reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
A ja uwielbiam szpinak :) Ja kupuję mrożony - wrzucam do garnka, dodaję kostkę rosołową i jajko. Do tego gotuję ziemniaczki i jajko sadzone i pychotka :)
Ma ktoś ochotę na spacer ? Bo aj będę w parku około 17, bo R. boli głowa :)
MariaOla jak Ci dzisiaj nikt nie wyślę to ja to zrobię osobiście jutro, bo dzisiaj to teraz jestem z dokoku i zaraz idę do domciu. Także nie martw się :) A co do tego Monka to nawet nie wiem czy R. takei rzeczy zauważa...... On wielu rzeczy nie widzi........
KArolinna będzie mamą po raz drugi :) :) :) :) Ja tam gumkom nie wierzę - ja mam zastrzyk :D Swoją drogą to muszę iść do gina 19 po następny :)

reklama
Ale ze mnie bidulka, noga mnie boli :(

Kubusiowa - co tak dlugo myjesz okna???

Karlam - jak po ślubie???

Luczynka - gdzioe zniknęłaś??? Do ciebie to niepodobne, bo często siedzisz na bb ;) Chyba jeszcze nie rodzisz???

Karolinna - a ja zaraz będę zajadala się grzybową ;)

Dziewczyny ja też lubię szpinak, i też kupuję mrożony jak MamaBoo dodaję troszkę tłuszczyku, jajeczko, czosnek, przyprawy i jest pyszne mniam mniam.

MamaBoo dzięki za liste, mam nadzieję że dziewczyny dopiszą sobie mój adresik i nie zapomną o nas :p

Oliwka - śliczną masz córcie :)

Kubusiowa ja też musiałabym zająć się oknami, ale mi sie nie chce. Ale muszę się pochwalić, mamy takie śliczne rolety :) tak bardzo się z nich ciesze :D

Karolinna też bym zjadła - mniam, ostatnio jadłam na słodko z serem :) rzuć mi troche tych ruskich ;) A co do koleżanki ze szpitala to ona bardzo zapracowana jest i nie ma chyb stałego dostępu do neta, ale spróbuję ją nakusić.
Kurcze ja tez jakoś okresu nie dostaje, ostatnio miałam w sierpniu, jakies 12 dni - pierwszy po ciąży i taki długi. Może też mam fasolke w brzuszku ale raczej nie. NIe no na 100 procent nie, ja jeszcze nie mogę, absolutnie !!!!

Mama Boo pisze:
KArolinna będzie mamą po raz drugi :) :) :) :)
;) hihihi ;) nie wywołujcie wilka z lasu :p

iza jeśli jeszcze nie chcesz teraz to cie pocieszę ze pierwszy po ciąży okres trwał 9 dni! a następny dostałam dopiero po 30 kilku dniach ::) i następny też po 30 kilku dniach! jakoś tak się zrobiło ::) podsyłam wirtualne pierożki ruskie :D

mamaboo no to tabl na ból głowy i wio Rafała na spacer ;)

baska a ma ci ktoś zrobić masaż tej nogi??? bo sama pewnie nie sięgniesz ;) daaaawno nie jadłam grzybowej! ::)

no niech Lenka wstaje i lecimy na spacerek :) .

juz jestem .........okienka pomyte Kubus nakarmiony, tylko jakiś marudny i nie wiem czy iść z nim na spacerek bo jest u nas duży wiatr, moze poczekam i poxniej sie wybierzemy. ały jest kaprysnny bo jakos dzisiaj krótko spi.

Mariola - jak pisłąm do ciebie to Kubuś sie przebudził i tak szybko chciałm skończyć.......i masz babo placek, a okna niech ci pomyje wspaniały mąż - nie nadarmo go tak wychwalasz cooooo ;)

karolinna - nie rób mi smaka to moja ulubiona potrawa, to Lenak moze rodzeństwo bedzie miałą? ::)

iza1 - jak masz tak sliczne rolety to nie musisz myć okien zasłoń je ;) :laugh:

baśka - uważaj brzucholku na nogi i na reszte ciała ;D

maluszek mnie wzywa spadam narka........

karolinna Jak na wyposazenie placów zabaw to nie można nażekać.......czy ja o czymś niewiem ;D czy coś mnie omineło ;D :) ;) ;D bedzie baby 2
ababy14oi2.gif

Baska sama niedowierzam ze ona taka duża ,kiedy to zleciało ::) sama wiesz po sobie już koniec ::)

zapomniałam........

oliwka - super fotki, mała panienka z córusi ;D

przywiźli mi dzisja zamówiony fotelik, wieczorem jak Jarek wróci z pracy to bedziemy go składać i wklej pare fotek

Kubusiowa fotelik samochodowy? A co do okien to własnie sie boje ze sie rolety od nich pobrudzą ;) A tak na poważnie to niektórzy już zaczęłi w piecach palić ::) i już widać skutki na oknach :mad:

A Karolinka śpi i śpi, po 13 zasnęła, to niepodobne do niej. Może tak działa ta kaszka? Ale w sumie zjadła bardzo mało. Jutro też spróbuję jej dać o 12 i zobaczymy czy będzie ten sam rezultat czy to przypadek i dziś ma senny dzień ;)

Karolinna ja dostałam okres 5 sierpnia i miałam chyba do ok. 17 wiec strasznie długo, już minęło 30 dni, ciekawe kiedy dostanę następny. Ciążę wykluczam ale nigdy nie wiadomo :p

Szipnak ... mrożony ... Feee ... chociaż może i nie byłby taki paskudny, jakby nie był taki rozlazły (czyt. zmiksowany) :p Jak pierwszy raz zobaczyłam mrożony szpinak to zrozumiałam, dlaczego ludzie nie chcą go jeść ... przepraszam, ale dla mnie to on wygląda jak gęsia kupa ::)

Kubusiowa ...... :-* :-* :-*
A tak na poważnie to już od tygodnia nastawiam go, żeby umył mi okna, ale po remoncie, bo tak trochę bez sensu przed rwaniem tapet, zrywaniem wykładzin, malowaniem itp itd

MamaBoo ... ja się tylko dopominam, bo łatwo o mnie zapomnić, skoro mnie nie ma na liście :) Ale znam swoje mniejsce w szeregu i pokornice czekam :)

Karolinna ... fajnie, że szturchniesz mmm, bo już się o nią dziewczyny dopytują. A pierożki to uwielbiam sama robić ... mogę pół dnia przestać w kuchni i lepię i lepię bez końca ... a wieczorkiem padam na pyszczysko, biadolę, że mnie wszystko boli i w nagrodę dostaję La'Masaż :p

Basiu ...... daj podmuchamy nózię, a potem zbijemy łóżeczko ... takie niedobre ... Basiulką trąciło w nóżkę ;)

Iza .... a może Karolinka odsypia, bo sama pisałaś, że dawała wam w kość

reklama
oj napisałam fotelik ::)ale ze mnie d..a krzesełko takie do karmienia a potem ze stoliczkiem.
na mojego Kube kaszka tak nie działa.
Kubuś ze zmęczenia usnął, oj cosik mu nie przechodzi i chyba ze spacerki dzisiaj nici

baska - Kubus jak miął 2m-ce to pani doktro stwierdziła że ma obnizony układ mięśniowy tzn. był leniuszkiem do podnoszenia główki, jak go położyłam na brzuszek to chwile poleżał jak flaczek i płakał bo nie lubiłą tej pozycji, skierowno nas do neurologa i od niej na rehabilitacje.
Teraz jest juz okej, ale oni z tego osrodka wypuszczą nas jak Kubus zacznie chodzic! Po to żeby wyeliminować jakiekolwiek błędy w nauce chodzenia.
A tak nawiasem mówiąc to duzo ciekawych informacji uzyskujemy co chwile od rehabilitantki (dziwczyna w moim wieku fajna Kubus ja lubi) nawet nie wiedziałam że to co wszyscy robimy z dziecmi to połowe robimy żle ::)

Do góry