• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

ha u nas idzie kolejny zabek:)

sallis ja tez musze sobie wynalezc jakis zestaw spacerowy bo cieplo musi byc:) u nas tez co chwile pobudka przez zeby ale wczesniej nie bylo wiele lepiej. moj maly to z piersi malo je w dzien, za to w nocy... ;)

mazrena swataj, swataj bo bab ponoc wiecej:) ja tam mojego nie oddam, bedzie z mamusia mieszkal do konca zycia;)

reklama
Hejo!

Nadusia całuski:*

Izuniek aż mi ciary przeszły...wiem co czujesz...pamiętam naszą sytuację, kiedy szpital prawie nas dosięgnął:/ Nasuwa mi się pytanie co na to Wasza pediatra, przecież chodziłyście do niej dosyć czesto w ostatnim czasie...Przed Tobą chyba trudna decyzja dot. pracy, kochana trzymam kciuki za Was!

A co do mleka, u nas Filo je bardzo dużo produktów z krowiego mleczka, jogurty, twarożki, biały serek, żółty serek, trochę moich śniadaniowych płatków z talerza:) W sumie to nie wiem, dlaczego nie daję mu do picia. Że mm trzeba dawać dla witamin to nie wiedziałam...myślałam, ze to chodzi o alergię na mleko krowie:) Babcia mówiła mi, że mój tata wyrósł na melku od krówki, pierwszy raz dostał jak miał 2 dni:) I chłop jak dąb z niego:) Szczęśliwa a ile w ciągu dnia podawałaś tego mleczka?

Beti a Tobie co? Nie chcesz mieć synowej? A komu będziesz dokuczać na stare lata;P

A dla reszty buziaki, bo nie pamiętam więcej:)

ale sie usmiałam ze swatania :D hihi

co do kaszy -postepowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu ;) na szklanke mleka 4 łyżeczki kaszy
dzis je na szklanke mleka 6 łyżeczek kaszy
wiecej nie zje...kasze podawałam wieczorem przed nocnym cycoleniem teraz je sama kasze myje zeby i spać -taki jakis nawyk jej został (raz dziennie tylko bo za dnia serki jogurty iyp) tyko łyżeczką nigdy butla

uwazam by dopasowac to pod mozliwosci i checi dziecka do jedzenia-ale pamietam że bobovita plułaaaaaaaa daleko a zwykła kasza manna wchodziła juz ładnie :) pewnie dlatego że te kaszki bobovity nestle itp są słodkie a zwykła kasza manna mozna samemu smak modyfikowac -czy dodajac konfiturki czy owocki, biszkopcik, soku itp moja córa lubi zwyką lub z kakao ;)

emri z tymi witaminami to chodziło mi o to że ona naszpikowane witaminami, różnymi wartosciami bardziej kalorycznymi itp i był czas i przekonanie że takie mleko lepsze niż krowa a teraz uwaza sie odwrotnie...dlatego zawsze warto intuicji słuchać i swoje złote środki stosować :)

HEJKA BABOLKI:)

co tam u nas....kolejny dzień świstaka!!!
Izuś - współczuję bardzo tego pobytu w szpitalu - ale podejrzewam, że to konieczność była i nie było wyjścia już;/najważniejsze, by już zdrówko do Was zawitało!szkoda mi Lenki - wycierpi się skrzacik!!!

- no a ja znów lekką kontrowersję zasieję...tak jak i z szczepionkami skojarzonymi tak i z podawaniem mleka krowiego bym się wstrzymała...jeszcze przetwory mleczne ok - ale mleko...nie chcę pisać za wiele - jeśli ktoś chętny to na internecie wiele informacji znajdzie. Tak patrząc - wiadomo nie jeden z nas na takim mleku wychowany - ale teraz zbadano jego skłąd chemiczny pod względem "kompatibilności" gatunkowej na poziomie krowa-człowiek...składniki w mleku zawarte powodują, że w organiźmie ludzkim m.in,. powstaje wiele "śluzu" ( w kupkach niemowląt mających alergię na białko krowie najbardziej to jest widoczne) - do tego katary, wieczne pokasływania. Wiadomo nie popadajmy też w skrajności - bo mleko sama do kawy lubię i starszak od czasu do czasu pije kakao:) ot taka mała ciekawostka, że mleko wcale takie zdrowe nie jest:) ale co obecnie jest zdrowe?????

po prostu wydaje mi się, że tragedii nie ma, jeśli dziecko nie chce pić mleka - ale jesli ma dobrze zbilansowaną dietę - to wapnia wystarczy z innych produktów...a białka tyle co w mleku krowim - naszemu organizmowi nie potrzeba.

Ostatnia edycja:
Juhu,

Nadusia :*

Izuniek - właśnie chciałam Cię do tablicy przywołać a tu zapalenie płuc?? Szpital??Biedna Lencia :( mam nadzieję, że wszystko pójdzie sobie sio migusiem! No i Tobie tej że tak powiem sraczki współczuję :(

sallis - a szczerbola też można? :P

Beti - ja też Bola nie oddam żadnej obcej babie. Nawet forumowej ;P

Potwierdzam - ziąb się zrobił na całego - my z Bolem po powrocie do domu z ok 4 h spaceru mieliśmy polasy czerwone jak burak przez długi czas. No i łapeczki mimo rękawiczek lodki :/ co to będzie zimą?!

Po nocnej akcji oduczania nocnego wstawania pełen sukces :) ostatnie 2 nocki przespane od ok 20 do 6 :) jestem dumna z mojego synusia, że taki dorosły i zrozumiał, że takie ryki nic nie dają :) taką mam nadzieję, że zrozumiał i nie przechwalę i dziś się nie obudzi :|

w imieniu Nadusi dziękuję za buziaki;)
jak na starszaka przystało śpi już od 19:30

próbuję ogarnąć forum ale taka produkcja poszła, że nie idzie tego na jeden raz wziąźć:)

spokojnej nocy

Katorybka - brawa dla Bolcia - pojętny chłopak :):):) a Wy znów macie całe nocki "wolne" hehe robaczki!

hehe ja te wiadomości o "nie oddam w obce ręce" pokażę delikwentom za jakieś 20 lat...ciekawe co powiedzą:szok::-D

martini ja bym dodała argument jeszcze o obciążonych nerkach przez mleko krowie ... ale uwazam też, że lepsze krowie jak żadne i złoty srodek jest bezpieczny ;) moja pije krowe i choc nie chciałam zaczełam podawac bo jej smakuje i je, ech te nasze matczyne dylematy....

karoryba to sukces ogromny cała nocka przespana-póki co moje marzenie ;)

hejka ;)

izuniek wielkie całusy dla Lenki żeby szybciutko doszła do siebie ;**

salis strasznie podoba mi się animacja przy twoim suwaczku ;)

Nadusia uściski sto dwa ;)

Katoryba super że Bolcio tak ładnie śpi ;) (ale cicho sza co by nie zapeszyć )

Dla wszystkich zębatych (a posypało się ich troszkę) życzenia dalszych mało bolesnych ząbków

Martini zgadzam się z Tobą co do mleka krowiego w całej rozciągłości .... jak to mawiał mój profesor każde zwierze powinno pić mleko od swojego gatunku... oczywiście nie dajmy się zwariować jeżeli dzieciaczkowi nic nie jest po mleku krowim czy kozim (słyszałam że zdrowsze) to w rozsądnych ilościach jak najbardziej. Lepiej napewno niż sztuczne jakby nie patrzeć mleko modyfikowane. I potwierdzam w mleku nie ma za dużo wapnia w takiej formie, w której byłby przyswajany przez nasz organizm. A poza wapniem nic nie ma w mleku wartościowego co się przydaje naszemu organizmowi ponieważ nie mamy odpowiednich enzymów, które je trawią ;)

Błażej rozgadał się na dobre, leży w łóżeczku i tylko agu agu i zaciesza sam do siebie... na tyle głośno że czasami lecę bo myślę że on płacze a on gada do karuzeli bo przestała się kręcić :-Dcoraz więcej rzeczy go ciekawi ;-) troszkę był marudny ostatnio i rozregulował nam się dzień ale to przez to że mieliśmy troszkę szalony tydzień w rozjazdach ciągłych;) mm już nie pije prawie wcale...więc się ciesze bo dzisiaj się ważyliśmy i wyszło nam prawie 8 kg :szok: po prostu go utuczyłam :no: postanowiłam że jedno nocne karmienie będę go oszukiwać i dawać wodę zobaczmy jak na to zareaguje ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
no laski produkujecie na maxa:) Jak za dawnych dobrych brzuchatych czasów:D

aż mi szkoda, że nie mam już praktycznie czasu na bb. Wychodzę o 7 i wracam po 21 jeszcze ten tydzień i następny i już będzie luźniej mam nadzieję:)

Zdrówka dla chorych, gratulację dla zębatych i wznoszących się na wyższe poziomy wiekowe:) Miesięcznieki szaleją:) zaraz roczki będą kiedy to zleciało:>?

beti, katoryba co znaczy nie oddam?:) chłopaki sami się oddadzą:D nie ma przebacz:)

izuniek współczuje kurde no, aż boję się pójść do niej we czwartek. Nie wiem co o niej myśleć poważnie....

co do mleka, kiedyś było inne nasi rodzice się chowali ale nie było w nim aż tyle chemii... chociaż w czym teraz jej nie ma? Nie dajmy się zwariować! Jak młodzieży pasuje to znaczy że jest ok!

Miłego spacerku kochane:) Oj jak mi ich brakuje eh....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry