reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witajcie dziewczyny!!!
Ja jak zwykle na bb wchodzę najpóżniej ;) tyle żeście naprodukowały od wczoraj jak już zeszłam z kompa :) Mąż ma na 14 do pracy więc żeby nie siedzieć sama w domu i się nudzić to idę do rodziców i wrócę póżnym wieczorkiem.

Kubusiowa - nareszcie pokazalaś zdjęcie swojego Kubusia. Bardzo ładny chlopczyk a szczerze to nawet wygląda troszkę jak dziewczynka ;) bo ma śliczne włoski :)

Oliwka - nie słyszałam, zeby wychowawczy był płatny. Jak czytałam to wychowawczy jest płatny tym rodzinom których miesięczny wynosi mniej niż ileś tam.....a tak na wychowawczym to liczą się tylko lata pracy ale nie ma kasy. Więc jak to naprawdę jest????

Iza - już masz @ to nawet szybko. Moja koleżanka nie miała po urodzeniu dziecka jeszcze jakiś rok może dlatego że tak długo karmiła.

Karolinna - to fajnie, że też chcesz jeszcze jedną dzidzię :) w tak krótkim czasie bo będzie między Lenką a drugim mała różnica wieku ;)

reklama
Właśnie wróciłam z parku, po napisaniu wcześniejszego posta postnowiłam iść rano a nie po południu :) Fajnie się chodzi o takiej porze :) Karolinna ma rację ze chodzi rano na spacerki :)
Kończę bo Karolcia zgłodniała.

Witam w pogodną sobotę
karolinna pisze:
anian olej pranie, prasowanie ;D i choć tu do nas ;D
chciałabym, ale nie mogę. Nie lubię syfu atępnym tygodniu ciocia już będzie z Pati i jeszcze koleżanka przyjeżdża więc niestey muszę ;)

kubusiowa ja Pati kupuję ciuszki albo na allegro, same firmówki :p albo w sklepach. Ale wszędzie sprawdzam firmę, bo wolę aby Mała miała mniej ciuszków, ale lepszej jakości :)
A Kubuś extra chłopak. Skąd jesteście?

A u nas po staremu, piszemy z Małą teraz na bb, brakuje jej paluszków do wkładania do buzi a zęba na powierzchni niew słychać  ani nie widać ;D

Miłej soboty :laugh:

Sorki chyba źle napisałam wychowawczy jest płatny dwa lata ( trzeci rok bezpłatny) ale rodzicom którym nie przekracza dochód ,a że ja pobieram już zasiłek to mojegop dochodu nie liczaą bo został on utracony w danym roku .
karolina nie dobry mąż :mad: teraz on śpi :mad:
Kubuś uroczy :laugh: :) :)
Teraz lece mase zrobić do krówki bo biszkopt już gotowy ::)mniam mniam

oliwka - oj jakieś smakołyki pichcisz, my dzisiaj na urodzinach u tesciowej pofolgujemy z jedzonkiem mniam. ;D

anian - jesteśmy z Żor a Wy? :)

iza1 - masz race robota nie zając nie ucieknie, ja mam juz pomyte okna dzisiaj skonczyłam, a pogoda super na charce na spacerku! :)

Całuski dla wszystkich dzieciaczków od Kubusia ! a szcególnie dla kolezaneczek

do wieczorka

Basia ja dostałam @ mimo iż karmię piersią, a karmię intesywnie bo póki co Karolcia nie dostaje nic poza moimi cycorkami  ;D :p więc nie ma reguły jedne dostają szybciej inne później.  Wolałaby jeszcze nie dostać ale cóż, przyroda :(

Kubusiowa ja dziś chyba tych okien jednak nie umyje chyba że popołudniu ale póki co to mi się nie chce  :p A Twój Kubuś ma te włoski urocze :) i w ogóle śliczny chłopczyk, musimy koniecznie poznać ze sobą nasze dzieciaczki ;)

Karolinka znów mnie dziś zszokowała, siedziałam przy komputerze tak jak teraz a mała marudziła w łóżeczku,  w pewnym momencie zaczęła już tak głóśno marudzić że postanowiłam do niej iść ją uspokoić, odwróciam się do niej i co widze? Moja Karolinka opiera się na stópkach i dłoniach  :o :o :o a  przy tym marudzi, niestety nie zdążyłam cyknąć fotki :( Normalnie szok! Coś mi się wydaje że do raczkowania juz niedaleko :) ::)

Kolejna nowość w zachowaniu Leny... płacze jak przychodzimy ze spacerku do domu ::) ale sie z niej zrobił spacerowicz ;D

Zmęczona jestem strasznie! byliśmy w media markt kupić znajomym prezent na ślub(pobierają sie na początku października,aż dziw bierze ze kupiliśmy tak wcześnie prezent ::) wcześniej to wszystko na ostatnią chwilę :p ),pochodziliśmy po geantcie i kupiłam małej 6 słoiczków bobovity z jabłkami a że jest promocja to dostaliśmy polar (bez rękawów) z kapturem ;D w sumie dlatego kupiliśmy te słoiczki ::) mmm tamte słoiczki dalej na Ciebie czekają! :)

iza a @ masz takie jak przed ciążą ? bo ja nie :p a przechodziłam dzis przez park kosciuszki ale około 16.00 i myślałam ze moze Cię spotkamy ::) ale jak czytam to byłaś rano :p
iza1 pisze:
Kubusiowa i w ogóle śliczny chłopczyk, musimy koniecznie poznać ze sobą nasze dzieciaczki ;)
;D iza juz chce swatać ;D

kubusiowa no fajny jest Kubuś :D jak tam po imprezce ?

oliwka
oliwka29 pisze:
karolina nie dobry mąż :mad: teraz on śpi :mad:
obudź go ;D ;) nie no ja tu wszystkich namawiam do złego ;)

anian tylko podziwiac za zdyscyplinowanie :D

baska na razie nie pytam kiedy wy się zdecydujecie na drugą dzidzię ;D chyba ze już wiecie ;D

miłego popołudnia...no już prawie wieczoru :) .

Karolinna to teraz musicie dużo spacerować ;) z Lenką. A te słoiczki ile kosztowały? Fajny ten polar? Może męża wyśle ;) zrobimy zapasy i polar będzie ;)
A jeśli chodzi o swatanie to co? trzeba jakoś przyszłość córce zapewnić ;)

iza kupiliśmy słoiczki z "jabłko+winogron" po 2 zeta :) super ten polarek jest ale chyba na Karolkę trochę będzie za duzy ::) ma 92,Lena nosi ciuchy od 74-80 wiec jak ja naubieram na jesień to będzie akurat :) no i na całą zimę pod kurteczkę też ok :) ale są super buciki! takie materiałkowe skarpetko-buciki z takim ,chyba,misiem na wierzchu :D te może beda nawet ok na Karolkę :) musielibyscie pojechać i obejrzeć :)

lecę robić kolacyjkę :)

spotkałam dziś w geancie moja kumpelę i powiedziała że nic sie nie zmieniłam z wyglądu :) wygladam jak sprzed ciaży ;D nawet sie ucieszyłam :D .

reklama
Witam kolezanki!!

Imprezka zaliczona, było sympatycznie. Teściowa była bardzo zadowolona z prezentu: od Kubusia dostała czerwona różyczke i swoje duże zdjęcie formatu A4 w ramce, a od nas komplet kosmetyków.
Siostra męża ze swoim chłopakiem porwała Kubusia na spacerek więc mielismy luzik.

Teraz mężulek pojechał do pracy, maluszek śpi a ja mam wolne aż do karmienia ;D

iza1 - mów gdzie i kiedy sie spotykamy, musze poznać przyszłą synową tak w nawiasie mówiąc bedzie miała super teścia ;) :laugh:

karolinna - Lenka to taki mały turysta!!! może my też posfatamy co? ;D

Skąd Wy jesteście obie?

Musze zrobić małą sesje zdjęciowa od poczatku jak to się zaczeło w brzuszku (oczywiście kilka zdjęć!!!) do teraz.

Do góry