• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
A to się wygłupiłam Kubusiowa :-[ 8) :o

Karolinna ... jeszcze nie kupiłam, bo nie było nic z tytanu ;)
Wczoraj też zrobiłam ogórkową i śledzie opiekane ... hmmm coś kwaśno - nie-e ?

Baska ... Rozpijasz maleństwo .. no no no >:D A ... widziałam dziś wątek pt. "Wyrodna matka" ;) :laugh: :laugh:

reklama
Czarnulko- trzymamy kciuki, trzymamy.... :) Jesteś dzielna.
U nas (na Raciborskiej w Katowicach) by Cię już nie wypuścili 2 w 1...

Baska- no ładnie, no ładnie, a ustawa o wychowaniu w trzeźwości? ;)

Życzę udanego spotkanka i pogody!!!! Czekam na fotki

Czarnulko Kochana! Jak Ci się nic nie dzieje to dobrze że wypisali Cię do domu, bo w domu czas szybciej leci. No i Wiki pewnie jest lepiej z mamusią. W moim szpitalu też by tak zrobili podejrzewam. Trzymamy za Was kciuki!

Siostra dziękuje za pozdrowienia, pewnie wypieków dostała jak to czytała ;D ;D ;D

Buty jak wszytko co kupujemy wymaga od nas normalnego podejścia ! Wiadomo są bardzo ważne, ale nie dajmy się zwariować :)

karolinna możliwe że uda nam się wyrwać, a imprezka nie będzie u nas tylko u znajomych, więc przygotowania idą w zapomnienie :)

kubusiowa ile Was kosztowały pneumokoki, ja się właśnie nad tą szczepionką zastanaiwam :) I jak się Kubuś czuje, lepiej mu?

a jak pogoda nawali to co ze spotkaniem ???

Karolinna - ja miałam niedawno ogórkową. Dziś mój mąż ma bogracz a ja zrobiłam sobie placki ziemniaczane...mniam mniam zjadlam aż 8 :)

Mokatte, MariaOla - małemu jak widać KARMI bardzo smakowało ;)

Ciągle wlaściwie siedze w domciu sama bo mąż ma takie zmiany także Karolinna ciesz się, ze twój pracuje tylko na rano. Bo mój nawet w weekendy pracuje. Troszkę mi jest nudno, sprzątać mąż mi nie pozwala i za bardzo nie mam co robić.

mm - szczepionka kosztowała 260 zł drugą trzeba podać za 6 tygodni trzecia od drugiej za rok.
Kubusiowi naszczęście oprócz gorączki nic ne jest poza tym że troche osłabiony i bardziej senny, ale teraz bawi sie z moja siostrą  :)

mariaola - gdzie tam  ;), ja też nie wiedziałam, a tak wogóle jak sie dzisiaj czujesz w taka pogode maluszek aktywny czy tez spiący jak i ta pogoda? - ty też baska?

pozdrowionka dla wszystkich

mmm a twoja siostra jest młodsza? bo podejrzewam ze jak będzie w stanie błogosławionym to do nas przyłączy :D ekstra jeśli jutro się wyrwiesz :) jeśli jutro z pogodą nie wypali...to za parę dni "ja" organizuję spotkano :laugh: .

baska o ,jak ja nie lubię jak mój Piotrek pracuje w weekendy! ::) a system zmianowy daje dużo możliwości :)

mokkate też mi się wydajke ze z raciborskiej to juz dzidzią na ręku :) w najgorszym razie byłaby cesarka :)

ale się pogoda porobiła... nie rokuje to zbyt dobrze na jutro ::) no ale jak się obudzimy to zobaczymy :D

a zamówiła ktoraś z was pogodę ??? ;D .

Kubusiowa ... 260 pln za każdą z tych trzech ??? a przeciw czemu to jest, nie znam objawów i częstotliwości występowania tychże pneumokoków , to zalecane szczepienie ???
A ruchy czuję dopiero od niedawna i trudno mi powiedzieć czy wierci się wyjątkowo, czy nie, ale napewno nie śpi ;D

mariaola - zaszczepeinie ta szczepionką chroni dzieci przed następującymi chorobami: zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, bakteriemia (obecność bakteri we krwi), bakteryjne zapalenie płuc.
Szczepienia na te bakterie obejmuja dzieci w wieku od 2 m-cy do 5 lat a ilość podawanych szcepionek uzależnione jest od wieku dziecka tj.
- niemowlęta w 2-6 m-cu trzy dawki zaczynając od 2 m-ca przy zachowaniu odstępu przynajmniej 1 m-ca pomiędzy dawkami, czwarta dawkę zaleca się w drugim roku życia,
- niemowlęta w 7-11 m-cu dwie dawki odstep pomiedzy dawkami 1 m-c, trzecia w drugim roku życia,
- dzieci 12-23 m-c dwie dawki odstęp pomiedzy dawkami conajmniej 2 m-ce
- dzieci 24 mc-5 lat jednorazowa dawka

No niestety szczepionki te sa dosyć drogie i kazda kosztuje właśnie 260 zł ::),

a jak byłam na szczepieniu to lekarka powiedziała mi że wyszły jakieś nowe szczepionki przeciw kolkom wirusowym (czy cos takiego) jakaś nowość ......ale Kuby juz ta szczepionka nie dotyczy bo jest ona podawana do 6 mc-a

baska - pociesze cie moj Jarek tez pracuje w sobote na 14-22 a w niedziele od 6-14 witaj w klubie nieszcześliwych z tego powodu żon :(

lece bo czeka na mnie.........prasowanko :P

mój aniołeczek śpi a ja lece bo czek

kubusiowa u moja lekarka też taką cenę nam podała jakieś 3 m-ce temu, miałam nadzieję że szczpionka staniała :) ależ jestem naiwna ::)

karolinna siostra młodsza i napewno do nas dołączy ;D mam nadzieję jedenak że nie za szybko :P Na kolejne spotkanko wpisuję się już na listę, a jak będzie w godzinach pracowania Jarka to tym lepiej ;)

Grześ nie dospał dzisiaj popołudniu i był strasznie marudny. Na szczęście już śpi :)

reklama
Hejka!
Ja również przesyłam pozdrowienia dla młodszej siostry mmm :) czego wcześniej nie uczyniłam  :P

Ciekawe jaka jutro będzie pogoda, dziś tak jak pisze Karolinna się niestety pogorszyła, nie mogłyśmy iść z Karolcią na spacerek, dobrze ze rano byłam z nią 2 godziny. Była u mnie moja najlepsza kumpela i chciałyśmy iść na spacerek a tam deszczyk :(

Karolinka pomalutku zasypia w łóżeczku, dziś po południu była trochę marudna nawet temp jej mierzyłam ale była ok. Chyba po prostu tęskniła za tatusiem, który się ewakuował na czas przyjazdu Monisi ;) Jak przyjechał od razu miała lepszy humorek. A co do pracy męża to ja Was chyba wszystkie przebije bo mój idzie jutro na 24 godziny, jak wyjdzie jutro rano to przyjdzie w niedziele rano  :P

Dobranoc dziewuszki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry