reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

Mama Maluszka znalazłam np. taki tekst:
Wzór pisma w sprawie rezygnacji z urlopu wychowawczego

Warszawa, dnia......
Pracownik
Elżbieta Nowak

Pracodawca XYZ Sp. z o.o.

Rezygnacja pracownika z urlopu wychowawczego

Na podstawie art. 186(3) pkt 2 k.p. rezygnuję z udzielonego mi w dniu 01 maja 2004 r. urlopu wychowawczego. Proszę o dopuszczenie mnie z dniem 15 marca 2005 r. do pracy na zajmowanym dotychczas stanowisku ...................bądź na stanowisku równorzędnym z dotychczas zajmowanym lub na innym stanowisku odpowiadającym moim kwalifikacjom zawodowym z wynagrodzeniem nie niższym od wynagrodzenia za pracę przysługującego pracownikowi w dniu podjęcia pracy na stanowisku zajmowanym przeze mnie przed urlopem.

....................../podpis/

ze strony Wszystko o urlopie wychowawczym | Mamy prawa Mamy

reklama
Kochane nareszcie jestem z powrotem, odwiedziła mnie siostra więc czasu na kompa nie było bo ciągle gadałyśmy, czytałam jak Lila spała ale pisać już nie pisałam, poza tym pogoda piekna więc często na spacerki a i za działeczkę trzeba się brać. Wczoraj M. skopał wszystkie grządki z teściem więc tylko na zasiew czekają.
Urodziny były super, Lilianka zadowolona z rozpakowywania prezentów bo tyle papieru mogła sobie podrzeć, no i ... chodzi od czwartku.
Poza tym nie można w jej obecności mieć włączonego komputera. Zresztą jak tylko zobaczy, że laptop jest otwarty to zaraz wrzeszczy, żeby jej pokazać a potrafi się nieźle wydzierać.
Co do szczepionki to ostatnio na bilansie dostała i nawet nie zakwiliła, byłam w szoku nawet nie wiedziałam kiedy lekarka ukuła ją w ramię.

Wszystkiego naj ... dla dzisiejszych dwóch solenizantów.

Ostatnia edycja:
Caroline no to juz tak musi byc,ze bedziesz pierwsza:)))ja nie daje rade:)))zreszta nie pamietam o kazdym malym brzdacu:(ups

masz w 100%racje, ze ciezko cos dostac dla chlopcow, dzieczynki naprawde mozna pieknie wystroic, a chlopcy zazwyczaj na ciemno - niebiesko, zreszta odkad moj maly chodzi to mam problem z dopieraniem rzeczy, bo gleby to zalicza czasami nawet kilka podczas jednego spaceru, do tego slizgawki, ktore tez nie sa extra czyste - ale to wina deszczu , ktory w uk czesto sie pojawia. Odpukac mamy piekna wiosne dzisiaj, nawet kurtki nie zakladlismy, jest tak cieplo, ze szok i zadnego wiatru.

Mamo maluszka ja nie pomoge, ja zostaje na wychowawczym i to jeszcze dluuugo

STO DLA LUIZY, GABRYSI , FILIPLKA, ALEKSA, I SYNKA ZNAJOMEJ NIEZNAJOMEJ , buziole dla maluchów dużo zdrówka , moc prezentów sto lat :-)

Sagapo podziwiam , tyle kursów i praca , chylę czoła ,

u nas po stremu chyba ósmy ząb idzie , i nocki śpiewamy cały czas aaaaaa aaaaaaa, potrafi całą noc tak zawodzić a jak nie reaguję to zaczyna krzczeć , takie uroki a jeszcze najgorsze przed nami czyli kły to będzie jazda ale to za parę m-c

setdecznie pozdrawiam

Mama maluszka w takiej sytuacji nie masz obowiązku pisemnego zawiadamiania nikogo-możesz najwyżej grzecznosciowo się przypomnieć że tego dnia się pojawisz.

Serdeczne życzenia dla kolejnych jubilatów!!!!

My od wczoraj na nowym mieszkanku wiec roboty co niemiara.Mały jest szczęsliwy bo ma duuuzo przestrzeni i wielki taras na którym dzis prawie cały dzień urzędował:) Najgorsze jest to że nie moge się rozpakowywac bo zaraz mój "pomocnik" jest kolo mnie i pomada mi strasznie.Ja wkładam rzeczy do szafki on wyciąga...Jest wszędzie :) :) Teraz śpi to mam chwilke dla Siebie.

Chciałam sie Wam pochwalić ze Dominika dziś się nauczyła robic a-kuku Zakrywa buzię i mówi "kuku" hihi ubaw po pachy.
Już jakis czas robi też chętnie cacy- tzn. nachętniej głaszcze siebie lub braciszka po głowie. A nasz sposób na przewijanie to jedna chusteczka dla Niki-ona też myje tyle że no ogół stopy:-)
Opowiadałam ze Dominika lubi wszystko przymierzać, no to dodatkowo biegnie obejrzeć się w jej lusterku - tzn. w szybie piekarnika hihi

Bardzo dziękujemy za życzenia, i wysyłamy buziaki dla synka znajomej- nieznajomej, oraz wszystkich wczorajszych solenizatów.

Impreza się udała chociaż Alex padł już chwile po 18. Wstawię zdjęcia.
Od poniedziałku chodzimy na rehabilitację w wodzie, mały powolutku się przyzwyczaja do tej ilości wody, poza tym zaczął w końcu raczkować i próbuje wstawać.

reklama
Witajcie dziewczyny:-) na wyspach od wczoraj taka wiosna, że aż wkońcu chce się żyć!!!
dziś od rana zabrałam się za upiększanie parapetów i ogródka-kwiaty są już wszędzie;-) któraś z Was z tego co pamiętam chciała porady w sprawie kwiatów-chętnie pomogę,bo to moje hobby(miłość:blink:).
Skończyły się ulewy i wiatry więc kupiliśmy dziś małej rowerek-ale miała radochę że może sama "sterować":-D spacerki są teraz o wiele fajniejsze!:tak: mój m się śmiał ,że już sam niewie która z nas ma z tego rowerka większą frajdę:-) Gabrysia jeszcze sama nie chodzi więc ten rowerek to atrakcja,lepsza niż spacerówka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry