reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć! Ale ten internet mi dziś znów działa :( zgroza :(

MariaOla ciekawy miałaś sen :) a przez te 2 miesiące to na pewno sporo urosłaś ;)

MamaBoo widze że mieszkasz na Ułańskiej, to my dziś będziemy w pobliżu Ciebie na Ułańskiej w poradni reh. :)

A mój mąż wymyślił fajny patent na nieprzewracanie się Karolinki na brzuszek w łóżeczku. Dał dookoła niej pełno poduszek, mała ma swobodę ruchów co jest ważne i może się przekręciś na plecki jak bardzo chce. Ale te poduszki powodują że ma mniejszą ochotę na to i np. w nocy jak jest zaspana po karmieniu to od razu zasypia w odpowiedniej pozycji, nie wykrzywia się i jest super. Normalnie czasem to ten mój chłop potrafi coś sensownego wymyślić. ;)
Któraś z Was pisała kiedyś o szelkach chyba MariaOla - szelki owszem mamy ale nic nie dają bo i tak się przekręca :( Ale w wózku jest już w miarę ok. gorzej było w łóżeczku.

MIŁEGO DZIONKA MAMUSIE OBECNE, DZIDZIOLKI I BRZUCHATKI!

reklama
dzień doberek

Kolejna noc jest juz spokojniejsza Kubus budzi sie po pierwszym karmieniu o 19 tylko dwa razy (może aż ::)) 23:30 cycuś i 4:00 cherbatka, potem ranna pobudka o 6:45 cycuś to chyba nie jest żle.
I rewelka........Kubus jadł z nami sniadanko przy stole w swoim krzesełku ale było fajnie, my z Jarkiem bardziej sie cieszymy niz Kubuś. A tak niedawno marzylismy że fajnie będzie jak Kubus bedzie siedział z nami przy stole a tu już  ;D
Jedziemy o 12 na kontrole i potem na spacerek wpadnę później.

iza1 -  synusie są fantastyczne do dzieła ;D, powodzenia na kontroli my też, gratki dla męża za pomysł ;D

mariola - Kubus żeby nie zapeszać jest w dobrym humorku, a co dzisiaj masz na obiadek może jakiś przepis tylko nie szpinak brrrrrrrr, dobrze że to tylko sen bo Jarek mógłby cie o coś podejrzewać (podobny do listonosza czy co ::)), a gdzie twoja mama pracowała (jak w Angli to tam duży wybór w ciuszkach dla dzieci)

to ja już kawke dopiłam i zmykam posprzątać, a Kubus z tatusiem książeczke czytają (Kubuś pod nosem gada a Jaro czyta super)

miłego dzionka

Mariola wyłałam Ci już listę kochana :) Pogoń tą Karlę - pogoń ! Ale ty masz sny dziewczyno :) :) :)
Kubusiowa niestety nie widzę zdjęć, ale wierzę, ze są cudowne.
Iza powodzenia u rehabilitanta ! A co do basenu też chcieliśmy chodzić do swimmers, ale jak dla nas to jest tam za drogo -30 zł za 30 minutowe zajęcia. Trochę z tym pzresadzili - a jak jest w tej drugiej szkole ???
Iza to a o której tam będzieice ? Bo jak około 16/17 to moze poszłybyśmy na spacerek ? Tzn. to jest mój adrse zameldowania - tam mieszkają rodzice R. my kilka bloków dalej na Tysiąclecia :)
Czarnulka ja z miła chęcią poznam nie tylko Ciebie, ale też Emilkę .
Mokatte zaraz wyślę Ci listę.
Ewcik nie iwem dlaczego jej nie dostałas - najwyżej jak będe wysyłała do Mojkatte to do Ciebie też
Dziewczynki a gdzie jest park Kościuszki ? Bo ja bym tam przyjechała tylko nie wiem kiedy co i jak jesli chcecie się spotkać. A nie idziecie  na Tyskie Ground Tour ? Bo my tam będziemy na pewno :)  
Wczoraj się znowu pokłóciłam z Rafałem o to, ze on sobie siedzi u mamusi i nic nie robi a ja wracam z racy zwalona i musze jeszcze sprzatać. Ale od dzisiaj powiedziałam koneic - mam to gdzieś - nei będe mu nic mówić. Ja sobie będę sprzątać - łaski mi nie robi . A myślę, że będzie mu bardziej głupio jesli będę to robiźć niż miałabym robić mu codziennie awantury.

MamaBoo - wizytę mamy na 11.30 :) potem idziemy właśnie na ul. Tysiąclecia, ja poczekam u teściowej a R poleci do Auchana, bo wczoraj kupił nie to co miał i idzie wymienić ;) A potem będziemy jechać do domku na obiadek.
A ten basen to faktycznie drogo (dla nas to też duża suma :()ale cóż zrobić, chyba warto, raz w miesiącu można sobie pozwolić, jak będzie starsza to już na zwykły basen będzie szło iść. A Wy gdzie się wybieracie z małym, jest jakiś inny basen dla niemowląt w Katowicach?

Ja też chętnie poznam Emilkę od Czarnulki ale takze Wikusie bo jej też jeszcze nie poznałam ;)

DZIEWCZYNY CO Z TYM SPOTKANIEM? LATO PRZEMINIE ZROBI SIĘ ZIMNO I CO ???

elo ;)

Lena nie raczkuje ale umie się przemieścić :o gdyby nie jedna noga to byłoby to raczkowanie ::) ciezko wytłumaczyć ;) grunt ze jak chce to "dojdzie" do wymierzonego celu,wtedy hop na nóżki i sie przemieszcza przy meblach,w ten sposób dziś omało nie zwiała mi z pokoju ;D a chciałam się kimnąć,zeby Lenka się pobawiła na puzzlach ;) patrzę a ona już siedzi w drzwiach pokoju ;D słodka jest ;D .

mariaola ok :) czyli powinnam dać sobie radę ze szpinakiem :) a męża serio byś przysłała? :o ;) sen ekstra ;) miałam właśnie pisać tak jak kubusiowa ze pewnie listonosz czarnowłosy i piegowaty ;D acha,dzieci bardzo czesto rodzą się z ciemnymi włosami wiec się nie przestraszcie ;D

iza no widzisz,czasem się maż przydaje ;)

mamaboo park kosciuszki...hm ::) przy ulicy kościuszki ;D jak byś jechała w górę ulicą przy kinie rialto :) kojarzysz?

kubusiowa tak,krzesełko do karmienia to duży postęp! też na to czekałam :) rodzice są nienasyceni :o jak już będzie dziecko siadać to chcą zeby stało itd ;D .

miłego dnia! .

MamaBoo ... już ją pogoniłam i pewnie się dziś odezwie :) Dziękuję za listę i widzę, że niktóre podawały i siebie i dzieciołków, a niektóre tylko dzieciaczki ... jesta jakaś reguła, czy reguła jest brak reguł ??

Iza ... tak to ja pomyślałam kiedyś o szelkach, ale jako niedoświadczona, to mogę tylko pomysły podsyłać :) Ale fajnie, że macie patent, który działa ... A tak się tylko zastanawiam, czy w śpiworku też by dała radę się przekręcić na brzuszek ?

Kubusiowa ... dziś mam na obiadek gołąbeczki, które dostałam od teściowej ... do czegoś w końcu teściowe są przydatne ;)
Cieszę się, że Kubuś już się lepiej czuje. A czy jak będziemy wysyłać kartkę do Kubusia to mamy ją zaadresować tak : Kubuś Kubusiowy Żory ???

A sny to niemal codziennie mam jakieś dziwaczne, od początku ciąży tak się dzieje. Ostatnio miewam seryjnie sny, w których uciekam (naszczęście skutecznie ;) ) przed jakimś "złym Panem", który chce mnie skrzywdzić ....

mariaola mniam gołąbki 8) nikt ich nie robi tak dobrze jak moi rodzice ;D przynajmniej dla mnie ;D a na tych karteczkach to ja będę pisać np. Kubuś i nazwisko no i adres ;) , :) a niektórzy podają też swoje ur jak chca dostać kartkę :)

już po kawusi :)

mokkate dalej nie mam maila ::)

dziewczyny,tylko pamiętajcie zeby się podpisywać pod kartkami zwykłymi imionami a nie nickami ::) no przynajmniej na kartkach dla Lenki :) .

witajcie Kochane...odzywam sie, bo juz wrócilismy...ale nie mam chęci na relacje bo...mam chorą Kicie i to poważnie... mam potworne wyrzuty sumienia...po pierwsze dlatego że jej nie zaszczepiłam, po drugie że została tak długo sama...tzn nie była sama bo przychodzila do niej sąsiadka i tesciowie..ale nas nie było..a ona jest bardzo przywiązana do nas...o 10 mają byc dalsze wyniki biochemiczne...boję się strasznie...trzymajcie kciuki za Naszego Czwartego Domownika....do zobaczenia...
cimg0646lh0.jpg

Mariola myślę po prostu, że te dziewczyny, ktore podały swoją datę urodzenia też chcą dostać karteczki :) :) :
Iza to szkoda, bo ja w pracy. Ty chyba myślisz o ul. Tysiąclecia na "Dolnym", bo na "Górnym" mieszkamy :)
Karolinna gratulacje dla Lenki - chyba ominie etap raczkowania a od razu zacznie chodzić :) A co do parku Kościuszki to nie kojarzę, ale jakby co to się odnajdę nie bójcie żaby :D
Trysia a co się stało Kici ?
Chyba zaraz zadzwonię do kolezanki z zabzra, bo ma wolne, więc może nas dowiedzi. Odpocznę sobie dzisiaj trochę od Rafała a on ode mnie - pójdziemy razem an spacer a on niech sobie co nieco przemyśli.

reklama
Ja też jestem za spotkaniem w Parku Kosciuszki ;D
Przy okazji tych spotkań lepiej poznamy Katowice... ;D ;D ;D
Karolinna- wyglada na to, że znów musisz rzucic propozycję kiedy się spotykamy :D
I uważaj na Lenkę, żeby nie poszła sama na spacer jak zaśniesz... ;) ;) ;)

Kubusiowa- u nas krzesełko już czeka na Martynkę i tez się ciesze,
że będzie z nami siedziec przy stole, bo teraz tak na nas dziwnie patrzy jak jemy.... :D
Zdjęcia super! Bardzo fajne sa te z kuchni. Jaka masz fajna ściereczkę!... :laugh: :laugh: :laugh:

Iza- ja zaczepiłam Dagmarę ;D
A spotkałysmy się około 1.
Jej Marta waży tyle co Martynka....  :) a jest 3 miesiące młodsza...

MariaOla-  w ciąży to ma się różne "ciekawe" sny.
Mnie się raz śniło, że urodziłam bliźniaczki- dziewczynki, obie siwe (nie blond, tylko siwe!!!! :D)

Mmm- fajnie , że wpadłaś, bo już się stęskniłam :)

MamaBoo- życzę cierpliwości w pracy nad wychowaniem męża, bo to niełatwe zadanie.

Tyrysia- witaj! Trzymam kciuki...

A gdzie to nasze brzuchatki, obiecały sie meldowac co rano? Czyzby coś?....

Idę, bo Martynie nie przeszedł zły humor i kwęczy w łóżeczku :(

Do góry