reklama

Mamy 2011

Wiecie co.. my dzisiaj byłyśmy u pediatry.. Majka waży już 4140 g.. :) Mamy za tydzień ją szczepić.. lekarka ze względu na jej problemy skórne poprosiła, żebyśmy zastanowili się przynajmniej nad wersją 5 w 1.. Możecie poradzić coś? Jak wasze dzieciaczki się po niej czuły?

I jeszcze jedno pytanie, z innej beczki.. kiedy wg Was można zacząć chodzić z maleństwem na zajęcia na basen?

Buziaki, uciekam, bo Majka strasznie płacze..

reklama
outstanding zajecia dla dzieci sa prowadzone od 3miesiaca zycia. a co ma szczepionka do skory? nie slyszalam o takiej zaleznosci ale lekarz na pewno sie zna

katoryba a gdzie bylyscie? ja tez ostatnio na spacerze komara widzialam i szok przezylam:) ale zeby dziad jeden Bola zaatakowal:) teraz mi sie przypomnialo, ze mama mi mowila, ze jak bylam malutka to zima wlasnie jakis komar mnie atakowal przez kilka dni i oni z tata przeszukiwali mieszkanie zeby go zabic:)

Witam sie:)

JEST MAMY ZEBA:)

Mala dzisiaj ladnie spala od 17:30 do 5:30 no i dwie pobudki na jedzenie, myslalam ze bedzie gorzej bo dosc szybko zasnela wczoraj ale jest ok:P

Katoryba
biedny Bolcio ale komary juz powinny spac!

Outstanding my mamy 6w1 i mala przeszla ja wzorowo to wszystko zalezy od dziecka a co do basenu chyba od 3 miesiaca

hejka :)

siw@ głowa do góry. beti dobrze ci mówi, część to też woda zatrzymywana w organizmie. Zobaczysz po porodzie ile razy wylądujesz na "siku" i ile tej wody z ciebie ujdzie - normalnie szok :P

outstanding my szczepimy 5w1 i póki co zero problemów. Tak jak kiedyś pisałam jedne z tańszych szczepionek mają w Aptece w Graficie :) a na basen jak mała będzie ładnie trzymać główkę czyli koło 3go miesiąca - szczerze polecam!! :) tylko pogadaj z lekarzem czy te problemy skórne nie są przeciwwskazaniem dla basenu

vii gratulacje dla córeczki!
edit. oj się pomyliłam, to córeczka karolq8 ma pierwszego ząbka :) sorki

wczoraj z mężem byliśmy na Jeziorze Łabędzim, a to oznacza że pierwszy raz spędziłam wieczór z dala od córki, a ona beze mnie.. i cóż szału nie było. To znaczy balet suuuper, ale mała zniosła to tak sobie. Nie chciała mojego odciągnietego mleka z butli (a już kilka razy w ciągu dnia tak jadła, jak tatus z nią zostawał gdy ja musiałam cos pozałatwiać) mimo że to była pora jej spania. Podobno strasznie płakała przy próbach podania jej butelki.. prawie zasnęła sama ze zmęczenia, a jak wróciliśmy przed 22 to ona grzecznie bawiła się w łożeczku i nie było po niej specjalnie widac że jest nieziemsko głodna i zmęczona. Dzieci potrafią zadziwić... oczywiście jak tylko przytuliłam ją do piersi to szybciutko zjadła i zasnęła..
to z jednej strony oznacza że może wytrzymać dłużej bez jedzenia gdy się uprze, ale z drugiej strony że wieczór to nie jest dla mnie jeszcze dobra pora do wyjścia :/

Ostatnia edycja:
nnita a ja zaczelam sie zastanawiac gdzie to jezioro Labedzie hihi:-D ale tempol ze mnie:P

Dziewczyny okolo 12 ide na spacer z outstanding do lasu jak ktoras chetna pisac;)

hej,

karolka - gratulacje zeba :)

Bolcio - teraz wszystkie ciotki beda polowaly na komary wiec nic cie juz nie udziabnie ;)

Izuniek - idzie sie przyzwyczaic do niespania ;) Majka praktycznie od urodzenia ma 3 drzemki po ok 30 min i czasem jakas dluzsza na spacerze. takze ja jestem nauczona ze sprzatam caly tydzien na raty a obiady sa z serii "gotuj z bobasem" :)

my jakas dziwna nocke zaliczylysmy. mloda sie wybudzila przed polnoca i nie mogla zasnac. pierwszy raz sie jej cos takiego zdarzylo :/ w ogole to mam juz dosc usypiania :( wieczorem to godz z nia siedze a w nocy po karmieniu z 40 min :/ eh...ale dobrze ze M dzis wraca :))))

reklama
Hej ho,

u nas poprawa o 360 stopni :P Lena przespała całą noc! Od 19.30 do 6.45 i nawet podanie lekarstwa o 5 jej nie wybudziło (co ostatnio było normą). Popołudniu idziemy do pediatry na kontrolę, ale przeczuwam, że jeszcze tydzień posiedzimy razem, bo nadal coś słychać w klatce piersiowej no i kaszel okropny jest...
Karolq - gratki dla Zuzanki, niech gryzie dzielnie wszystko i wszystkich :P
Paula - Jak zwykle "narzekasz" z optymizmem hihi Wspaniale ogarniasz swoje Skarby! :)
Marzena - jeszcze trochę wytrzymasz,a gdy zwiększy się ruchliwość Majki, ona sama doprowadzi się do uśnięcia ze zmęczenia ;) miłych chwil z M. ;)
Katoryba - niestety taka pora, że muchy, komary i inne stwory pchają się do ciepłych mieszkań :/ ja zabijam upierdliwe muszyska-giganty..
Outstanding - my wybraliśmy też 5w1 i nie było negatywnych reakcji :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry