reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy 2013

Marciami witamy :tak:
Mysiak mam nadzieje ze uda wam sie dopasowac lozeczko.

Sebek wlasnie poszedl spac wiec chwila oddechu jest...

reklama
CORTINA kącik Olusia cuudny!!!!Gdzie kupiłaś ten stoliczek z przewijakiem?Łóżeczko białe pieknee:)no i ten misio z balonikami cuuudny!!Dla mnie to wszystko nowe jeszcze nie przegladałam ofert na allegro bo za wcześnie ale już sie nie moge doczekać:)
ASKLE spało sie fajnieee bo deszczyk padał wiec wyspałam sie co rzadko sie zdarza bo wstając o 24 na siku potrafie leżeć i przewracać sie z boku na boku//co męża wkurza bo on rano wstaje/
MISIAMI witamy:)Napisz coś wiecej o sobie,który tydzień ciąży,czy to pierwsza ciąża.
Ja uciekam na herbatke do koleżanki bo świra dostaje w domu a najwięcej obrywa mąż:no:

no to już piszę więcej :)

Jest to moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się około 4 miesięcy. Na początku były bliźnięta, ale w 11 tygodniu jedno dzieciątko zmarło. Szczęściem w tym nieszczęściu było to, że to bliźnięta dwujajowe, więc mojemu maluszkowi, który był zdrowy teoretycznie nic nie groziło. Odpukać do teraz jest ok :) Jestem już w 28 tygodniu ciąży, nie wiem kiedy to zleciało :) Nie mogę się już doczekać kiedy przytulę mojego synka - bo czekamy na Mikołaja :)

Tak przy okazji - pochodzę z Łodzi, męża który jest stąd poznałam przez internet. Po 6 latach znajomości pobraliśmy się i ze względu na to, iż tu posiadał mieszkanie zamieszkaliśmy tutaj. Ale ja chciałabym się wyprowadzić gdzieś bliżej moich rodziców. Bardzo mi ich brakuje, a i oni chcieliby bardziej nam pomagać i uczestniczyć w życiu niż tak sporadycznie na odległość (choć i tak często się widujemy ;) )

Od początku stycznia gromadzimy już wyprawkę :) Mam bardzo dużo ubranek, łóżeczko będzie pożyczone, bujaczek też. Mamy już wózek, teraz jeszcze zakupy kosmetyczne, takie bibelotowe(typu smoczek, pieluchy, tetry, kocyki itp.), fotelik samochodowy i jeszcze remont pokoju :)

Chciałam Was dziewczyny zapytać jak to jest w naszym zielonogórskim szpitalu. Muszę sobie wybrać położną, która będzie nas po porodzie odwiedzać. Nie wiem jak się do tego zabrać. Od 5 lutego zaczynam w szpitalu szkołę rodzenia- czy wiecie czy w tej szkole rodzenia można sobie wybrać jakąś położną i się na nią zadeklarować? Czy w szpitalu można z jakąś położną się umówić? Jak to w ogóle wygląda? A może któraś z Was idzie tez 5 lutego do szkoły rodzenia na zajęcia o 18:30 :)

marciami witamy na forum :). A do której szkoły rodzenia chodzisz? Ja też myślałam o szkole, ale jakoś tak mi czas szybko zleciał, że teraz to juz chyba za późno...doszkalam się sama korzystając z poradników :)

askkle nie pamiętam już dobrze przespanej nocy, mała kopie wieczorami jak szalona, a do tego wstawanie do łazienki co 2, 3 godziny :/

Ostatnia edycja:
smutna, pociesze Cie,ze ja tez wstaje co 2 h do toalety w nocy, do tego moje dziecię sie budzi ostatnio często i przychodzi do nas do sypialni i zaczyna sie odprowadzanie do lozeczka z powrotem...

marciami, myslalam o szkole rodzenia, ale moj maz pracuje codziennie do pozna i tak glupio ciagle samej przychodzic na zajecia...

reklama
ojj ten test jest paskudny :/ strasznie niedobra ta glukoza i u mnie tylko zwiększyła odczucie głodu, więc dwie godziny męczarni :D Ale mam już za sobą ;) Całe szczęście wyniki są ok :)

Byłam wczoraj na takim spotkaniu warsztatowym "wybieram macierzyństwo". Powiem Wam, ze spodziewałam się czegoś innego. A w sumie najbardziej konkretne i przydatne informacje miała Pani psycholog. Wszystko pozostałe zalatywało reklamą a to żłobka z ZG, a to jakiejś szkoły muzycznej, a to przedszkola...

Do góry