• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Justyna ale od kiedy:confused: Teraz już:confused: Dorota też coś mówiła o przedszkolu, ale jej mąż czyli kuzyn mojego męża mówi że na razie Martynka nie idzie, więc chyba Dodi tak sobie tylko gadała :-D Ona nie pracuje, więc nie mają takiej konieczności, a przy dwóch starszych siostrach to ma dość kontatku z dziećmi :cool2:.

Czarnulka trzymam kciuki!!! Twoja Wiki też do przedszkola:confused: To samo pytanko co do Justynki:od kiedy :confused: A na czym polega to dostanie się:confused: Wiki musi zdawać jakieś egzaminy:confused::baffled:;-):blink::-D:confused:

Betti witam Cię serdecznie!!!!! Napisz coś więcej i koniecznie wklej fotki Twoich bąbelków :tak:.

Troszkę zaśmiecę wątek:

Mierzenie butów, a zwłaszcza wysokich kozaków babci jest suuuper :-)

Wujek Sebastian jest fajny :blink:

Ładny mam brzuszek:confused::-D

Bez komentarza ;-)

Śliczna jestem prawda:confused:;-):-)

Lubię się chować do szafki :-D

Witam po długiej nieobecności

Spoznione ale szczere życzenia dla solenizantów.:-):-):-)

Ah troche sie wczoraj wkurzyłam . Byłam zapisać Filipka do przedszkola i mase problemów jest. Po pierwsze od 10 marac bedzie wywieszony regulamin przyjmowania a 17 beda zapisy ale na sronce internetowej. I gdzie dane dziecko zapisza to juz nie od nas zalezy...tylko wybor kuratorium. My jedynie ozemy dac propozycje. Głupi pomysł nie wiem czy to tylko u nas tak zrobili czy tylko w Zorach.
A jakie wymagania sa
pierwszenstwo maja rodzice samotni
potem inwalidzi
potem 5latki
potem rodizny wielodzietnne ( nie widze finansowo posalc np 3 dzieciaczkow do przedszkola
niksie zarobki
oboj rodziców pracujących.

Masakra ...ale bede walczyc do konca. jak mi go nie zapisza pisze list do kuratorium. W jakich czasach my zyjemy ...tym bardziej ze u nas za przedszkole 280zł sie placi przy penym mieisacu ale wiem ze kazde przedszkole inaczej sie ceni

No u nas jest tak ze płaci sie około 130 zł miesięcznie z pełnym wyżywieniem i ja chciałam od 8 rano do 15 :-) Izuś nie zdaje dziecko żadnych egzaminów hihi ;-) Podobnie troszke patrzą jak wyzej napisała Ewcik.Patrzą na to pierwsze by dziecko było z okolicy i rodzice pracowali.Dziecko musi umieć wołać siusiu i jeść samo :-) Moja na szczęscie umie ;-) Zapisy są już od początku Lutego,ale w kazdym przedszkolu terminy zapisów są różne! Dyrekcja puźniej wybiera które dzieci będą przyjęte i czekamy na liste MY - 15 kwiatnia.

Witajcie,

Iza ja moze odpowiem czescowo za Justyne (jesli nie macie obie nic przeciwko). Do przedszkola sa zapisy, zreguly zaczynaja sie w marcu i trwaja caly marzec. Zapisujesz dziecko by chodzilo do przedszkola od wrzesnia. Nie ma zadnych egzaminow, tylko w przedszkolu wypelniasz wniosek i na tej podstawie rada przedszkola przyjmuje dzieci. Od czego zalezy czy przyjma... Trudno powiedziec.Nie zawsze decyduje kolejnosc, czy fakt jak blisko sie mieszka. Napewno wiek dziecka i czy rodzice oboje pracuja, a do tego czy sa zameldowani w danym miescie - podatki ida w koncu rowniez na przedszkola. Gdzie niegdzie rowniez i grubosc portwela rodzicow, oczym moge wlasnie przekonac sie w Warszawie - Sonia teoretycznie nie ma szans na miejsce w przedszkolu panstwowym - a jednak. Od wrzesnia juz bedzie chodzic... Obecnie probujemy w panstwowych, ale chyba skonczy sie na tym, ze do wrzesnia bedzie w prywatnym,
gdzie grubosc naszych portweli jest najwazniejsze :dry::sorry2::baffled:
To sie rozpisalam o przedszkolach....
Tak po za tym, to fajniste zdjecia. Jaka ona juz duza.
Sonia ma taki sam sweterek rozowy - swietny jest, taki gruby...

Justyna fajnie, ze Liwi spodobalo sie przedszkole. Mam nadzieje, ze we wrzesniu miala rownie wielkie zamilowanie.
Dzieki za slowa otuchy... Jeszcze jednen egzamin w przyszla srode i koniec. Zostanie tylko pisanie pracy, bo w ostatnim semestrze nie mamy juz zajec.

Witam Betti muszisz czesto zagladac i napisac co nieco o sobie i dzieciach.

Sonia ostatnio ma szal na ubieranie. Ciagle mowi o ubieraniu, zwraca uwage co mamy ubrane, wymusla co chce ubrac... Zupelnie nie umiem tego powstrzymac. Mam nadzieje, ze w Warzawie jak bedzie miala ubrania w naszej wielkiej szafie i nie bedzie miala do nich takiego dostepu, to jej przejdzie... Do tego inne towarzystwo, nowe przedszkole... Nie chce miec w domu 4-letniej modelki...

Pozdrawiam,

Ewcik no masz racje hihihi u nas prywatne przedszkole do którego bym chętnie zapisała niunie kosztuje za jedno dziecko 450 zł ale niestety nie stać mnie co miesiąc wywalić 900zł przy dzisiejszych moich wydadkach :-( choc baaardzo bym chciała :-( bo jest tam nauka tańca towarzyskiego,nauka angielskiego i pływania :-)

reklama
.Hej moje drogie:-).

.My od wczoraj jesteśmy w Polsce:tak: ,wieczorem przylecieliśmy (lot ok ,tylko spóźniony o godzinę). Samopoczucia też ok,polski chleb przepyszny:-D.

.Mam nadzieję że od tej pory będę na bb bywać regularnie.

.Jeszcze mamy masę rozpakowywania ,od piątku wracamy do naszego mieszkania i będę rozpakowywać;-).Teraz mieszkamy u teściów i nas rozpieszczają:tak:,Lenka do babci od razu przyleciała więc super:tak:.

.Buziaki dla was.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry