• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Qrde wcześniej tyle napisałam i się zmyło :/
Oliwka ja myślałam, że będę karmiła do 6 tego miesiąca, ale póki co odpowiada mi to i nie chcę przestać. Też myslę, że im później tym gorzej, ale jakoś musi się dać :) Ciekawe czy też będę miałą takie problemy. Słyszałam o maczaniu w wodzie i posypywaniu piersi mąką, albo w kwasku cytrynowym - brutalne, ale podobo skuteczne :)
Basia ja też nie musiałam mieć ciuszków, ale dzidzie ubierali, bo Ozinek urodził się w zimę. Za to mieli okropne ciuszki - co widać np. na pierwszym zdjęciu w albumie. Nic do koloru. Wiem, że oni to mają w nosie, ale mi zalezało, żeby Synek ładnie wyglądał :)
Karolinna nie poklikam z Zabrza, bo im wyłaczyli neta (nie płacili he he he) i teraz jakoś nie mogą się zebrać, żeby znów podłaczyć no i zapłacić :D
Bedę się byczyć na słoneczku,w sobotę spokam się z "ex friend" z czasów szkolnych i jej synkiem a w niedzielę z przyjaciółką idziemy na spacer z dzieciaczkami - także zapowiada się ciekawie :) :) :)
A ja miałam zgagę jak cholera i urodziłam łysola :) :) :)
Czarnulka faktycznie możecie przyspieszyć poród - podobno najskuteczniejsza metoda :)

reklama
witam

dzisiaj w nocy znów Kubus popłakiwał ale jakby mniej, ale chyba pojade do jeszcze innego laryngologa zobacze co powie maz jak sie obudzi.

baska - ja po wizycie na porodówce dostałam takiego pietra że hej, a ty widze jesteś dzielna  ;D super,
a co do prezentów dla położnych to mój mąz kupił duża kawe bombonierke i szampana, paczki były dla każdej zmiany wyszło 4 paczki.

czarnulka - może dzidzia urodzi sie jako prezencik! ;D

karolka - na razie nie ma zdjeć bo nie potrafie wkleic, może dzisaj poradzi nato moj mąz

Czarnulka - mnie też się wydaje, ze przyśpieszycie poród :)

Karolinna- mam nadzieję, ze bedzie dobrze. Fakt znajoma - wczoraj ją poznaliśmy ale jej męża mój mąż dobrze zna a to już dużo daje. Mój mąż bedzie zresztą też ze mną przy porodzie a to jeszcze większe oparcie ;)

karolinna nie złamałam się :) w dzień nie ma cyca :) dopiero wieczorem przed spaniem i w nocy, ale po obudzeniu nie ma. Już 3 dni wytrzymaliśmy i już nie zamierzam tego zmienić :D A piersi wczoraj mnie juz nie bolały, chyba wiedzą że jestem twarda ;) Tracy Hogg też przestudiowałam :) Napisz co będziesz czytać, ja na wyjezdzie Harrego Pottera czytałam ::) 4 dni mi to zajęło, a teraz nie mam co czytać :(

kubusiowa ma nadzieję ze to jednak "symulacja" ale w tym wieku ::) ;) spryciarz mały :D a tak poważnie to biedny maluszek, uszy okropnie bolą

Kubusiowa

Tympanometria

jest rodzajem obiektywnej, nieinwazyjnej metody audiometrii. Polega na mierzeniu odbicia fali dźwiękowej od błony bębenkowej podczas zmiany ciśnienia w kanale akustycznym.

Jej wynikiem jest powstanie tympanogramu, z pomocą którego można zdiagnozować między innymi: pęknięcie błony bębenkowej, infekcje ucha środkowego, niedrożność trąbki Eustachiusza, nieprawidłowość zanikania odruchu strzemiączkowego i wiele innych chorób.

Wkłada się do uszka taką gumkę także każdemu dziecku można ją przeprowadzić.

Ach te ząbkowanie nasza mała też nie spała po nocach. A próbowałaś czopków Viburkol. Nam czasami pomagały.
Najgorsze przy zębach są nocki to niestety tak jak z uszami.
I tu łatwo się pomylić zęby czy ucho.
Nasza trzylatka już potrafi powiedzieć i tu jest łatwiej.

Trzymam kciuki i mam nadzieję że to tylko zęby.

Mi to się jakoś łatwo udało odstawić córkę bo piła i z butelki gdy byłam w pracy i od mamusi.
Także koniec karmienia to chyba bardziej przeżyłam ja.

martaglo - dzieki za opis, ja też mam nadziej że to "tylko" zabki, dam znac wieczorem czy byłam u drugiego laryngologa i co jest grane.

mm - z symulowaniem to oczywiście żart mojego męża, ale jakoś chcia.ł mnie rozbawic bo byam niźle wystraszona.

Kubus i mąż śpią więc szybko biorę sie za mycie okien, po południui wybieeramy sie na działke do moich rodziców na "kociłek", oczywiście jak z maluszkiem bedzie okiej.

do wieczorka :)

Kubusiowa - ja tez musiałabym umyć okna, ale się nie zabieram bo nie chce sobie i maluszkowi zaszkodzić. Mam nadzieję, że mój mąż sie zmobilizuje i umyje jeszcze przed urodzeniem maluszka :)

Ja robię dziś zupkę ogórkową :) chciałam sobie zrobić dziś jeszcze placki ziemniaczane jakieś 6 sztuk bo mąż nie lubi ale chyba nie bede robić bo szkoda pichcenia.

MMM - gratulacje za wytrzymałość od odstawiania Grzesia od cyca :)

mmm tak mówią że jak w ciąży zgaga pali to maluszek bedzie miał bujną fryzurke ;D
Mama Boo to prawda im dziecko starsze tym trudniej oduczyć malca od piersi .Ja bym nie odzwyczajała małej  ale staramy sie o drugiego bobaska a nic nie wychodzi jak narazie ,podejrzewam, ze to wlasnie karmienie stoi na przeszkodzie.
Baska lepiej zrób sobie lewatywe bedziesz miała pewność ze nie przydarzy ci sie zadna niespodzianka.
mortaglo ja to przeżywam razem z małą,czarnulka a ty długo karmiłaś piersią a może karmisz?
Tu kilka fotek tak jak obiecałam żebyście mogły nas lepiej poznać ;DSesja zdjeciowa

k012aa9.jpg

czerw030dy0.jpg

czer019ny1.jpg

s032ye7.jpg

sany0011ex3.jpg

lipie079pm6.jpg

lipi008fa7.jpg

sany0046zu8.jpg

sany0061ns9.jpg

q4fm3.jpg

u4th1.jpg

Ale sie rozkręciłam z tymi zdieciami chyba przegiełam  ::) ::)

oliwka29 - śliczna ta twoja córcia a jak fotogeniczna :)

Normalnie wszystkie dzieciaczki wasze są takie słodkie, że już nie mogę się doczekać swojego maluszka :)

reklama
oliwka29 Ja karmiłam niecałe 2 miesiące :( Teraz jak mi sie uda,to postarAM sie dłużej :) A twoja gwiazdeczka jest poprostu BOSKA! Modelka nr 1. Będziemy musiały się po moim porodzie sie poznać na jakimś spotkanku z dziewczynami :) Nasze córeczki napewno znajdą wspólny język :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry