reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
[quote='Zozzolka"]Dzag ja mam kolejnego gina mruga oni mi mówia tylko ze dobrze i tyle ale ze serce ma 4 komory to tez sama widzialam nie musiał mi mowic i tak je ogkadal dokładnie ze wszystko ok, reszte co wiem sama pytam o to bo się nie dowiem. [/quote]
Pewnie, że nie muszą nam na wizytach sadzić medycznymi terminami. Ale pytałaś o ten krzyż to odpowiedziałam :-). Twój Maluszek też na pewno miał to sprawdzane. Nie chodzi o same 4 komory, tylko czy krew dobrze między nimi krąży. Prawidłowy obraz daje właśnie taki krzyż, stąd ta potoczna nazwa. Na moim genetycznym lekarze "szukali iksika" :-D.
Domi_Polka, ja w poprzedniej ciąży brałam zalecony przez gin Asmag Forte. Teraz o dziwo kazała brać Magne B6. To i to działa :-p. A magnez z wit. B6 lepiej się wchłania.

na moim usg nic takiego nie szukał :( W ogóle to jestem niezadowolona z przebiegu tego połówkowego usg i musze koniecznie zapisać się na jeszcze jedno gdzieś w 25/26 tygodnu, czyli na koniec sierpnia.... Chyba napiszę sobie kartkę o co mam pytać i co powinine lekarz badać. Moze wtedy będe miala rzetelnie przeprowadzone badanie!

@dzag82 dzieki za info, to bede brala ten co mam, bo ma tą wit B6 :)
@marcysiaa83 ja jak bylam na polowkowym usg to tez bylam niezadowolona, bo nic mi nie mowili i nawet o zdjecie musialam sie prosic... Na szczescie pozniej mialam polowkowe prenatalne i tam juz lekarz mi wszystko pieknie opisywal :) takze zapisz sie na drugie i od razu na poczatku powiedz, że chcesz wszystko wiedziec,co i jak, po kolei ;)

Dziewczyny z WArszawy! Podpowiedzcie proszę, gdzie i u kogo mozna zrobić rzetelne i dokłądne badanie usg. Chciałabym też żeby była możliwość przełączenia na obraz 4d. Będę w czwartek w Wawie i moze by się udało zapiasać? :/

Czesc Laski !!

Dzisiaj bede jeczec na inny temat :-D Wczoraj bolal mnie leb to dzisiaj dupa a dokladnie kosc ogonowa .Malz mnie na ryby wyciagnąl i chyba za dlugo w jednej pozycji bo kuzwa jak polamana do domu wracalam.:-D Sierota jestem i tyle.
Co do glowy sprubuje tego apapu chociaz pamietam z autopsii ze raczej tez na mnie nie dzialal.

Marcysia
spokojnie na pewno sprawdzal , to jest jedno z glownych parametrow na polowkowym. O maly wlos bym z tego powodu nie musiala przyjsc na kolejne usg bo mala tak sie wiercila ze babka nie mogla tego pomierzyc i sprawdzic dobrze. Gdyby cos bylo nie tak na ewno by Ci powiedzial.

Szkrabek
super masz to cisnienie !! Bobrze ze jeszcze podgladneliscie malucha lepiej ddmuchac na zimne.

OlaSzy witaj w klubie pokrzywdzonych przez hormony :-D Ja wyje z tak absurdalnych zeczy ze prosze Cie. Nie martw sie sofa nie zajac spokojnie przeciez mozecie pojechac w inny dzien.

@marcysia83 ja jestem zadowolona z doktora Pietrasika. Przyjmuje w czwartki w szpitalu Medicover na Wilanowie. Długo mnie badał, ok 1,5h bo Mały nie chciał się odpowiednio ułożyć. Niestety nie powiem Ci ceny bo mam to w ramach abonamentu.

Ostatnia edycja:
Marcysia pisze:
na moim usg nic takiego nie szukał :(
Może po prostu Ci nie mówił, ale sprawdzał na pewno. Może tak "rutynowo" do tego podszedł, bo rodzice to raczej buzię chcą pooglądać, rączki, nóżki, a nie interesuje ich przepływ krwi w sercu, czy wymiary ukm, bo to niefotogeniczne :-p. To jeden z kilka standardowych punktów przy genetycznym. Na następnym genetycznym poproś lekarza, żeby Ci mówił wszystko, bo po prostu chciałabyś wiedzieć co ma badane i czy jest ok :-)

marcysia - ja popieram to co napisała traktorzystka - dr Pietrasik i dr Sołowiej z Medicoveru - ale mogą być problemy z terminami. Ale moja znajoma była teraz w klinice BabkaMedica i jest zachwycona a ciężko ją zadowolić ;-) - przyjechała z mężem (z Luxemburga, nie gada po polsku) i normalnie lekarka przeszła na angielski, wszystko im opowiedziała, wytłumaczyła - nie było z niczym problemu - mają płytkę z nagraniem z badania.
I wiem, że nie tak trudno tam z terminem, bo sama chciałam się po prenatalnych tam zapisać na dodatkowe usg i praktycznie z dnia na dzień był termin.

Babka Medica | Badania prenatalne Warszawa, test Pappa, usg w ciąży - ginekolog Warszawa Białołęka Żoliborz Targówek Śródmieście

OlaSzy
- współczuję, też bym ryczała z bezsilności i frustracji - ostatnio wszystko mnie doprowadza do płaczu. Wczoraj histeria - dodatkowo w zabawie mnie mój kot ugryzł i się poryczałam :-p Wybór mebli - cz czegokolwiek większego do domu - jest straszne, tym bardziej jak takie wyczekana i odłożona kasa i wszystko... mój mąż mi mówi, "pamiętaj za rok się będziemy z tego śmiać". Choć to marne pocieszenie - zawsze jest jakieś. Jestem pewna, że jak troszkę ochłoniesz, zbierzesz siły na kolejne polowanie na kanapę :tak:

reklama
Domi Polka jak Dzewczyny pisza Asmag albo Asmag forte;)

mi też lekaż na połówkowym nic o sercu nie mówił, ale sprawdzał serduszko bo pytałam jeszcze czy to tak pięknie zastawki widać jak pracują;)

Do góry