reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2014

kobietka- widzisz ja nie pamętam w którym to było miesiącu ale któregos razu jak zaczeły mi się już lwy rozgaszczać w trawie bo był już taki busz zdecydowałam się skosić trawę a jest jej u nas w sezonie całkiem sporo a jak wiecie mojego męża w wakacje nie ma....no ale wtedy pamiętam był tylko że u teściów żniwa mieli i im pomagał....wracając do tematu....wziełam kosiarę i zaczełam kosić w ciagu kilku minut dziecko tak mi sie rozbrykało ze myślałam że wyskoczy mi z brzucha....kopała jak szalona....pobiegłam do domu i usiadłam na sofce i czekałam....młoda nie mogła sie uspokoić zadzwoniłam do męza żeby żucał wszystko i przyjeżdzał bo córa jak ten obcy z filmu" Pasażer nostromo" próbuje sie ewakuaować ....no był w 5 min. od tamtej pory kosiarke miajałam szerokim łukiem.......a że ja też w ciąży suszyłam włosy i młode sie przyzwyczaiło bo to delikatniejszy szum niż warkot kosiary suszarka chyba trochę przypomina dziecku szum dobiegajacy z brzuszka....ja mam taką płytę pampersa gdzie pokazują od środka co widzi noworodek i co słyszy i jak słyszy....mogłam to oglądac non stop....
kobietka- jak już zajdziesz to ci wyślę tą płytę.....

reklama
Diablica- no to musiało się dziecko ładnie wystraszyć skoro tak brykało , kiedy to będzie jak ja w ciąży będę:tak:ale chętnie skorzystam z takiej płyty , kiedyś któraś z moich sióstr dostała od naszej cioci położnej komplet płyt i chyba też tam było coś takiego ,ale ja wtedy marna byłam i się nie interesowałam co tam mają , moja mama mi obiecała ,że jak zajdę w ciążę to mi kupi płytę z muzyką klasyczną bo to podobno uspokaja dziecko w łonie matki i będę sobie słuchała:tak:już się nie mogę doczekać pozytywnego testu ciążowego , kopiącego maluszka i brzucha no i tego pięknego dnia kiedy urodzę swój mały wielki cud.

Jord- no ja też tęsknię za tymi ruchami dzidulka w brzuchu a bóle są do zniesienia...gdyby tak nie było ludzkość by wymarła no nie?

MNie zawsze fascynował ten cud stworzenia....jak z tak malutkiej komórki powstaje mały człowieczek który mnie przytula i krzyczy" taaaaaaattaaaaaauuuuaaa" no tak fascynujące że sie wierzyć nie chce że możliwe

kobietka- ja już ci dam jedna radę jak tylko skończy sie pierwszy trymestr kup karuzelkę lub pozytywkę i kładź blisko brzusia włączoną ja tak robiłam i jak urodziłam moja córa tylko przy tej melodi sie uspokajała....dzieci pamiętają. a muzyka klasyczna jest dlatego dobra bo rytmiczna i spokojna ale jak byś słuchała delfinów czy śpiewania ptaszków to też dziecko zrelaksujesz

mam wrażenie ze my z 2013 troszke zdominowałyśmy ten wątek....mary gdzie reszta z tego wątku wystraszyły sie?:zawstydzona/y::sorry2::eek:

Babeczki, dzięki wszystkim za rady i miłe słowa!
U nas jakiś pech... Nie wiem!... Babcia nam zmarła, właśnie się dowiedzieliśmy! :sad::sad:

Hejka,
dzieci śpią, M na kompie, a ja mam trochę czasu na BB...:-)
Mary, strasznie mi przykro:-:)-(, przytulam...
diablica, nie wystraszyłyśmy się, przynajmniej ja nie :-D, może reszta już trenuje przed rokiem 2014? Ja, jak widać poniżej, zrobiłam sobie nawet suwaczek, co by lepiej odliczał do godziny zero, no i żeby nie kusiło mnie wcześniej. Ale myślę, że ta data, którą wybraliśmy, będzie dla nas i dzidzi najodpowiedniejsza.

Jord, ja też uwielbiałam być w ciąży, fajnie było czuć ruchy w brzuszku, dla samego tego uczucia warto być w ciąży..., a potem też jest super.

To moje dzieci też późno chodziły spać, ale teraz powiedziałam dość i jest zmiana... no i kiedyś było tak, że musieli zasypiać ze mną, szczególnie synek, a teraz sam dziś zasnął i mam wrażenie, że szybciej, niż jak leżałam z nim.

reklama
Do góry