reklama

Mamy 2011

Juhu,

Marzena - i jak wyhaczyłaś te ozdoby? Jak nie to w centrum kwiatowym na krakusa ostatnio widziałam, że dziewczyna kupowała takie małe dzbanuszki białe - chyba na ślub albo chrzciny. Mają tam dużo takich pierdółek.

Beti - do 7 masz rzut beretem :) ciesz się - mniej do noszenia

vii - a jak wanna "weszła" do góry?

e_v - duża impra się szykuje? ilu gości się spodziewacie?

cosa - witaj z powrotem :) mam nadzieję, że reszta onieśmielonych też się ujawni :) wiem, że to ciężko bo sama miałam termin na koniec roku więc zachęcam również te mamuśki z terminem na Wigilię :)
Ja używałam na rozstępy Perfecta Mama od 3go miesiąca 2x dziennie. Obyło się bez rozstępów na szczęście :)

salcia1 - witaj :)

Izuniek - Ty czatowałaś na czacie w necie o tej 3ciej?

Mysza - ten dywaniko-mata bardzo fajna. Bardzo przydatna rzecz.

zawalka -skąd Twój P. wiedział w wieku pzedszkolnym co o podpaska? ;P

Polecam Trybunalskie miodowe mniam mniam :) i już weeeeekend :) 2 dni spokoju :)

reklama
no wlasnie ja zastanawiam sie nad ta mata. czy to warto wogole kupic?

katoryba dzieci potrafia zaskoczyc:) a tak apropos lat dziecinnych to mi sie przypomnialo jak z moim bratem myszkowalismy po szafkach w domu i znalezlismy "balony":) tacy bylismy zadowoleni, nadmuchalismy je i rodzice weszli do pokoju:) pamiatm, ze sie smiali i mieli glupie miny a ja nie wiedzialam o co chodzi. dopiero w 3 klasie podstawowki kolezanka zapytala czy wiem jak wygladaja prezerwatywy i opisala mi i wtedy skojarzylam fakty. a jeszcze wczesniej to bylismy w Czechach i poszlismy z bratem do toalety i tam na korytarzu byly takie automaty a w nich takie plastikowe jakby kulki. pobieglismy do rodzicow po kase, ze chcemy na gumy do rzucia bo jest automat:) i pamietam, ze szedl kelner i zaczal sie smiac i mowi do rodzicow, ze to chyba raczej im sie przyda:)

zawalka - pewnie że wrzucę, najchętniej to już bym chciała żeby było po i właśnie przeglądać sobie zdjecia ;)

katoryba - niby nie duża, ale zrobiło się koło 40 dorosłych i 10 dzieci, a to niby sami najbliżsi

cosa - ja używałam zwykłej ziajki i nie mam rozstępów, więc pewnie jest tak jak dziewczyny mówią - nie ważne czego używasz, jak mają się zrobić rozstępy to się zrobią. słyszałam że kiedyś jakaś mama, a w zasadzie to jej mąż określił rozstępy jako promyczki od ich małego słoneczka :) więc wszystko jest kwestią podejścia, nie ma co się przejmować takimi drobiagami, maluszek wynagrodzi wszystko :)

cosa , salcia - miło że dołączyłyście, mam nadzieję że to już tak na stałe. my chętnie wrócimy pamięcią do czasów kiedy same byłyśmy brzuchatkami albo nasze maluszki były takie małe :) fajnie powspominać i przy okazji pomóc młodszym stażem mamom :)

beti - Ty się martwisz że do 7kg nie możecie dobić, a ja się martwię bo coś za szybko te 7 osiągamy :/ wolałabym taki wynik uzyskać jednak bliżej 6 miesiąca, bo aż się boję co będzie dalej - kto tego małego klocka będzie dźwigał?!
ale historie z "balonami" super :))

mój dzidziuś coś dziś marudny, ona nie chce wogóle leżeć, trzeba ją trzymać w pionie i najlepiej nosić, bo siedzenie też jej nie zadowala. nawet na przewijaku jest bunt, a to już przesada :/ plecy mi odpadają.

cosa, Salcia witajcie!
Emri bo my bardzo związane jesteśmy –nie ukrywam, ostatnio nawet bardziej jej uwagę i czułości poświęcałam bo potrzebowała –tak to jest jak pojawia(ją) się nowi ludzie w domu ;)
ale przedszkole na to wychodzi to był jej czas-ona lgnie do dzieci spiewa piosenki chce sie wierszyków uczyc powtarza...
Martini bo moja córka samodzielna jak 3 latek ;) panie bardzo chwalą ją i co sie cieszę zaczea jesc w przedszkolu a to niejadek...a tam zje cały talerz zupy :D
No to się nachwaliłam córcią hehehe no ale naprawdę jestem z niej dumna, każdy postęp i umiejetnosc cieszą...

marzena powstrzymałas sie :D podziwiam -ja niestety mam słaby charakterek na zakupach ;) szczególne w hm ;)
beti moja babcia takie baloniki mi dmuchała ;) po ilus latach skumałam fakty ;) chyba był w pl kryzys na balony :D

Witam w sobotni piękny poranek:)

Anias gratulujemy ząbka:)
Zawalka Hania tez szaleje już w gondoli i ostatnio każdy spacer kończy się darciem w niebogłosy-chyba czas na spacerówkę
Izuniek też jestem ciekawa jak wygląda "technicznie" korzystanie z tej wyprawki
Cosa ja używałam Ziajki na rozstępy a potem Mama Perfecta-na brzuchu rozstępów nie ma ale kilka na piersiach się zrobiło. Chyba najważniejsze by natłuszczać skórę chociażby zwykła oliwką-ale jeśli masz predyspozycje to tak czy tak mogą się pojawić

Hej ho,

Wera - buziaki dla Hani na kolejną miesięcznicę :-* :-* :-*
Anias - gratulujemy ząbka! :)
Vii - oby sprawnie i poprawnie wszystko poszło ;)
Katoryba - czatowałam, czyli nadsłuchiwałam :) niby rzeczy będą w szafce Lenki, ale nie wiem czy będą użyczane... O podpisywaniu ciuchów nikt nie mówił...

Nasza noc była masakryczna, choć słońce zaprasza, ja kapituluję ze spacerem. Dziecię dziś marudne, ja wysiadam...

heja heja:):)

werka - buzka dla Hani!!!
AniaS - i my gratulujemy ząbeczka - teraz możesz być pokasana przez córcię:)
Vii - a ja troszke zazdroszczę tych remontów....ale tak bardzo pozytywnie:)
Izuś - to odpoczynku kochane!!!

ja dziś już torta zrobiłam - ale nie nie dla siebie niestety;/....na urodzinki dla chrześniaka.
.....
a pogoda dziś jak 6 lat temu - te same motyle w brzuchu:):):):)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry