• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wiedziałam, że się rozpiszecie jak pójdę do domu :)
Qrcze dobry pomysł z tym spotkaniem w ZOO. Ja jestem za :)
Iza śliczne zdjęcia Karolki jak wcina nóżkę - Oskar też lubi, ale jest leniwy izamiast ją podciągać to się schyla :) :) :) A co do dr. Janusza to tak - jest on pediatrą, ale myślę, że jeśli chciałabyś się skonsultować to jest on naprawdę rewelacyjny i wszystko wyjaśni.
Kubusiowa współczuję zapalenia uszka - ucałuj Synka.
Mokkate wszystkie jesteśmy z Tobą !
Baisa mam nadzieję, że nie zostałaś już na oddziale :D :D :D
A my dzidisja jedziemy do Zabzra i jestem w 7-mym niebie :D :D :D
zmykam - będę później :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Dziś jestem pierwsza, a jednak nie Mama Boo mnie ubiegła >:( :laugh: ;)
Oliwka miło Cie znów widzieć, tak tak nasze dzidziolki rosną :)
Ja też w ciąży podjadałam migdały :)

Pozdrowienia dla wszystkich! Miłego dnia!

24x03dk.gif

oliwka :D witaj ponownie ;D Lenka dziękuje za komplementa :-* a moze wkleisz kilka fotek Twojej córci? na avatarku małą ją widać :( .Tak poza tym to długo już karmisz ::) im później tym gorzej ? tak sobie myślałam ze już 1,5 roczne dzidzi powinno rozumieć że cyca już nie ale widzę ze chyba jeszcze bardziej "uparte" ;) Mnie też paliła zgaga w ciąży i Lena ma duuużo włosków na swojej główce :D

iza na tym wątku na stronie nr 6 jest mój brzucholek ;D możesz zajrzeć :D . A jak Karolka ? lepiej przespała tą noc? ostatnio chyba się budziła często ?

kubusiowa trzymam kciuki zeby to były tylko ząbki!!! ale skoro laryngolog powiedział ze to na pewno nie uszko...no ,jako specjalista to on się chyba zna ???

mamaboo skoro jedzecie do zabrza to moze stamtad poklikasz na bb ? :) a co u Ciebie w domu mówią na taką teściową ? opowiadałaś im o tym kościele?

całuski dla was kobitki
krowypoca322uneklk5.gif
.

Dziekuje za miłe powitanie :)
Karolinna ja karmie no długo ale co ja nie robiłam zeby zniechecić np.zaklejałam plastrami i mówiłam że kaja zjadła { kaja to nasz piesek}to podchodziła i mówiła "nie ma didi aja amu" tak mi jej żal :( :(,albo sie wiązałam .Normalnie histeri dostaje
36138dl8.gif
ale w dzień to zawsze ją udobrucham,gorzej w nocy.......zdiecia wkleję po południu, bo teraz musze wyskoczyć do sklepu
Acha mnie nie paliła zgaga i dlatego może mam łysolka ;D ;D

Hej Dzieewczyny!

karolinna pisze:
mmm a Grześ pije w dzień z butelki ?? jaką masz butelkę jeśli ? mnie też szczególnie prawa ciągnie ;)
butelki mamy z Aventu, próbowałam Canpola ze smoczkiem kauczukowym, ale się nie sprawdził. Wiem że mu pasuje ta butelka aventu bo jak chce to umie z niej pić, a jak nie to się bawi.

Mama Boo fajnie że znowu się pojawiłaś.

baśka ja mam flanelowe pieluchy w ilości 5. Są fajne i przydatne jeśli chcesz dziecko położyć a chcesz żeby miało czysto, mnie się zdarzało wkładać do wózka jako podkładka czy nawet wycierałam nimi po kąpieli. Myślę że są przydatne i ładne.

pierwszy raz słyszę, że jak dziecko urodzi sie z bujnymi włosami to matkę zgaga pali. Mnie nie paliła i Grześ miał mało włosów ;)

oliwka ja też ostatnio chciałam dać Lenie butelkę (czasem z niej pije) ale akurat nie miała ochoty i tak zawzięcie się przytulała do cycka i tylko to ja interesowało ze nie miałam siły i musiałam jej dać cyca ::) a Twoja córcia jeszcze tak słodko mówi... teraz przeglądam tą tracy hogg moze tam są fajne porady do kończenia karmienia ::) wiec czekam na fotki :D

mmm my używamy NUKa silikonowego i mała zachowuje się jak Grześ,jak chce to się napije a jak nie to bawi sie butelką :) ale chciałam spróbować właśnie avent, moze będzie bardziej chętna ::) i jak? do teraz nie karmisz czy sie "złamałaś" ;)

dziś sie chyba przejdę do biblioteki...bo chyba w weekend skonczę czytać ksiażkę i co ja zrobię bez ???
ggksia380kajj2.gif
.

MMM- podobno tak jest, ze jak ma sie zgagę to dziecko urodzi sie z włoskami. Mnie czasem pali ale nie codziennie.

Czarnulka - brzusio śliczny a tygryskowa superowa :)

Karolinna - to dobrze, ze przypomniałam ci o twoim brzuszku to sobie go przypomnialaś na stronie 6 :) Fajny miałas, ale większy od mojego ;)

Dziewczyny nie zostałam jeszcze na oddziale. Zdam wam teraz krótką relację z wczorajszej wizyty:
A więc szpital w Świętochłowicach w środku na oddziale położnictwa jest super, odnowiony i czyściutki. Położna nam pokazała wszystkie sale tzn przygotowawczą, porodową i w razie czego salę operacyjną. Pokój gdzie potem mama z dzieckiem przebywa po porodzie i łazienkę. Pokazała mi też wannę którą poleca w 1 fazie porodu. Pogadałam troszkę z nią co trzeba wziąść do szpitala. Dziecko ciuszków nie musi mieć ponieważ leży w samym pampersie owinięty w becik.
Zrobiła mi też KTG jak byłam a więc skurczów jeszcze nie mam nawet przepowiadających a słyszałam serduszko malutkiego i jego ruchy czułam często przy tym :)
Pytałam ją o lewatywę powiedziała, że nie jest przymusowa ale pytają pacjentkę czy chce, ale powiedziała ze jak się ma zrobioną lewatywę to prościej urodzić bo jelita są puste i nic tam nam nie naciska i dziecko spokojnie może przejść przez kanal rodny. Jeżeli chodzi o golenie to nie golą w tym szpitalu i nie ma takiej potrzeby. A co do nacinania krocza też nie nacinają chyba, że w trakcie porodu widzą, że jest taka konieczność nacięcia to nacinają bez znieczulenia bo i tak matka czuje wtedy taki ból że nawet nie bedzie wiedziała że ja w tym momencie nacinają.

Takze powiedziała, że jak już bedę miała termin to możemy na nią liczyć (to jest żona kolegi mojego męża) ucieszyłam sie bo jest taka normalna, miła babka a jeszcze mnie bardziej ucieszyło, że sama się zaoferowała. Takze jak nie bedzie miała dyzuru a zadzwonimy do niej że to już to przyjedzie i będzie przy porodzie. Powiedziała żeby sie nie martwić, że wszystko będzie dobrze. Skurcze są okropne boli to i żeby nastawić się że będa nieprzyjemne skurcze niż się potem rozczarować a tak naprawde szybko zapomina się przy dziecku Myślę ze już po porodzie jak bedzie poproszę mamę żeby upiekla ciasto i przyniosła dla położnych i pielęgniarek to sobie zjedzą wszystkie do kawy :) myślę ze tak można sie odwdzięczyc co o tym myślicie????

Witam :)
Niestety czapeczki tygryskowej nie mam :( Nie było do kompletu :(

Dzisiaj skaczą mi potwornie hormoniki :D Zebrało mi się strasznie na sex,a mężusia nie ma bo w pracy i będzie dopiero puznym wieczorem :(

Za 5 dni jest nasza trzecia rocznica ślubu :) Jak nie urodze to chyba damy czadu ;D

Basiu Mój mąż po porodzie kupił położnym co się mną super opiekowały w trakcie porodu kawy i bombonierki :) To jest moim zdaniem normalne :)

Teraz też będe rodziła w tym samym szpitalu co Wiki,w Dąbrowie Górniczej na Mydlicach :) i mam nadzieje że będzie ten sam personel co rok temu ;)

baska z tego co piszesz to bardzo fajnie sie będziesz mieć :) i fajnie ze to ,jaklby nie było,znajoma! co do lewatywy to jaknajbardziej sobie zrób! będziesz miała komfort psychiczny!

czarnulka jak mąż do późna w pracy to zawsze jeszcze moze przyjsć listonosz ;D ale by było gdyby tak w waszą rocznicę bejbasek sie urodził :D cos mi się zdaje że tym sexikiem wszystko przyspieszycie ;D

ocho,Lena sie obudziła!

:-* :-* :-* .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry