• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Baska - jasne ze udane beda co u mamy to u mamy.
Filipek nadal spi.
Rano o 9,00 daje mu grysik czyli kasze manna na mleku bebilon potrafi tego zjesc nawet 180 ml.Po zjedzieniu tego zasypia jak niedzwiedz......ostatnio spal od 10,00 do 13,30 rekord. Po kapieli tez daje mu grysik i maly przesypia cala noc. Pamietam te dni kiedy karmiłam piersia , naprawde ciekzo mi bylo non stop na cycku a do tego zapalenie piersi. Zmuszona byłam do przestania karmienia piersia ale bynajmniej i ja sie wysypiam i mały .
Dziewczyny będę pózniej , miłego popołudnia

reklama
Po pierwsze Karolinna wcale się nie wystraszyłam  ;D , bo fajne z Was dziewczyny :P Widać, że już długo się znacie no i macie już "gotowe" dzieciaczki, więc i więcej wspólnych tematów :) Mój widok tylko przywołał wspomnienia porodów, przy czym faktycznie opowieści kasi mogły wystraszyć, ale za to wspomnienia kubusiowej - tylko podbudowały.
Jarek z reguły jest mało mówny, jesli kogoś nie zna dobrze, a do tego jeszcze tyle dzieci  ::) więc był z leksza przerażony ... Oczywiście nic mu wcześniej nie mówiłam, że mogę Was spotkać, bo wtedy napewno by się z pracy nie wyrwał. Ale mam nadzieję, że jak już będzie mieć swoje to wszystko się zmieni ... tak jak to wróży mmm. No i nie zapominam, że to JAREK SUPER TATUŚ :P

MamaBoo ... a pieska weź i wytresuj na teściową  :D może się będzie trzymać na wodzy, a jak cię tylko zdenerwuje to piesek załatwi sprawę :) A wtedy możesz myśleć o rodzeństwie dla Ozinka  ;D
A pomysł z paczuszką na 18-stkę SUPER ... pozwól, że zerżnę ;)

Kubusiowa ... wcale nie taki malutki ten twój brzusio był :)

basia ... ja cię widziałam, jak przechodziliście niedaleko nas ... jestem przekonana, że na mnie patrzyłaś ... ale ja wtedy siedziałam, jak bym stała to byś mnie poznała ... bo brzusiu :)

A na badanie USG i poszukiwanie śladów siusiaka lub pewności jego braku wybieram się dziś, ale dopiero na 15.30 ... kierowniczka Jarka obiecała go puścić i oby nie zmieniła zdania ... Jarek aż się pali, by na każdym USG być ... W sumie to najbardziej realny sposób na to by myślał o sobie jak o tatusiu. Niestety ruchów jako takich nie czuje, ale czasem jak maleństwo się przyklei do lewego boku to jest w stanie wyczuć.
Kurcze mam dość mówienia "maleństwo" już bym wolała syn czy córka ... ale to niebawem :)

Luczynka - czuję się dobrze. Dużo jeszcze chodzę, codziennie gdzieś. Dzisiaj siedzę cały dzień w domu bo jestem sama. Powiem ci, ze narazie nie mam żadnych bóli tylko jak dużo chodzę to boli mnie między nogami troszkę i niewiem czy to szyjka??? Spytam w piątek lekarza. Zobaczymy co mi powie czy szyjka już się skraca??? Miałam dziś sen, snił mi się mój poród i co najlepsze urodziłam w domu i poszło to tak szybko, ze nie czułam bólu. Widziałam swojego maluszka był taki slodki. Niewiem co ten sen oznaczał.

MariaOla - czekam na wieści z usg ;) Jestem ciekawa czy córeczka czy synuś :)

Baska to z tym snem to chyba normalka...podobno czesto kobitkom przed porodem takie sny sie zdarzaja. Ja pamietam ze tydzien przed mialam sen ze bylam na porodowce i urodzilam..małego kotka...od razu zbudziłam sie , spococna i tysiece mysli. ;D Ha Ha Ha ale z mezem mielismy ubaw gdy mu o wszystkim powiedzialam. :D :laugh: :D ;)

MariaOla pomysł niezły, ale chyba się nie skuszę :P Ja stawiam, że będzie syn :)
To fajnie, że JArek chodzi z Tobą na USG. Jak ja chodziłam z Rafałem to łzy mi się w oczach pojawiały jak widziałam z jakim niedowierzaniem i z jaką miłością Rafał patzry na ekran.
Ewcik ja też miałam sen, ale że urodziłam .... świnkę :D :D :D

Baśka, Luczynka ... trzymajcie się, już Wam tak niewiele zostało ... ach .... na następnym spotkaniu to znów będę jedyną brzuchatką ... kurcze, mogłaby się jeszcze jakaś przykulać ... No w sumie jest Karlam - też stycznióweczka :)
Racja z tymi snami ... moja kumpela śniła, że urodziła ... BALONIK ... oczywiście się uśmiała po obudzeniu, ale we śnie była zła, że tyle zachodzu o BALONIK  :laugh:  :laugh:  :laugh:

MamaBoo ... wiem wiem lęk wysokości ;)
Ja też częsciej na Jarka zerkam niż w monitor

Dziewczyny, możecie obstawiać ... chłopczyk, dziewczynka, czy figa z makiem ;)

MariaOla, MamaBoo - a mnie śnił się malutki chłopczyk, byl bardzo śliczny :) I patrzyl na mnie tymi slodkim oczkami :) Dlatego zastanawiam się co znaczy ten sen.

MariaOla - ze mną mąż chodzi na kazde usg i też zamiast na monitor to bardziej zerkam na reakcje męża :) Ja stawiam na chlopczyka ;)

Basia pewnie, że urodzisz dziewczynkę :)
A kiedy następne spotkanko ? Tym razem będę na 10000 % :0
Zmykam, bo mnie poagnaiają, nie wiem czy się jeszcze odezwę.
Więc buziaki !!!!

baska ja w czasie calej ciazy juz kilka razy rodzilam w snie, i to rozne dzieci, raz nawet urodzilam dziewczynke ale juz taka roczna ktora w ogole nie chciala sluchac, byla wrecz wsciekla gdy tylko na mnie patrzyla i wiecznie sie darla... to bylo straszne :( ;) ale narazie mi przezly te porody
najzabawniejsze jest to ze moja mama teraz juz przy koncowce mojej ciazy rodzi prawie co noc, bo sie tak o mnie martwi co i jak bedzie :laugh:

reklama
mariaola na 100% dziewczynka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D mogę się ząłożyć o coś ;D ;)

mamaboo ja już taką skrzyneczkę ze skarbami Lenki mam :) ,jest tam pierwszy smoczek,śpioszki,nawet płatki pierwszej róży którą dostała od Grzesia mmm ;D duuuzo różności :) no i mam taki album gdzie mozna zapisywać ( i często to robie)co i jak było i kiedy :) więc mariaola zerżnij ;D warto ;D .mamaboo a nie myślisz że trochę oszukujesz Ozinka ,ze dasz mu pampersa ??? w koncu to nie jego pamiątka ;)

luczynka myslałam o tobie ostatnio i myślałam ze juz urodziłaś bo tyle cię nie było :D

kubusiowa w życiu bym cię na tym zdjęciu nie poznała :o :D

no Lenka śpi a ja zajadam się kiszoną kapusta :) .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry