reklama

Mamy 2011

reklama
Chyba odzyskałam swoje dziecko, ale ciii nie zapeszam.
Ilość drzemek zmniejszyliśmy na 2 dzisiaj i mam nadzieję, że to poskutkuje.
Jeszcze zobaczymy jak noce.

vii, karolq - śmigacie po stroje i idziemy na basen :))

Beti - a nie chcesz zamienić na mniejszy rozmiar? Kupowałaś w sklepie czy przez neta? Przepraszam, nie pamiętam czy pisałaś ostatnio ile Dawid ma teraz cm, ale on do lutego/marca jeszcze trochę urośnie, więc może i lepiej, że ma dużo swobody w kombinezonie?

Ja właśnie mam dylemat czy przy obecnych 70cm pakować L. w kombinezon na 74 czy 80cm. Chyba w sklepie zapakuję ją na próbę :/ będzie krzyk, że heeeej!
Karolq - wagowo Zuzia jak moja L. teraz hihi badania warto zrobić, ale obstawiam, że wszystko jest OK ;)

Hejo:) Buziaki do Bolcia:)))

Ale naskrobałyście! Piszecie o basenie, też chętnie bym poszła:) Ale tutaj powracają moje rozstępy...siara się rozebrać! I w ogóle muszę w końcu zadbać o ciało, bo jakieś takie "lejące" jest...

Vii, Anias jajeczko na masełku Filo ubóstwia:) Je na śniadanko co drugi dzień, zamiennie z kaszką z owocami. Filcio to mega głodomor:) Zjada zawsze wszystko do ostatniej łyżeczki:) Aż mu brzuszek urósł, grubcio kochany:)))

Katoryba u nas Filo od jakiegoś czasu budzi się co noc z krzykiem...Pomaga to, ze zabieramy go do naszego łóżka. Ale do dupci takie spanie z nim:/ Wczoraj nie poszliśmy już do niego, ryczał chwilę, aż zasnął sam. Bo już nie wiem co robić, może to u nas pomorze... Powiedz mi jak Bolo sypia w dzień? Tzn. ile drzemek i jak długich? Bo w tej materii mój synalek też ma jakieś ciężkie czasy...

Juhu,
Dziękujemy za życzonka :)
Sama się dziwię, że Bocio to już taki przedszkolak :) siedzi sobie w wózku w tej swojej przedszkolakowej czapeczce i tylko brakuje żeby zaczął płynnie zdania sklecać :) dzisiaj w sklepie patrzył na panią kasjerkę i na nas pytając wzrokiem czy może się uśmiechnąć, Jak powiedziałam, że może to zasadził taki nieśmiały ale szeroki uśmiech, że myślałam że się posikam :)
Od kilku dni przyepiec nie daje mi zjeść obiadu - nie ma bata - muszę się z nim podzielić (wiem, wiem mówiłam że tak nie wolno) dzisiaj paluszkiem nabierał sobie sosik szpinakowy z zapiekanki :)
Aha nie mówiłam Wam... mamy takie zabezpieczenia na szuflady i szafki - żeby ich nie otwierał (z Biedrony) i oczywiście jedno z nich rozbroił, widziałam to z daleka ale dyndał sobie tylko tym otwartym więc luzik. za jakiś czas przylazł do mnie i coś miętoli w buzi - myślałam, że kawałek marchewki który mu dałam ale patrzę - coś białego zabłyszczało. Zębów nie ma więc skoczyłam na równe nogi i wygrzebałam mu z buzi element tego zabezpieczenia - kółko wielkości 50gr z bolcem. Masakra... przecież mógł się tym zadławić! a on to dobre 5min ciamkał :/

sallis - współczuję tych nocek - mam nadzieję, że ro chwilowe :/ a spacer - ja chętnie :)

anias, vii - rosną lachony rosną :) Bolo przy nich okruszek :) 9,3 na łazienkowej. Wzrostowo zmierzę jutro bo już śpi.

zawalka ma ciągle problemy z kompem ale jutro będzie miała użyczony na dostęp do BB bo kobita na odwyku rady nie daje już :P byliśmy we wtorek z chłopakami na spacerze na Leśnym :) ale fajnie pospacerować z dzieckiem po lesie!!!

vii - hmmm.. a nam pediatra nie mówiła, żeby przychodzić na pomiary :/
Jakie masz sposoby na Hanię na te nocne ryki? u nas to już od ok tygodnia dzień w dzień :|

Izuniek - kokokokokoko ;P

karolq- super, że wymiary ok :) a dlaczego te badania na żelazo i morfologię? coś małej dolega?
Ja odpisuję na bieżąco na posty - przeczytam i odpisuję :) inaczej nie spamiętałabym co, kto :)

emri - Bolo śpi 2 razy w dzień. przeważnie ok 10-11 i 15-16, czasami 1 raz ale wtedy jest maruda wieczorem. A Filo jak śpi?
Też kilka razy myślałam żeby go do nas wziąć ale nie sądzę żeby to pomogło, bo kiedyś już tak zrobiłam i nic to nie dało - rozryczał się jeszcze bardziej, że nie u siebie i siadał co chwilę i nakręcał się jeszcze bardziej. U nas tylko mleko pomaga :|

Kurcze ja jakaś opóźniona z tym jajem jestem - jeszcze nie dawałam całego :/ nie mam czasu poczytać co teraz z dzieckiem robić :( już z 2 tyg. zbieram się żeby poczytać co w tym wieku dziecku pomaga w rozwoju, jakie zabawki, zabawy, itp. no i ciągle kołderki nie zamówiłam :/ wyrodna matka :(

laski a nie pamiatacie, ze u nas tez te nocne ryki sa? i to juz od okolo 2 miesiecy. przyzwyczailam sie. czytalam, ze dzieci w tym wieku maja 50% snu w nocy kiedy sie cos sni a dorosli tylko 20%!!! no i mozg porzadkuje co w ciagu dnia i czasem takie reakcje sie zdarzaja. wchodze do D. uspokaja, lulam i spiewam cichutko. co dziwne uspokaja sie tylko u mnie u meza nie za bardzo:)

katoryba jaka tam wyrodna matka:) a z tym zabezpieczeniem to niezla historia:/ strach sie bac normalnie

izuniek zamowilam z neta. Dawidek jest drobny, przeciez on 3 centyl caly czas. na miesiac pol kg przybiera i 1cm rosnie a ma teraz 67-68cm, 7,6 kg. oddac moge ale nie chce mi sie wysylac:) stad pytam czy ktos nie chce:) a z rozmiarem dla Lenki to najlepiej zmierz bo z tego cie sie dowiadywalam to akurat w coccodrillo maja zawyzona rozmiarowke i sie zgadza to jak widze.

sallis czekam na wiesci jak tam nocka:) oby z gorki:)

taaa Emri bo wiesz ja to w ciązy nie byłam i laska jestem że ho ho! głupoty takie piszesz że szkoda gadać!!! masz szczęście że do pracy chodzisz bo bym Cię siłą zaciągnęła na ten basen ;)

Katoryba tak opisałaś tą historię z zabezpieczeniem że zamiast się przestraszyć i Ci współczuć to się chichram tu do komputera :)

karolq - pytałaś jak to robimy że odpisujemy wszystkim. no ja otwieram odp w nowym oknie i lecę po kolei kto co napisał i odpowiadam. A i tak zdarza mi się pominąć.

jeszcze tylko jutrooooo :)

najgorzej pierwszy basen zaliczyc z fałda brzuszną hehehe pozniej juz idzie z górki ;) wiem po sobie że schodzi -teraz tez mam taka nadzieje że sie pozegnam z fałda i wiosne przywitam na płaskim brzuszku ;) ale basen pomoze i mamusi do formy wrócic wiec ja na basen mega otwarta z kazdym swoim dzieckiem :)

sallis jak dokupili to super - ale normalnie po zajęciach chowają
vii laski wsio napisały -za [późno na forum wchodze ;) a twoja panna 80 nosi? mateczko kochana jak moja przeszło 2 letnia córa :D

a dla Bola buziaki a usmiech faktycznie ma fantastyczny nie dziwie sie radosci :)

reklama
katoryba no u nas mala nieprzybierala teraz poszlo pol kilona miesiac wiec juz jest ok ale na wszelki wypadek pani dala skierowanie bo mowi ze to mze byc natura malej ze chuda a wysoka. 

Zabezpieczenie masakra wole chyba gole szuflady bardziej sie dopilnuje:P

ja kombinezon mam 2 czesciowy kupilam na 12 miesiecy teraz jest duzy ale mala bedzie tylko w wozku lezala wiec nie przeszkadza no i mozna podwinacnogawki i rekawki a do marca pewnie go ponosimy wiec pozniej bedzie ok.

dziewczyny co maja dziewczyny:P przebila juz ktoras uszka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry