reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Wojtka WITAMY na świecie!

Outstanding sliczna pani Mikołajowa!

ja umyłam nogi :D prezent sie znalazł i to najlepszy jaki sobie mogłam wymarzyć :D vii tzreba było girki umyc -prezent by był-wedle teorii 2 latki :D

a swoja drogą wiara dziecka wielka...radocha córy z prezentu ogromna i że w przedszkolu na kolanach u mikołaja siedziała i kolejne prezenty dostała- pani powiedziała że jako jedyna się nie bała i do zdjec szczerzyła ząbki zachwycona że Mikołaj przyniesie prezenty pod choinkę-Mikołaj obiecał że przyjdzie :)

dolcia, siwa - gratulacje dziewczyny :) poznikały na chwile i już są z dzidziusiami :) super, że obie zadowolone, a dzieciaczki zdrowe!
siwa - na pewno zapamiętam kiedy się Wojtuś urodził bo to moje urodziny również ;)
cosa - a nie chcesz iść prywatnie jeszcze raz na te bioderka? bo szkoda męczyć maluszka :/ ja jakoś nie ufam takim szybkim diagnozom :( i teraz podejrzanie dużo dzieci ma niby bioderka nie takie :/ jak coś to daj znać, dam Ci namiary na lekarza któremu ufam.
outstanding - jaka fajowa mikołajowa :D
szczęśliwa - Ty wiesz że ja tą Twoją córcię uwielbiam :) normalnie aparatka z niej :)) a czemóż to dziś się nie spotkałyśmy? fajnie było :)

nogi umyłam a mikołaja nie było :( coś chyba nie do końca byłam grzeczna w tym roku ;)
powiem Wam na ucho (tak żeby Domi nie słyszała) że chyba mi się dziecko trochę naprawiło, bo lepiej śpi w nocy, budzi się co 3 godziny, a więc całkiem przyzwoicie jak na ostatnie czasy :)

coś nie mam nastroju więcej pisać.
dobranoc

siw@ - gratulacje! Widzisz - wszystko szybko poszło :) czyli jednak Legnica? i jak zadowolona jesteś z opieki? Ja też uważam, że szycie gorsze niż poród :/ ale spoko jeszcze chwila i będziesz siedzieć jak dawniej ;)

Czyli co? Wojtuś zamyka długą listę dzieciaczków 2011? To teraz czekamy na rodzeństwa :)

cosa - my też dostaliśmy przykaz pieluszkowania od innego lekarza (mimo, że usg było w porządku) i nie wiedziałam co i jak i po co. Jak się okazało było to powiedziane na wyrost raczej :/ pieluszkowała łącznie może trochę ponad 10 razy. wkładałam pieluchę zgiętą na 6 chyba na pampka i zapinałam na to body. Potem przestałam bo wydawało mi się, że młody się w tym źle czuje. Na kontroli byliśmy u innego lekarza i było wszystko ok. Nie wiem czy to coś daje czy nie...

anias - oby szybko wyszła ta 2ka.

outstanding - mikołajówna ;)

Zdrówka, humoru i miłych znów :)

e: dziewczyny, które dostawałyście prenumeratę maluszka - dostajecie jeszcze? ja już od chyba 2 mies. nie dostaję.

Ostatnia edycja:
katoryba- mam nadzieję, że szybko wyjdzie.Kolejna hardcorowa noc i padnę...
outstanding- śliczna mikołajowa;)

ciekawe kiedy nowe maluszki się pojawią;)

e.do nas jeszcze przychodzą,czasem podwójnie...

hej ho ;)

Witam nowych chłopaczków MILANA I WOJTUSIA ;)Gratki dla mamusiek

siw@ zgadzam się szycie gorsze od porodu i też nie siadałam z tydzień chyba ;/ Bałażej główka 38 więc wiem co czułaś ;/

outstanding superowe zdjęcie ;)

salis my się właśnie wybieramy ;) już się nie mogę doczekać ;p

cosa ja też mam teraz dopiero USG i coś się obawiam bo niby lekarka mówiła że okej ale jak widziałam jak koleżanki córcia odwodzi nóżki to Błażej nawet w połowie tak nie robi .... i teraz mam wyrzuty sumienia że mogłam zapisać go prywatnie wcześniej przecież to nie są wielkie pieniądze ;/ widzę że i tak skończy się prywatnie jak tam tak na odczepnego jest to robione ...

Minesota, Katoryba, Izuniek żeby dzieciaczki szybko zdrowiały ;*

Dla ząbkujących ekspresowych ząbali... dla mamusiek duuuuuuużo cierpliwości

Dla solenizantów masa uściskasów;)

Grupowo tak bo nazbierało się w czasie mojej nieobecności ;)

Nareszcie się wykurowałam .... Byliśmy wszyscy w domu chorzy oprócz Błażeja ... nie wiem jak ten "maluszek" poradził sobie z atakiem zarazków ale nawet katarku nie miał ;) ale jeszcze przed chorobą mą przeżywaliśmy chyba osławiony skok rozwojowy bo mały dał takiego czadu że chyba jeszcze nigdy nie był tak płaczliwy .... trzy noce i trzy dni miałam wycięte z życia ... tak sądzę że to skok bo z dnia na dzień zaczął łapać zabawki, celuje świadomie rączką, wodzi wzrokiem za przedmiotem itp taka dumna jestem z niego ;)

hejka :)
outstanding czadowe foto :)
szczesliwa córa zuch dziewczyna ;)
sallis zdrowia zdrowia i jeszcze raz radości!!
kaotryba ja od dwóch miesięcy prenumeratę dostaję. Moja szwagierka której mały w styczniu dwa latka skończy też nadal dostaje prenumeratę. Ale ze dwa razy się zdarzyło że nie dostała gazety w danym miesiącu, nie wiadomo dlaczego ;)
apropo pływania maluszków - oleczka opisz jak Lilianka na pływalni się miała :) nurkowaliście??

a ja się pochwalę, że mikołajkowo zakupiłam sobie dziś tkaną Nati Marsylię - używaną - a coooo :) i wielce szczęśliwam z tego powodu :)

dobranocki :)

Zdjęcie0181.jpg
Też się musze pochwalić u mnie też zawitał Mikolajek a dokładnie Pani Mikołajowa :) ale sukieneczek nie mieli :)
Sallis poproszę o namiary na tego lekarza i cenę też poproszę. Byłam u Krystyna Tarkowska Brożyna na Wyszyńskiego podobno też dobra ale dla dorosłych. Ale po 2 minutowej wizycie chyba nawet najlepszy lekarz nie jest w stanie wystawić dobrej opini lekarskiej. A nad tym pieluszkowaniem to się naprawde zastanawiam z opini na internecie to chyba wszyscy po kilku razach skończyli, więc po co w ogóle zaczynać?

Ostatnia edycja:
reklama
cosa83 też dostałam zalecenie szerokiego pieluchowania z racji płytkich panewek biodrowych. Raz pieluchowałam szeroko a raz nie. Moim zdaniem to ograniczało ruchy córy, no i jeszcze wtedy mega upały były, to już w ogóle szkoda mi jej było. No i też przeszukiwałam internet w sprawie tego tematu, i tez tak jak Wy czytałam więcej opinii na nie, ze to relikt przeszłości i takie tam

Do góry