reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej dziewczyny melduję się 2 w 1 i w nienajlepszym stanie. Wczoraj wieczorem mialam gorączkę 38 stopni. Pocilam sie w nocy tak, ze się ze mnie lało. Piżamę miałam taką mokrą że szło by ją wykręcić a wlosy mi się tak skręcily jak u barana rogi (a włosy mi się wogóle nie kręcą) Normalnie balam się czy maluszkowi coś nie dolega, ale ruszal się cały czas. Dziś rano już nie miałam gorączki ale mam katarek, który jest taki ciężki do wysmarkania ;(

Karolinna - piję teraz herbatę z sokiem z malin (od babci) może faktycznie przyśpieszę poród ;) A propo to slyszalam, ze w ciąży nie można jeść malin a niewiem dlaczego także niechętnie chciałam taką herbatę pić ale mąż mnie zmusil, że mi ona pomoże się wykurować. Ja też nic nie chcę krakać...a może ty masz już w brzuszku fasolkę ;)

MariaOla- gratki na 6 okienko :) Ja szpinaku nie lubię beee ale naleśniki bardzo :) Ja gotuję dziś zupę grzybową ze świeżych grzybków ;)

Iza - cieszę się, ze wszystko ok. Co do Karolinki to napewno marudna z powodu ząbków i tego, ze nie może leżeć na brzuszku. Musisz starać sie ją jakoś zabawiać teraz ;) Myłam wczoraj dwa okna przeziębiona ale tylko z zewnątrz przetarłam szyby i nic więcej. Więc tak raz dwa bo byly myte przez męża niedawno a przez deszcze się ochlapaly ;)

Mokatte - gratki dla Darii tych 5.

Luczynka - ja też dalej 2 w 1 więc nie martw się :)

Kubusiowa - mam pytanie bo nie doczytałam nigdzie, wiem ze Kubuś chodzi na rehablilitację a z jakiego powodu??? Pytam bo chcę uniknąć w przyszlości blędu i wiedzieć na co zwracać uwagę ;) Milego mycia okien :) Mnie zostaly jeszcze 2 do umycia ale poczekam, aż mąż umyje :) Suwaczek mój pnie do przodu hurra, hurra :laugh: (ale troszkę się boję)

MamaBoo- ja też chcę listę tych adresów ale na mój musicie jeszcze poczekać ;)

reklama
Aha chcialam jeszcze napisać, ze dziś miałam mały wypadek znowu. Jak maz wyszedl do pracy chciałam dolecieć do okna mu pomachać to uderzylam się nogą o róg łóżka w sypialni. I teraz noga mnie boli. Luczynka ma rację chyba będziemy mialy ją jeszcze do porodu w gipsie  :laugh: A wczoraj mi taboret spadl na palec u stopy normalnie szok same krzywdy teraz...

Basia musisz uważać na siebie! Ty i Luczynka! A maluszków się doczekacie. Zobaczycie jak to zleci a będziecie już je mnieć przy sobie. Wiem jak to jest w ciąży człowiek jest taki troche nieporadny. Ja juz w ciąży nie jestem a co chwile sobie coś zrobie, taka niezdara ze mnie że szok :o

Dziewczyny przed chwilą probowałam dać małej kaszkę, bananową na mleku modyf. dobra jak nie wiem. A ona nie wykazała zbytniego zainteresowania :( troche zjadła ale nie za dużo. Marwie sie, chyba będzie niejadkiem :( Oj ciężko będzie z tą naszą córcią :(

36253uw5.gif

Iza widziz wszystko jest ok Karolinna fajne są czapeczki robione dobrze sie je nosi ,nam babcia robi tzn Oliwi babcia ;D
Dziś po spacerku, pójdziemy później na rowerek narazie mała śpi to mam teraz luz ;D ;D ;D
Baska uwarzaj na siebie!!!!
Wklejam nowe fotki z placu zabaw
plac009fb2.jpg

plac010cj1.jpg

plac005fy3.jpg

Iza spokojnie - dzisiaj jest dosyć ciepło, więc może dlatego nie je - albo z powodu kolejnych ząbków ...
Dziewczyny czy możecie wysłac listę Marioli ? Bo ja sobie tego cholerka nei zapisałam i musialabym wszystko od nowa....
A ja zaraz powysyłam adres Izunii.
Boże dzisiaj mamy totalny zapiperz w pracy i chyba już dizsiaj nic nei skrobnę ....
MariaOla a ja nie wiedziałam, że MONK to MNICH :) A ja ostatnio strasznei uporządkowana jestem.... Teczki od pracownik poukładane pokojami, ikony na puplicie alfabetycznie, ksiązki w domu ułożone od najmniejszej do największej, co chwilę myję ręce itd :) :) :)
Ale nawet gdybym stawała się MNICHEM - to chyba komplement :D
Spadam - buziaki :-*

Dziewczęta,nie kraczcie ;) nie wierzę zeby unimil zawiódł :p ;D ;) poczekam jeszcze parę dni i jak nic to kupuję test ;)

mariaola chodziło nam o Monka z tego serialu komediowego :D ma fobie na punkcie czystści i zarazków ;) szpinak ...jako dziecko nie znosiłam!!! ale jestem ciekawa czy moze teraz by mi podszedł! tyle lat już nie jadłam ze a nuż ? a jak się robi ten farsz?

oliwka twoja córa pierwsza klasa :) widzę ze korzysta z wszystkich uroków placu zabaw,Lenka na razie huśtawki zalicza :) macie niźle wyposażone te place :o i to na takiej "wsi" ;)

mamaboo zaraz zerknę na email :)

iza cieszę się ze dziś lepiej :) a Karolci daj czas! na pewno się przekona :) a jabłuszka to musisz uważać żeby były na bank słodkie,Lena tych kwaskowatych też nie chce jeść ;) a tą koleżankę z sali to czemu tutaj nie zaprosisz ???

kubusiowa jak tam mycie okien? ja też bym musiała ale poczekam aż mąż będzie popołudniami :)

sami no widzisz są tu kobietki z gliwic więc moze zagościsz u nas na stałe ? :)

baska no ,katarek na pewno już na finiszu :) ale ty masz z tymi wypadakami ::)

luczynka zaczynam się stresować wraz z toba :D jak teraz urodzisz to będziesz miała piękną pogodę na spacerki z bobaskiem :)

lecę coś przekąsić :)

cmokam :-* :-* :-* .

Szpinak ... jasne, że brrrrryyyyy ;) przecież to siedlisko wszelkich witamin i żelaża, a wiadomo, żelazo to Fe :laugh:

Karolinna ... Wiesz, jak zaszłam w ciążę to pierwszy raz w życiu zjadłam ze smakiem barszcz i póki co wciąż mi smakuje, więc sprónujże wreszcie tego szpinaku jest pyszny ... ;)
farsz do naleśników robię tak : duszę sparzony szpinak na masełku, solę i dodaję czosneczek i jak dochodzi to odkrywam by odparował (niektórzy dodają wegety, ale ja nie lubię emulgatorów :p) i na sam koniec dodaję trochę śmietany i wbijam jajo, by się pieknie związało :p

Baśka ..... jak będę nosić przed sobą taki brzuszek to też się pewnie będę o wszystko potykać ... jestem pewna :)

MamaBoo ... JA CHCĘ LISTĘ .... masz przecież mój mail !! buuu
A tak wogóle to weź się wyloozuj z tym układaniem od największego do najmniejszego i alfabetycznie, bo to już jest z leksza niezdrowe ... heeeheeheee Zresztą nie dziwię się twojemu R., że się nie rusza, bo jakby ci podebrał trochę domowej roboty to byś chyba szału dostała ... co ;)

Kubusiowa ..... ale mnie potraktowałaś z buta :( nie pogrubiłaś mnie, a część wypowiedzi dla mnie napisałaś przy kimś innym :mad: Ale możesz mi umyś okna i będę udobruchana ;) U mnie okna to zadanie Jarka, bo ja spadam z drabinki :-[ A jednak ciężko chłopa do okien zagonić :D

mmm .... gdzie jesteś ?????????????

reklama
mariaola co to za podteksty z tym szpinakiem... :D ;D a ty sie ciesz że kubusiowa cię nie pogrubiła bo mnie owszem :-[ ;D mam ochotę na ten szpinak :)

acha,pisałam do mmm dziś smska ale na razie nic nie pisze :( .

właśnie wcinam ruskie pierogi... mniamnosci :) .

Do góry