reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
oliwka ale jakie przyjemne te starania ;D taa u Ciebie chyba laktacja przeszkadza ::) a mówia że to żadne zabezpieczenie :p fajnie mieć taką siostre w anglii :D

jakoś ucichło na wieczór ::) a szkoda bo teraz mam trochę więcej czasu :p

ale będę tu zaglądać ;)
24xmejd.gif
.

Obecnie jestem na wychowawczym i dlatego chcę wychować dzieciaczki i dopiero wrócic do pracy. A pracuje w Domu pomocy społecznej dla dzieci upośledzonych fizycznie i psychicznie.
karolina przyjemne z pożytecznym ;D ;D ;D to zalezy jaki poziom masz prolaktyny wysoka prolaktyna skutecznie hamuje owulacje :( niebede sie madrować ale tyle sie dowiedziałam.

oliwka a dostałaś już @ ? to też z tym się wiąże ??? bo ja już dostałam @ i co?znaczy ze mogę zajść łatwo ? dobrze byłoby wiedziec czy przestać wydawać fortunę na zabezpieczenia ;) :)

Karolinna - a ty kiedy chciałabyś drugie dziecko????

Oliwka - fajnie, ze mozesz sobie pozwolić siedzac na wychowawczym. Bo mnie niestety finanse na to nie pozwalają. Muszę po macierzyńskim wrócić do pracy.

Przecież ja tu nigdy nie będę na bieżąco jak będziecie tyle produkować!!!
Witam nową mamusię :-*

iza, dobrze zrozumiałam, że Karolka już ma ząbki??? Oczywiście ogrome gratulacje

oliwka istna modelka z twojej Twojej córci. Miłych starań o kolejnego dzieciaczka :p Zazdroszczę wychowawczego, ja w czwartek już do pracy muszę.... :mad: :mad: :mad:

A u nas...zmiany. Małej się szczęka uzbraja i wychodzi jej to z bólem, coś nawet jakieś cieplejsze czółko...mam nadzieję, że jej szybko się wykluje i jeszcze szybciej przejdzie :) bo biedaczka męczy się. Moje dziecię namiętne robi mostki i w takiej pozycji przesuwa się...wygląda to strasznie. Dodatkpowo podnosi pupę jak leży na brzuszku...aaaaaaaaaaaaaa i GŁOŚNO SIĘ ŚMIEJE. To chyba na tyle. PIszcie mniej, bo w życiu nie nadrobię, bo mam teraz mniej czasu...pranko, prasowanko i sprzątanko zajmuje mi mnóstwo czasu, że nie mam kiedy tu zaglądać.
Wielkab uźka dla Was i Waszych dzieciaczków :-* :-* :-*

baska hm... jak teraz mąż by zmienił pracę to jakoś tak jak Lena miałaby roczek-półtora ::) z tym że chciałabym już nie kramić piersią zeby napic się normalnego piwa,wypić litry kawy ;D pobyć przez trochę egoistyczna i znów mogę nosić bobo ;D :D jak Bóg da :) .

anian olej pranie, prasowanie ;D i choć tu do nas ;D wielkie gratki dla śmiania się Patuni :D no i żeby jak najszybciej wyszedł jej ten ząbal :police: :)

dobranoc babeczki
ggmiszmaskotkaspacnd0.gif

idę jeszcze poczytać i padam w kimono ;D .

karolinko ja dostałam pierwszą @ tydzień po połogu . a że masz @ nie znaczy, że musisz mieć owulację możesz mieć cykle bezowulacyjune. :)Ale wiesz to żadna metoda ;D ;D ;D
Ja za dużo nie trace na tym że siedze bo wychowawczy do dwóch lat jest płatny marny grosz ale jest, a zarabiam niewiele wiecej .[najniższa krajowa] śmiechu warte.........dobrze że mąż ma lepszą płatną prace :)
anianwitam niewiem jak bym zniosła teraz rozłąke z małą jak bym musiała wrócic do pracy :o tak ,że wspuczuje ci podejżewam że tobie też nie zawesoło :( Oczywiście niech ten ząbal sie wykluje i Patuni nie meczy :(
a swoją drogą twoja córcia ma takie samo imie jak moja siorka ;D
czarnulka zapomniałam napisać, że ja też w tym roku obchodziłam 3rocznice ślubu tyle że w kwietniu ;D ;D ;D tylko tak sie pochwaliłam ;D

anian - równiez witam ciebie i twoja córcie, życzymy dalszych odważnych akrobacji oraz dalszych ząbków.

Mo Kubus to tez taki mały akrobata, mosteczek to jego pasja :laugh:, a pozycje na brzuszku " spadocroniarz" opanował perfekcyjnie, a cofa sie jak raczek, ale "garniturek" w buzi jeszcze pusty, chociaż od 3 m-cy dziąsełka napuchnięte i mocno sie slini, jak sie wykluja to zaraz powiadomimy wszystkie koleżaneczki!!!!!

Ja teraz też jestem na wychowawczym, narazie pisałam na rok, potem zobaczymy.

oliwka - pisłaś że ubranka kupujesz na allegro, mam pytanie czy te z "drugiej ręki" też? bo jak ogladałam to nie są nic zniszczone firmówki a cena super!

baska - meża zagon do mycia okien ;D a ty do góry brzuszek i odpoczywanko :laugh:

reklama
Anian - tak Karolinka ma już 2 ząbki, dolne jedyneczki. Dziękujemy za gratulacje :) A u Twojej małej oby szybko i bezboleśnie poszło, u Karolinki było super, nawet gorączki nie miała (odpukać, bo kolejne ząbki pewnie w drodze), tylko jednej nocy często się budziła (musiałam ją karmić co 2 godziny)
A co do powrotu do pracy to też współczucia, ja nie wiem jakbym to przeżyła, na razie siedze w domu ale może za niedługo będę musiała czegoś szukać jak nie będzie co do gara włożyć :(

Ja też miałam zgagę w ciązy a Karolinka jakoś za dużo włosków nie ma, tzn w sumie włoski ma tylko tak jakoś nie bardzo je widać ;) ale bujnej czupryny (takiej jak np. Lenka :D) nie ma, więc te przesądy nie zawsze się sprawdzają.

Oliwka życzę powodzenia w staraniach, fajnie tak starać się o drugą dzidzię, to też nasze marzenie, ale nie wiadomo jak będzie, teraz takie ciężkie czasy :(

Ja też już niestety dostałam @, 3 dni przed ukończeniem przez Karolinkę 4 miesięcy, wcale mnie to nie ucieszyło, miałam nadzieje że jeszcze ominie mnie ta "przyjemność" :p ::)

DOBRANOC KOLEŻANKI! BUZIAKI DLA WSZYSTKICH DZIDZOLKÓW, A DLA TYCH NIENARODZONYCH JESZCZE BUZIAKI W BRZUCHOLKI!

Do góry