reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolinna: ucałuj mocno Lenkę - jej ale ten czas szybko minął. przypominiało mi się jak opisywałaś swój poród.

MMM: dzięki wielkie za pamięć. miło mi się zrobiło. mam do Ciebie prośbę - czy mozesz podać namiar tlefoniczny lub stronę internetową basenu, na który chodziliście z Grzesiem?

Czarnulka: gratulacje ogromne!!!!!!!!!!!!!!! sliczna dziewuszka z Emilci!!!!!!

reklama
Karolinko,Lenka ma juz 9 miesięcy :o JAk ten czas szybko leci :laugh: Życzę jej dużo zdrówka! Ucałuj ją od cioteczki Agi ;D

MariaOla To miłe że gdy poszłam do szpitala poczułaś pierwsze kopniaczki :) To przeżycie nie do zapomnienia :) A Jarek napewno da sobie rade :) Pamiętam jak Radzio był lekko przerażony i ciekawy pierwszego porodu :) Był bardzo dzielny i kochany :) Mąż przy porodzie,to bardzo wielkie wsparcie! Dużo pomaga!

Iza,Karlam mam nadzieje że się nie popłakałyście ;) samej mi łezka się kręci jak sobie przypomne :)

dziekuje raz jeszcze wszystkim za gratulacje :)

Luczynka Ja również proponuje ci przejść się lub zadzwonić do szpitala.Bo w każdym szpitalu jest inny zwyczaj :) Mi tak samo jak Izie,kazali przynieść tylko pieluszki i chusteczki no i dla siebie kosmetyki do chigieny :)

Dzięki wielkie za te porady. Chyba faktycznie będę musiała przedzwonić na ten oddział. Ale póki co to nie mam na to natchnienia. Wszystko mnie dziś tak strasznie boli, czuję się tak jakby mi ktoś z dwóch stron przywiązał łańcuchy do bioder i ciągnął :( Ból nie do wytrzymania, nie idzie leżeć, siedzieć....musiałabym chyba zawisnąć w powietrzu 8)

Witamy małą Emilkę fajnie to wygląda 5 dni.

Co do pakowania do szpitala radzę zabrać niegazowaną wodę mineralną małą koniecznie z dziubkiem. Jednorazowe podkłady na łóżko.

My się pakujemy do przedszkola w poniedziałek a ja do pracy.

hej :)

jeszcze raz dziękujemy za kolejne gratki dla Lenki
kissoflove2nj5.gif
.

Lenka nie odpusci żadnej huśtawce na której kiedyś się huśtałyśmy a akurat przechodzimy obok :D fajnie, czasem i ja się pohuśtam ;D .

.Dziewczyny,które jeszcze nie urodziły,to cudowne uczucie mieć już kruszynkę przy sobie :) życzę duuużo cierpliwości tym na początku a tym przy finiszu -odwagi :) .

czarnulka super z ta laktacją!!!
okggii3.gif
,zyczę ci żeby trwała tyle ile zapragniesz.jak juz dojdziesz do siebie to koniecznie musimy was odwiedzić! poród super :) te bóle parte :D dobrze ze zanim się zamoczyłaś! potem mokra byś leciała ;D . A suwaczki wygladają przesłodko! :) .

luczynka tak jak piszą dziewczyn każdy szpital rządzi się swoimi prawami! jak chcesz to mogę dać ci namiary na jedną z dziewczyn z bb ,która też mieszka z rybnika,niestety się tu nie udziela :p ale wiem ze tam mieszka :) moze ona będzie coś wiedziała o tym szpitalu :) .

mariaola hm,wiem ze to będzie poniedziałek ale która godzina... to jak wróci mokkate to napiszę dokłądniej! :)

iza rozglądałam się za tobą dziś na spacerku! chodziłam z Lenką tam gdzie ,jak się poznałyśmy,siedziałyśmy we trzy na ławeczce :)

miłego wieczoru! .

Witam,

Karolina wszystkiego najnajnaj dla Leny, ale z niej juz duza panna

Czarnulka to mialas porod z przygodami, ale przyznam, ze po Twoich opisach to juz na 99% nie dam sie namowic na drugi porod, o nie!!!

luczynka nie martw sie o rzeczy dla dziecka, w koncu zawsze ktos Cie odwiedzi, wiec pdrzuci, najwazniejsze bys Ty byla dobrze zaopatrzona, a dla dziecka zreguly cza miec wlasne pieluchy - oczywiscie najlepiej sie dowiedziec co i jak

martaglo przedszkole... my za rok chyba, w tym roku, jak w koncu dorwe jakas prace, to bedzie niania... ale jak sie uda to tylko do ferii, bo przyjmuja czasem dzieci tak w polowie

kaska76 to wieci dalej nienajfajniejsze i dalej wlasciwie nic nie wiadomo...

Zdjecia jutro - powody:
1. W koncu zrobilismy przemeblowanie i zabawki Soni nie staja pod moimi szafami
2. Sonia sie rozchorowala, miala goraczke, nieciekawy kaszel. Po pierwszych lekach, ktore dostala wymiotowala, skonczylo sie zastrzykami z Biofuroksymu, ale juz jest lepiej, dzis nawet bylismy na malym spacerku
Tak wiec Rafal nie byl w domu, tylko pomagal w domu

Mamy nowego lokatora - zolwia wodnoladowego - taki fajny jeszcze maly, Sonia jest zachwycona, ciagle chodzi i mowi "ułw"

A ja chetna jestem na spotkanko. Ustalcie dzien i godzine... Sonia mam nadzieje, ze do tego dnia bedzie juz zdrowa jak ryba, by nie pozarazala waszych skarbow.

Pozdrawiam,

Witam szanowne Panie.......

dawno mnie nie było ale przez ostatnią godziłam przynajmniej powierzchownie nadrobić Waszą radosną twórczość i wybaczcie ale potraktuję odpowiedzi trochę ogólnikowo ale z odpowiednim zaangażowaniem.......

więc....

PRZEDEWSZYSTKIM WITAM NOWE MAMUSIE I BRZUCHOLKI KTÓRE DOŁĄCZYŁY DO NAS PRZEZ OSTATNI TYDZIEŃ.... WITAM WSZYSTKIE RAZEM I KAŻDĄ Z OSOBNA.....

Czarnulka..... jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Emilki, jest urocza.... oj.... kidy Oluś taki był... ale teraz ma inne uroki....:)

Sandros..... witaj po wakacjach, mam nadzieję że odpoczęłaś... a mała miała dobrą zabawę....

Karolina... dzięki za komplement "ciepłej mamuśki".... ale ja myślę że każda mam która kocha swojego bobasa jest ciepła.... ale miło to zabrzmiało....

MamaBoo... co do Twojej siostry.... taki komentarz mi się nasunął.... "są ludzie i klamki".... moja najstarsza siostra też jest niewiele więcej warta.....więc chyba Cię rozumiem.....

a pozatym Wszystkie Panie i ich dzieciorki i brzuchaski pozdrawiam....

karolinna dzieki ale juz sie dowiedzialam, znalazlam na forum jedna dziewczyne, ktora mieszka w Rybniku i rodzila wlasnie w tym szpitalu. Teraz juz wiem, ze potrzebuje tylko i wylacznie pampersy dla Oliwki, a reszte zapewnia spzital, no i uspokoila mnie co do personelu i warunkow, bo slyszlam rozne opinie.

Spadam juz do lozeczka, ale pewnie i tak znowu nie bede spala gdzies do 2-3 w nocy :/ dobrze przynajmniej, ze mam co czytac-"Język niemowląt" ;D ciekawa ksiazeczka. Zycze slodkich snow dla wszystkich Mamusiek i ich dzieciątek, a brzuchatkom zycze przed wszystkim spokojnej nocy ;)

KArolinko no nie odpuszcze ci tym razem :) Musicie nas odwiedzić :) Jesteś pierwszą osobą która dojżała nowe sówaczki :) :-*

sandros Ależ moja kochana,ja nie chciałam cię przestraszyć ;)

diablica Dzieki za gratki :) Oluś jest przesłodki :) A jakiego super ma misia :)

mmm Bardzo dziekuje ci za smsy :-*

reklama
witam wieczorkiem!

Ale produkujecie, pomału nie nadąże wszystkiego zapamiętać co się u każdej z was dzieje ::)?

Nie ma to jak w domku co czarnulka? relaja z porodu .....warto było żeby mieć to cudo!!! ;D a jak ze spaniem bobaska?

Karolinna - zakłd fryzjerski mojej koleżanki znajjduje się w Zorach tam gdzie mieszkam? a ty jeszcze nie byłas u fryzjera?!

A co u nas: Dzisiaj byliśmy wreszcie na spacerku bo przez dwa dni padało, Kubuś odkrył z tata noe miejsce do zabawy tj. w zlewozmywaku w kuchni ale była frajda dla małego a tatus oczywiście bawił sie w fotoreportera ;), No i odkryta prze nas rewelacja, wczoraj prowadziliśmy z mężem jakąś rozmowe a Kubus siedizął miedzy nami cichutko i tylko zerkał raz na mnie raz na Jarka i nagle jak nie krzyknie i nie zacznie po swjemu gaworzyć no mówie wam dziewczyny jak to komicznie wyglądało, później celowo z mężem zaczlismy dyskutować zerkając na małego i po chwili znów ta sama akcja, i teraz wiemy że zawsze musimy pytac równiez o zdanie naszego najmłodszego członka rodziny ;D,

Pozdrawiam wszystkie panie i dzieciaczki te w brzuszkach tez oczywiście!
Dobranoc

Do góry