• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
W TVN Style o bucikach

-  złap bucik kciukiem za piętkę, a jednym palcem w okolicy palców i zegnij
     *muszą zginać się w palcach, a nie w połowie ,
     *podeszwa też nie może być tak twarda, by ciężko było wogóle
      bucik zgiąć

- muszą dobrze trzymać stopę, ale nie mogą mieć twardego zapiętka, bo
 nóżka dziecka jest tak nieruchoma jak w butach narciarskich i nie może
 się przez to prawidłowo rozwijać, więc butki typu "ortopedy" u dzieci
 zdrowych odpadają (to MIT, że bucik ma być sztywny)

- nie mogą być zbyt wysokie, bo jak dziecko klęknie to wbijają mu się w
 ścięgno i ranią nóżkę

- MUSZĄ SIĘ PODDAWAĆ WSZĘDZIE TAM, GDZIE JEST RUCH STOPKI

- wnętrze buta powinno być z naturalnego materiału (np. ze skóry) by
 stopa mogła "oddychać"

- od prawidłowych bucików zależy prawidłowy rozwój dziecka, jak szybko
 zacznie chodzić no i oczywiście sam komfort ich noszenia (często dzieci
 płaczą, że nie chcą bucików)

I to narazie tyle mi się przypomniało, ale jakby coś jeszcze mi się przypomniało to napiszę napewno  ;D  

PS. Dor .... Spotkanie o 12.00 pod Zoo w sobotę oczywiście

CZARNULKA TWARDZIELKA MATKA RODZICIELKA

reklama
A co do Czarnulki to jak jej ciąża przebiegała, nie miała żadnych komplikacji, dziecko się prawidłowo ułożyło ??? Bo z tego co wiem to często jest tak, że jak dziecko się źle ułoży to lekarze, by zapobiec cc są w stanie właśnie tyle babeczki trzymać, by mogły rodzić naturalnie.

PS. Karolinna fakt,mina ordynatora też jest wiele warta :laugh:

CZARNULKA TWARDZIELKA MATKA RODZICIELKA

sobota 12.00 pod ZOO ............ :(
mój mąż pracuje w sobotę :(
moglibyśmy dojechać, ale gdzieś dopiero na 15.00
szkoda :(

Może kolejnym razem uda mi się z Wami być.

Pozdrawiam

Witam:)
Dzisiaj jestem na wpół-przytomna....
Oskar dał popalić w nocy, dzisiaj już jestem pewna, że to nie ząbki tylko...gazy. W sumie to nie wiem od czego. Mogą być od danonków??? Bo to by się tak zgadzało - od kilku dni je dostaje i od kilku nocy się budzi... Dzisiaj powiedziałam Rafałowi, żeby mu nie dawał i zobaczymy. Wczoraj "teściowa" się obraziła, bo jej powiedziałam, że ma nie dawać OZinkowi zupy pomidorowej (w szczególności, że była to jego pierwsza zupa gotowana). Chryste panie - wqrza mnei to, bo to ja jestem matką a Rafał ojcem i powinna robić to co chcemy (względem SOkara). Koniec tematu, bo nie wqrzam niepotrzebnie.....
Karolinna dziękuję - wiem, ze ładne, bo mam ładne dziecko - he he he :D
Jak napisałaś te pozdrowienia takim dyżym, zieonym drukiem to już myślałam, że ta Nasz Bidulka urodziła wreszcie :)
Dor1976 a nie przyjechać sama z Maleństwem ?
Spadam się trochę ponudzić....
No dobra jak wy wszytskie to ja też:)
Pozdrowienia dla siostry MMM :) :) :)

Sama przyjechac bym mogła, ale to mordęka. Najpierw autobusem około 20 minut do Katowic, a potem tramwajem do ZOO.
Godzina 12.00 odpada. Na dłuższe wojaże zawsze jeździmy między godziną 14 - 20.00. Wtedy Nisia jest juz po drugim sniadanku a na dworze zjada obiadek (słoiczkowy) i przegryza chrupaki :)
Także .............. hm............ od długiego juz czasu planujemy wypad do ZOO................. będziemy tam po 14.00 jeżeli już.

PA

baska pisze:
Karolinna - ja też nie mam kablówki i żyję przynajmniej jesteśmy bogatsze o ten abonament ;)
dokładnie :D kupimy sobie jakieś fajne szminki lub tusz ;)

mariaola u czarnulki ciaża przebiegała w miare ok,ale musiała sie oszczędzać zeby nie leżeć w szpitalu i udało jej się uniknąć leżenia :) więc nie wiem czemu teraz to tak długo trwa ??? i dzięki za te wytyczne co do bucików o kilku rzeczach nie wiedziałam :) jak ci się jeszcze coś przypomni to pisz :)

mamaboo gdzieś na bb czytałam ze jakaś dziewczyna dzwoniła do firmy danon, i ponoć oni sami zalecją danonki od 3 roku życia dziecka więc moze to faktycznie byc od danonków ::)

dor1976 jak będzie łądna pogoda to moze jeszcze o siebie zahaczymy :D .

miłego dnia! .

Karolinna ale ze mnie dupa wołowa.... Nie wiem co mi przyszło na danonki.... Już tak myślałam czy to nie z tej cholernej zupy pomidorowej, bo na pierwszy raz to chyba za odważnie.
No,ale dobra - odstawimy danonki i zobaczymy.

Witam moje kochane spowrotem :) Ale bez dzidzi :( Nadal jestem 2w1 :( Miałam ostre skurcze co 2 min. i ustąpiły Normalnie koszmar :( wczoraj odszedł mi CZOP i dzidzia jest juz niziutko,a skurcze są do tej pory,ale małe które da się wytrzymać ;) Rozwarcie mam na 2,5 palca.Zrobili mi test kiedy mogę urodzić,i wyszło mi że dokładnie w termin mogę urodzić.Ale jestem w szoku że mnie wypisali ze szpitala! Bo lekko mi nie jest! BArdzo wam dziekuje że tak mnie dopingujecie!!! Duzo to dla mnie znaczy :) A z Wizyty waszej napewno bym się bardzo cieszyła,a szok był by wielki ;) A wiec kciuki trzymajcie nadal! ;)

Cześć Dziewczynki!

OOOO Czarnulka!!! Już myślałam że to Twój mężuś chce ogłosić nowinę a tu Ty :o Szok że Cię wypisali, ale się bidulko namęczysz :( Trzymamy kciuki za Ciebie, a teraz nie masz żadnych bóli? Wiem jak to jest czekać na dzidzie więc jestem z Tobą całym sercem!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry