reklama

Mamy 2011

Vii żeby głodna nie była to próbuj chociaż na śpiocha. Jak tak dużo wypija soków i herbatki to może bardziej je to smakuje. Soki są słodkie i zapychają, a dzieci to lubią. Dawaj jej wodę do picia, to może przestawi się na mleko znowu.

reklama
nie chce wody... więc już wole sok, bo się odwodni w taką pogodę... a pije sok jabłko z miętą i on ani trochę nie jest słodki...a tak poza tym się bawi, uśmiecha, dużo rusza... kupkę też roki 2-3 razy dziennie, więc chyba nic jej nie dolega :/

vii -twoja córa jak moja- zero smoczka i zero mleka sztucznego
a przerobiłam WSZYSTKIE mleka...od najtanszych do najdroższych i po smakowe z nestle te wanillie itp nic a nic... i też piła soki i wode by sie nie odwodnic, szybko zaczeła pić z szklanki, samodzielnie jesc-są takie dzieci i tyle :) a że smoczka nie chce też dobrze-mi sie smockzi podobaja u niemowlaczków pozniej jakos...nie ;) nie ma tego złego ;) ale to moja opinia- po prostu nie kazde dziecko lubi smoczek i mleko...choć są dzieci co potrzebuja długo smoka i tu uwazam, że jak potrzebuja niech maja...bo swiadczy to o potrzebie - u was czas na deserki i obiadki już pewnie-mała pokazuje gotowosc :) moja kasz nie chciała tez jesc...pluła bobovitą dalej jak sie widzą humanta i innymi firmami też ;) jej wchodzi zwykła kasza manna z kupca :D za słodkie gotowce dla niej były-sama kiedys spróbowałam więc nie wiem czy by mi smakowało ;)
więc trzymam kciuki za poznawanie krainy smaków!

witajcie poweekendowo :))
my dziś nocka ciężka bo mała ma katar i ciągle się budziła, po wizycie u pediatry okazało się, że jeszcze gardło czerwone i mam podawać syrop tylko jak to zrobić jak ona ciągle cyc i cyc, nic z butelki pić nie chce, łyżeczką też jakoś nam nie idzie ehh...

Madzioszka no witam :))) ja Cię jeszcze nie zbeształam za wciśnięcie się w porodową kolejkę!! ładnie to tak? ;p;p;p

Beti dobrze to ujęłaś- ciężko się zebrać ale teraz sobie obiecałam niech się wali niech się pali ale coś naskrobać muszę bo samo czytanie to za mało ;p ahh... BB uzależnia ;p

hej dziewczynki ja się tylko przywitam.////moja mama byłą od soboty wieczorem do dziś rana i mam łeb jak bania!!!!!!!!!! ojjj ta kobieta potrafi namieszać mi w życiu...
co do metody to wszystko opiszę, tak po wielkim skrócie, to chodzi o to by dzieciaczki nie kojarzyły jedzenia ze spanie i by pełny brzuszek zbytnio nie przeszkadzał im w spani...a tak czasem się zdarza, że dziecko zje, zaśnie i zaraz budzą je jakieś gazy, bądź ruch jelit podczas trawienia!!! napiszę na pewno więcej i wkleję te skany....w zeszły piątek, czwartek i wczoraj rozpakowało się kilka moich znajomych i moja psiapsióła z Wrocławia!!!:) jedna koleżanka, to urodziła w gabinecie u ginekologa podczas KTG !!!!!!!!!! poród 15 min....szok, szok szok:)

dzień dobry mamusie:)

od 2 dni zmagamy się z gorączką, dziś doszła biegunka-na 16 mamy wizytę u pediatry bo nie wiem co to może być:/

vii-u nas tak było z Bartuchem, jak zaczął się czas upałów to przestał pic mleczko, tylko woda i soki. Mało tego nie chciał ani kaszek ani mleka modyfikowanego ani innego jedzonka. A Hanula wciąga inne jedzonko?

miłego dnia

martini co za historia z ta kolezanka!!!??? szok:)

anias biedactwo Nadia. a biegunke po czym rozpoznajesz? a pamietasz mowilas, ze to babsko w przychodni twierdzilo, ze mala wcale nie ma kataru! wrrrrr a ja tez ide dzis do lekarza bo mlodemu kilka dni temu wyskoczyly male krostki jak kaszka na buzi i jest ich coraz wiecej, miejscami sa troche czerwone placki i boje sie, ze to alergia:/ do tego znow kupa co 4 dni a przeciez przy alergii tak moze byc:/

vii wspolczuje, wyobrazam sobie jak bardzo musisz sie martwic:/

paula a jak synek?

Dzień dobry pospacerowo!

Moja właśnie sobie grzecznie leży w wózku ale fajowa sprawa;D

Kordek ja się absolutnie nie wcisnęłam mi kazali:D Przepraszam i czuje się zbesztana:D

Vii Hani się unormuje spokojnie!

Anias może lepiej iść teraz do lekarza? Biedna Nadia!

Betii Ty to juz najczarniejsze scenariusze bierzesz może od gorąca tak ma?

Marttini ale historia :) dobrze, że to się u lekarza stało :)

Anias a może Nadia złapała tego ratowirusa ?? TFU TFU!!! albo może 3dniówkę ??

Beti a może potówki ?? Hania też miała dni, że robiła kupę co 2-3 dni, a jak zaczęła jeść słoiczki to robi 2-3 razy dziennie :/

Szczęśliwa, ale moja córa bierze smoczek :) lubiła też kaszki i mleko... teraz ma jakiś taki etap...

a my właśnie skończyłyśmy batalię z zupką :/ ogólnie zjadła cały słoiczek (125ml) nie licząc tego co skończyło na mojej głowie i ubraniu, bo spodobało jej się plucie na odległość i ma przy tym niesamowity ubaw :/ pije też nadal sporo... zobaczymy czy zje po spaniu mleko, a o 17 owoc... ważne, że w ogóle coś mi zjadła i pije, widać ma jakiegoś focha na produkty mleczne...

co do tej metody jedzenie-zabawa-spanie to u nas się raczej nie da... Hania po jedzeniu od razu chce spać, a jak ją przetrzymam to później marudzi, bo zasnąć nie może...

reklama
Oj, BB uzależnia... Wracają ze spacerów i już patrzą, czy ktoś coś naklikał :-p

Vii - w taką pogodę najważniejsze, żeby piła, a skoro dania zjada ze smakiem, to nic jej nie będzie bez mleka ;-)
Paula_zg - miło było Was poznać :-)
Kordek - wytrwałości w podawaniu syropku! Niestety nie znam sposobu, by Wam ułatwić powrót do zdrówka... A chwila dla BB należy się mamie, a co! ;-)
Anias - szkoda mi i Ciebie i Nadusi :-( Oby wszystko co złe szybko się skończyło!
Beti - a może od słonka te kropki wyszły? Lena ma krostki na rękasz, szczególnie na ramionkach jest taka szorstka i nie wiem jak się tego pozbyć; a pediatra na to nawet uwagi nie zwracała...
Mysza - nakrzycz na mnie i powiedz, że potrzebujesz bet i sukienkę :P Inaczej nie wiem, kiedy Ci to zwrócę... Narazie nie po drodze mi... A jak tam szóstka Weidera? :>

U nas kupa na raty dziś idzie... Przewijanie staje się ulubioną zabawą...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry