reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2014

my też mieliśmy sab simplex i nic nie dało nie pamiętam czy to się brało przed jedzeniem czy po ale jak daliśmy ten milicon goccie to jak ręką odjął i pamiętam tylko że to sie brało odwrotnie właśnie niż ten sab.

kobietka- dziecko jak słyszy szum to się uspokaja....może to być nawet szum okapu kuchennego ale moja najlepiej zasyppiała przy suszarce no potem to nagraliśy suszarkę na tel i od rana do nocy jak kolki miała to puszczałam

reklama
Bunny - my jedziemy na Nutramigenie od ponad miesiąca, bo mamy podejrzenie nietolerancji laktozy. :eek: Sab Simplex, Espumisan, herbatka i woda koperkowa, suszarka, odkurzacz, masaże, noszenie na przedramieniu, wizyty u kręgarza - nic na Mię nie działa, w zasadzie nie ma poprawy po tych środkach. Dlatego je odstawiłam. Jedynie to, ze po Nutramigenie nam przestała AŻ tyle wymiotować, co wcześniej, ale nadal jej się zdarzy, no a ulewanie to normalne... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Co do kupki, to za radą kręgarza dodaję do Nutramigenu kilka łyżek herbatki koperkowej zmieszanej z łyżką ekstraktu słodowego - to trochę zagęszcza kupki, dzieki czemu nie ma ciągle biegunek...

Kobietka - właśnie próbowałam, i nic... Chyba się z nią na akupunkturę wbierzemy...

Diablica - dziękuję, ale my niestety nikogo we Włoszech nie mamy... :no:

O, mamo... Wykończona jestem...
:eek:

Diablica sab simplex daje sie do mleka juz nie pamietam ile kropli co drugi posiłek czy co trzeci. Nam pomogł i to szybko i gdy go stosowaliśmy nie widziałam co to kolki.

Bunny - my Sab stosowaliśmy na wszystkie możliwe sposoby, bo wszyscy mówili, ze taki cudowny i że działa. No i nic... :no: Ale zagęszczacz w końcu chyba kupię, bo wrzask jest taki, ze szok i choć wiem, ze to minie, to az serducho pęka, jak ona się tak męczy, już nie wspominając o tym, że oboje z M. jesteśmy wykończeni...

Jordgubbe - dzięki, kochana! To sobie powtarzam! Jedyne, czego nie próbowałam, to chustowanie! Może to by pomogło? Muszę się rozejrzeć za chustą w takim razie!

Jeju, usypianie Mii trwa już 3 h i nadal płacze!!! Ja spędziłam z nią ponad 2 h, teraz mój M. do niej poszedł... Szok... :-:)-:)sad:

jord a ty co masz z tą skandynawią wspólnego? szwedzkie truskawki norweskie mio.....hmmmm a może ty zagramaniczna jesteś a nie nasza polska?
mery- rozumiem na każde dziecko działa co innego....

Mary -dziewczyny już chyba wszystkie możliwe środki i metody Ci poleciły , ja jako bezdzietna nie mam nic do dodania , przykro mi ,że Mia się tak męczy , biedactwo:-(.
Diablica- acha to o to chodzi , jak moja bratowa była w ciąży i włączała suszarkę do włosów to jej w brzuszku zaczynał fikać dzidziuś chyba się bał ,albo go to ożywiało.
Jord,Bunny -witajcie :-)
ja dziś mam w planach grochówkę wybieram się do sklepu po ziemniaczki i się wybrać nie mogę.

reklama
Ja też się witam, ale siedzę w krzakach - Mia teraz kończy drzemkę i zaraz pewnie będzie alarm brzuszkowy...

Do góry