reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Cmoki jak smoki dla pełzaczka Beatki!!! ;-* ;-) ;-*

Zawalka - ja myślę, że Jaś częściej niż rzadziej już będzie tak ładnie sypiał :) a macie wszystkie dane rodziców chrzestnych, żeby podać księdzu? Jeśli Was wpisze do księgi chrztów to dajcie kasę :) a dziadkowe rozpieszczanie się rozkręca, że hoho...
Marttini - Ala może też będzie spędzała nocki w krainie snów ;)
Karolq8 - witajcie znów w ZG ;)

reklama
witamy się z wieczora;)

marttini-witaj kochana po powrocie:)

plażowaliśmy dzisiaj, Naduśka polubiła zabawy piaskowe:) Turlała się po piasku, rzucała piaskiem, całe szczęście nie jadła piasku. Potem spała bite 3 godziny...oby pogoda dopisała przez następne dni

miłego wieczoru dla wszystkich:-)

Juhu,
Myślę intensywnie co tu zrobić z tą robotą, bo jedno jest pewne - za długo tam nie posiedzę albo nabawię się nerwicy :/ Bolo tak super wyciąga rączki jak chce żeby go wziąć na ręce hehe cfaniaczek mały. Raczkuje do pudełka z zabawkami, podciąga się rączkami do krawędzi, klęka przed nim i wyciąga sobie zabawki z niego :) ale numerant z niego :) Dzisiaj spał od po 20 do 7, szok! Aha zapomniałam się pochwalić, że w piątek wypiłam pierwsze piwo od marca zeszłego roku :) dobre było ale jakoś tak bez szału i myślałam, że nabzdryngolę się nim na maxa a to tylko tak leciutko zaszumiało przez chwilkę ;P

Beti - ja planowałam karmić rok ale wyszło inaczej, widzę że nic z tego cycka już nie wynika, to że chodzę do pracy też temu przeszkadza, bo w tym czasie nie karmię i ja już też nie odżywiam się tak jak powinnam (w pracy nie mam czasu na jedzenie) i podjadam jakieś śmieci, witaminy dla karmiących mi się już skończyły, także... teraz młody już śpi i nie dałam mu już po butelce cyca. Zobaczymy jak będzie rano, jak będą pełne cyce to dostanie a jak nie to nie :(
Daję Bolowi rano mleko jak się obudzi, potem kaszkę z owocami (ale tej kaszki to jest może z 1 łyżka, większość owoców), potem mleko koło południa, obiad, deser (bezmleczny) i mleko na kolację. Wcześniej jak dawałam cyca to butelkę tylko na noc i zdawało mi się, że ma za mało mleka bo z cycka już mało pił, dlatego zaczęłam się zastanawiać czy nie przestawić go na mm. Wydaję mi się, że nie trzeba dawać kaszek, chociaż mają też dużo potrzebnych składników, zależy od ogólnego jadłospisu dziecka. Wielozbożowe, manna są potrzebne na bank.

marttini - ale miałaś "wakacje" pewnie jeszcze jedne wakacje od wakacji by się przydały co? ;P ale fajnie, że dzieciaki odpoczęły od spalin miastowych. Z pracą współczuję :( i łączę się w bólu... Bartuś już duży facet - usamodzielnia się - i dobrze bo będzie Ci łatwiej i źle bo to przecież malutki syneczek mamusi ;P Mi też wypadały włosy baaaardzo mocno i długo, chyba ze 3 miesiące. Zakola były że hoho. A teraz odrastają mi takie knypki małe, wyglądam jak czubek :/

anulka - zimę w gondoli? szczerze, to nie wyobrażam sobie 10 miesięcznego dziecka w gondoli... czas wyjąć spacerówkę :) gratuluję raczkowania na plecach ;P

Izuniek - próba z gondolą? Tzn? czy chodziło CI może o spacerówkę?

zawalka - nonono, ale Jaśko pospał :) Rośnie chłopisko! Ja sama nie mogę uwierzyć, że Bolo już taki wielki a jeszcze nie tak dawno miał 3kg :/ Witaj w klubie Zwichrowanego Kręgosłupa :| Wpadajcie kiedy chcecie :) A foty już mam zgrane na kompa, mam nadzieję, że lada chwila będą dostępne :) My kasę dawaliśmy na 2 spotkaniu, zależy ile ich będziesz miała - myślę, że na ostatnim daj.

Madzioszka - brawoooo za pełzakowanie :) a jak tam kity? przerzedziły się? Uładziły? :* 5-miesięcznej kudłatej ;P

anias - ależ normalnie żal mi tyłeczek ściska, że nie mogę tam z Tobą posiedzieć na piachu z Bolem :) ale by się z Nadusią ładnie bawili razem :) jak najwięcej słonka życzę!

hejo!

Dzięki Wam w imieniu B.

Katoryba ja Ci dam kudłatej;p :) dostałam esa ale nie miałam jak odpisać, dzięki:D Włosy B. urosły ale wytarły się trochu z tyłu i wygląda dziwacznie:D Nadaj jest nieuczesana bo jej się skręcają na każdą stronę jak tylko można. Co to pracy to szukaj innej, póki co pracuje ale po cóż nerwy tracić.

Anulka Milenka już chce do spacerówki:p wątpię żeby dało się Tobie ją długo wozić w gondoli, jak zacznie uciekać to migiem jej zmienisz:)

Izuniek Lenka szalała w spacerówce? Czy krzyczała "nieeee nieeee?"

Paula całą ciąże byłaś aktywna to teraz odbija się i musisz odpocząć. Wypoczywaj ile możesz jak sie pojawi Hania to będziesz musiała mieć dużo siły! to już niedługo:)

Anias Ty się tak nie chwal tym morzem dobra:>? :p

Martinni jak zwykle przesadzasz;p Ja tam widziałam że wyglądasz dobrze. no ale ja przecież widzę tylko na jedno oko;p

Byłam dziś ostatni raz na bioderkach, pani chciała mieć czyste sumienie i kazała nam przyjść koło 5 miecha, wszystko jest oki, pięknie i w ogóle.

anulka mi sie tez zdaje, ze Milenka to zima nie bedzie chciala w gondoli jezdzic:) a czemu wlasciwie ta gondola? mozna pzreciez kupic taki spiwor ciepli do spacerowki i dziecko bedzie mialo przyjemnie. a jak tam slub?

martini witaj!!! faktycznie naleza ci sie wakacje od wakacji;) dobrze, ze juz wrocilas bo brakowalo twoich wywodow na forum;)

katoryba wspolczuje sytuacji z praca. nie pozostaje nic innego tylko byc aktywna i poszukiwac czegos innego! mowisz, ze Bolo juz sam potrafi sie obsluzyc zabawkami? zabawne;)

madzioszka buziole dla twojej zdolnej corki!!! no i nailepszego w dniu jej 5 miesiecy:)

izuniek jak Lenka nie chce spacerowki to nic na sile! jeszcze do tego dorosnie. my jezdzilismy spacerowka ponad 5 miesiecy i bylobu dluzej tylko nasz wozek dalismy do reklamacji a pozyczylismy spacerowke wlasnie.

u nas a propos zebow to mi idzie osemka:) maz sie smieje, ze zabkujemy z Dawidkiem razem. kupilam dzisiaj baczka mlodemu i nie powiem jest baardzo zainteresowany:) planjuje jeszcze te banke wstanke i jakies takie cos jakby pianinko co dzwieki wydaje po naduszeniu. macie jakies typy swoje?

Paula - odpoczywaj ile wlezie - widziałaś dzisiaj przedsmak tego co Cię czeka....no ale pięknie tez jest:)
Madzioszka. Paula - spoko, spoko - miło mi, że "ładnie" wyglądam :p i chocby tylko na jedno oko - to i tak miło:)
Beti - ojjjjjjjjjjjjjjjj tylko tego brakowało???to ja się uzewnętrzniam a tutaj takie podsumowanie hihihi :p luzzzzzzzzzzz będę starała się pisac skrotowo:)
...a ja gapa też myślałam, że pisałam, a nie napisałam - widziałyśmy się w przychodni - też dzisiaj La miała kontrolne USG bioderek - wszystko w porządku:)

- jejku.....jak mi się marzy morze....ech no ale nie ma co marzyc, tylko wracać do rzeczywistości:)Katoryba - ściskam...szczerze??jeśli chodzisz do tej pracy ze ścuśnietym gardłem...nie warto.....tylko łatwo powiedzieć co nie?ściskam :*

martinni u mojego brata juz jest ok ale napoczatku mial palec taki wyssany zeby ma proste. Tylko kurcze oduczyc sie niechcial w koncu postraszylismy ze bedzie mial slimaki w brzuchu jak bedzie bral bo to byl akurat czas jak tych slimakow pelno bylo:p

Co do jedzonka tak w sobote dostala pierwsza marchewke pozniej jabluszko i mieszanke:) wszystko przyjela super tyle ze ja nie karmie juz piersia

A moja za to w gondoli niechce jezdzic, raz zapomnialam z jeziora i przeszlam na spacerowke i teraz gondola ja parzy

Witajcie:)

Spóźnione, ale szczere buziaki dla Beatki:*

Izuniek - a jakie dane chrzestnych trzeba podać księdzu?

Katoryba - może jeszcze pokochasz tę pracę:). Początki są zawsze trudne. Jej zaletą jest to, że nie musisz dojeżdżać tylko masz ją prawie pod nosem. Pewnie jeszcze jakiś + ma. Przez rozstania z Bolem też inaczej patrzysz na tę prace. Kurczę, jak w końcu do Was zawitam, to Bolek otworzy mi drzwi i zaproponuje herbatę:)

Marttini - ale miałaś "wesoło". Dzieciaki pewnie szczęśliwe, a Ty niedługo też odpoczniesz - jeszcze kilkanaście lat i będziesz mogła sobie pozwolić na wakacje od dzieci;).

Paula - jeszcze troszeczkę i będzie z górki. Dzieci przecież tak szybko rosną, że niedługo zajmą się sobą, a Ty wypoczniesz:). Dobrze, że pomyślałaś o tym badaniu grupy krwi, bo później na IP byłby problem i niepotrzebny stres.

Marzena - wszystkiego najlepszego dla Majeczki. Dzisiaj ją bedę miała okazję wyściskać:).

Miłego dnia wszystkim:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ho,

Zawalka - tak jak napisała Karolq8 ;)
Katoryba - no chodziło o spacerówkę (ja ostatnio zakręcona jestem, gadam/piszę i robię głupoty). Z pracą to może trudno powiedzieć, czy to jej charakter czy właściwie jej zmiana połączona z rozstaniem z Bolciem tak źle nastraja Cię na kolejne dni, ale jak znajdziesz inną, z lepszą perspektywą... ;-) Wytrwałości w znajdowaniu pozytywów! :)
Madzioszka - siedząc w spacerówce rozejrzała się dookoła i zaczęła robić podkówkę ,a za chwilę krzyknęła ze łzami w oczach :( ale dziadek i tato zdążyli zrobić jej fotki telefonami :p

Do góry