• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Juhu,
Ja też się melduję. Nie mam czasu odpisywać, staram się czytać na bieżąco. U nas ciągle jeszcze pozostałości remontowo-sprzątaniowe. Miałam ten ostatni tydz przed pracą odpoczywać a tu klops. Ciągle coś. Mogę coś porobić tylko jak Bolcio śpi, bo cały czas woła żeby z nim być. A w dzień śpi mało: ok 1h od 9 i po południu z 0,5h. Także robię nocami. A pobudka dzisiaj była 5:40 :|

e_v - :* dla Dominiczki tyczkarki :)

vii - jak Bolcio miał zapalenie ucha to też był stan podgorączkowy (który minął po syropku), za ucho nie ciągnął i śmiał się i bawił normalnie. Ale w nocy się nie budził. Kurcze nie wiadomo co to - lepiej się upewnij u lekarza.

emri - to Filo już 5tki nosi?

Madzioszka - 4 mies i masz już mleko 2 podawać? Szok! A dlaczego tak?

reklama
Izuniek dobrze liczysz:) Coś jak Lena::-D ja nie wiem one się znają czy jak:-D
Tyle, że dziś nie przykładała tej drugiej dechy i naciągnęła tylko to i każdy widział inny cm:D To moja to po prostu taka okrągła na buzo nie z grubości ale z natury...

Katoryba powiedziała, że mogę przechodzić tak za 2 tygodnie spokojnie mogę przechodzić, stare schematy mówią że od 4 już można, nowe że od 6, najlepiej samemu zobaczyć co i jak. Moja wiecznie głodna to 2 bardziej kaloryczna jej będzie, żeby nie pompować w nią niepotrzebnie litrów wody. mam jeszcze półtorej opakowania 1 to mi spokojnie do 5 miecha starczy i przejdę.

Vii eh bidna Hania....

a i szykują nam się ząbki. po przeglądzie paszczy dowiedziałam się, że dziąsła twarde spłaszczone cokolwiek to oznacza:D

Vii idź babo do tego lekarza! Gorączka przechodzi po podaniu leku, ale lek nie działa na przyczynę, więc się nie zasatnawiaj. Najwyżej wyjedziecie później, a Poznań nie na końcu świata przecież jest

Madzioszka 1,5 op. na 2 tygodnie Wa, starcza???? Matko Filo ma op. na 4 dni...ostatnio musze robić mu 240, z mlekiem i kleikiem wychodzi 290...i wciąga to na raz:/

Katoryba nie na 4:) "lkiedy to było" w sensie, że kiedy zaczął nosić 4:) Filo też mniej śpi, i też jakieś 1,5-2 h w ciągu dnia:/ dobre czasy mijają bezpowrotnie...

Ppatqa ja badałam bioderka w nowej soli, najpierw lekarz sprawdza tak sobie na oko ;) za pomocą rąk robi dziecku różne wygibasy, jeżeli nic go nie niepokoi to koniec wizyty, jeżeli coś podejrzewa to robią RTG, na usg nie mają podpisanej umowy.
Jak chcesz usg to tylko prywatnie, też na ul. Witosa, popołudniami.

Hej ho!

Posmarowałam wczoraj L. dziąsła maścią na ząbkowanie i nie wiem czy to pomogło, ale nockę przespała spokojnie i pięknie, bo dopiero o 4 się do niej obudziłam na mleko, a ona nawet nie przekręcona w poprzek łoża :D po butli chwilę pośpiewała i zasnęła, a oczy otworzyła o 7:30 razem ze mną!!!
Po śniadaniu za to kupa wyszła bokiem :/
Zapomniałam poprosić pediatrę o przegląd dziąseł... Oj, trzeba na karteczce zapisywać...

Witajcie:)

Wczoraj Johny robił furorę u mnie w pracy:). Najdłużej bajerował główną księgową. Śmiał się do niej i coś tam po swojemu gadał. Może prosił o podwyżkę dla mamy;). Szkoda tylko, że ze mnie taka gapa i zapomniałam wziąć pesel małego i nie załatwiłam tego po co poszłam do roboty, czyli zaświadczenia o podpięciu Jaśka pod moje ubezpieczenie zdrowotne. Czeka nas kolejna wycieczka.

E_v - (lepiej późno niż wcale:) - buziaki dla Dominiki:)

Karolq8 - wszystkiego naj dla Zuzi:)

Madzioszka - Betka rośnie jak na drożdżach:) Sprawdza się przepowiednia p. Krysi:).

Myślicie, że mogę iść do ginekologa z Jaśkiem? Nie mam go z kim zostawić. P. będzie w pracy i nie może wziąć wolnego.

hej dziewczyny,

vii- mam nadzieje ze z Hania wszystko ok i jednak wyjazd sie udal

izuniek, madzioszka - zabki? no super, rosna dziewuchy, moje dziecie wydaje mi sie takie "zacofane" w porownaniu do calej reszty :P

u nas generalnie wszystko dobrze, choc malej sie chyba wczoraj pogoda nie podobala bo malo spala w dzien i troszku marudzila. i chyba jej sie smoczek spodobal...jak wy laski czyscilyscie smoki, tylko woda, plyn do naczyn czy jakis specjalny detergent?

dzis chyba ladniej bedzie to moze wczesniejszy spacerek zaliczymy jak juz mala sie oderwie od cyca :)

Bry!

Betka ma syndrom poszczepienny śpi prawie cały czas.

Zawalka możesz:) A co to dziecka nie widział?:> Kiedy nasz tę wizytę? B. nie taka znów duża bo spadłą w centylu no ale w sumie nie pa po kim być wysoka:p

Izuniek nie chcę Cie martwić ale zęby to już u nas na czasie będą:-p

Vii mniemem, że pojechałaś skoro nie meldujesz.

Emri Becik je/ jadł jedną 180 i dwie 150 na dzień mleka. teraz wczoraj właśnie raptem wołała o mleko i zjadła 5x 180! a dziś od rana ulewa. Czyli potrzebuje więcej a mleko jej nie zaspokaja tylko jak woda u odlewa.

Karolq8 najlepszego!

E; Marzena ja mam wprawdzie sterylizator ale smoczek rzadko w nim ląduje tak to go myje pod wodą i przelewam wrzątkiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Zawalka - pewnie, że idź z Jasiem do gina ;-) Ja też byłam z Leną na kontroli, się pochwaliłam Naszym Cudeńkiem hihi
Marzena - poczekaj, czas biegnie i niedługo Wy będziecie przeżywać nowe tematy w kwestii rozwoju dziecka ;-)
A do butelek i smoczków mamy płyn Nuk'a i wrzątkiem polewamy :)
Paula - ja się nie dziwię, że masz takie zawroty głowy, bo pogoda jest koszmarna, niby przyjazna, ale duszno bywa, a ciśnienie to pewnie skacze jak szalone. Jesteś silna babka, więc dasz radę, a Adaś taki kochany, że tymi klockami ciągle się bawi :)
To może przy okazji spaceru sprawdzę, czy Dada będzie w promocji i "4" na próbę kupię... A "1" mogą gdzieś leżeć w Biedronkach po promocji na Dzień Dziecka, bo słabo szły; niedawno jeszcze widziałam w którejś...

U sąsiada nad nami remont :/ kłują coś, wiercą na potęgę... DObrze, że zaczęli po drzemce Lenki :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry