, majonez i gotowe:-) tylko jajka na takie większe kawałki:-)
Izabell jakoś na słodkości nie mam dziś checi ale wyglądają pysznie:-) Mój M też nie lubi, ale w coś trzeba było go zaangażować:-)
Mnsmile u mnie ochota jest tylko właśnie sił czasem brak, ale póki co staramy się odrobinę tej siły wykrzesać:-)

reklama
Mąż kąpie Leosia i mam chwilę :)
Isabell ja za oponkę podziękuje :) Dopiero co sie pozbyłam. Ale smacznie wyglądają.
Ja tez zostawiam bąbla w łóżeczku aby chwilę odsapnąć ale on jakiś dziwny jest bo lubi czasami sobie sam poleżeć i to na plecach jak noworodek! Jak to mówie poprzetrąca wszystkie zabawki jakie w nim ma i później zaczyna już mnie wołać ale tak z 15 min to spokoju jest.
Asiulek co tam u Ciebie? odezwij się! Jakiś czas temu podałaś fajną stronkę. Dzisiaj przejrzałam i zakochałam się w tych piernikach :)
Pierniczki 2009 - dekoracja lukrem
Co do sałatki z brokułów to świetnie smakuje jak się doda do niej suszone pomidory . Ja kupuje ale lepsze są robione samemu.
Z rzeczy miłych jutro z m idziemy na bankiet :D Młody zostaje z moja mamą.

Ostatnia edycja:
Do góry