reklama

Mamy listopad 2013

Mama Kangura- nie martw się, każda z nas tak ma. i ja ostatnio czułam to co Ty, nasze hormony szaleją i zamiast się cieszyć ciążą, to humor mam czasami jakbym w czarnej dziurze była. głowa do góry i nie zostawiaj nas. czasem dobrze jest nawet pisać na siłę:-)
Kamilka- wszystkiego co najlepsze:-D
Magda86Poznań- ja tydzień temu miałam katar i to non stop z krwią. akurat mojego gina nie było, więc poszłam do rodzinnego i dowiedziałam się, że nie ma co się martwić, bo to normalne. coś tam o naczyniach krwionośnych mi naopowiadała i kazała brać rutinoscorbin, ale w ostateczności, jakby się to kolejny tydzień utrzymywało. od 3ch dni mam spokój, jak ręką odjął.
Gusiak- wyrazy współczucia. wiem co czujesz, bo na wczoraj minęło pół roku, jak moja kochana babcia zmarła. trzymaj się ciepło
widzę, że wracamy po weekendzie majowym. ja za 2 dni mam wizytę u gina i to usg genetyczne. już zaczynam się lekko denerwować. chciałabym już usłyszeć, że z dzidzią wszystko w porządku. macie może jakieś przeczucia co do płci swoich maleństw?:-) bo ja mam wrażenie od jakiegoś czasu, że będzie chłopiec, a mało tego non stop ktoś ze znajomych lub rodziny mi mówi, że pewnie chłopak będzie, bo ponoć wyglądam "kwitnąco". :-D ja tylko widzę, jak kwitnę na boki, dołączam się do rzucających słodycze:-D

reklama
Dziewczyny ja na chwilkę, pełną relację zdam na odpowiednim wątku - wieczorkiem. ogólnie mam mieszane uczucia, robiłam to prenatalne na nfz, ale mimo wszystko spodziewałam się, że zobaczę dzidzię, niestety nie miałam możliwości. Słyszałam jedynie bijące serduszko. Na szczęście pani doktor była miła. Wiadomo, ze w moim wieku mam dużo większe ryzyko, że moje dziecko może mieć wady, na usg wszystko wyszło dobrze, ale dokładne pomiary podam wam wieczorkiem. Pani doktor skierowałą mnie na test pappa, wynik za tydzień. O ile coś będzie nie tak to zadzwonią do mnie i dostanę skierowanie do poradni genetycznej na amniopunkcję. Maluch ma 7cmi 15mm, z nóżkami około 7cm i 80mm. Usg wykazało, ze jestem w 13 tygodniu i 2 dniu ciąży (szok). Co do ruchów pani doktor stwierdziła, że mogę je już odczuwać, bo weszłam w 14tc i jest to moja kolejna ciąża.
Teraz uciekam coś zjeść, wykąpać się i zmykam po Misia.

Gusiak bardzo mi przykro, też cieżko zniosłam utrate babci, która ze mną 20 lat mieszkała wiec wiem co czujesz :-( bądz dzielna
Kamilka wszystkiego najlepszego duużo podwójnych buziaków ode mnie i od dzidzi :-p

Mama Kangura nie rezygnuj z forum ... dopiero się poznajemy a szkoda z tego wszystkiego rezygnować, niestety nie da się odpisać na wszystkie posty ;/

jeszcze którejś chciałam odpisać ale zapomniałam hehe sorry

dobra wracam do nauki bo w końcu nie zaliczę egzaminu a tego bym nie chciała ....

Gusiak bardzo Ci współczuję :(

Mamo Kangura nie odchodź, ja gadatliwa bardzo nie jestem, czasami zmuszam się żeby coś napisać bo chciałabym jakoś pogadać z ludźmi którzy przechodzą przez to co ja :) poczekaj daj nam i sobie szansę :-)

Gdynianka czekam na dokładną relację :-)

Dziewczyny ja tez smarkalam krwia- jakies 2 tygodnie temu. Wyglada na to, ze faktycznie to normalny objaw, skoro tyle z nas to ma/miala nie stresujmy sie wiec:-)
gdynianka ja dostalam wlasnie wyniki badan i szansa 1 do 21000 ze dzidzius nie bedzie mial zespolu downa. To chyba nie duzo, bardzo sie denerwowLam przed wynikami. A moge spytac ile masz lat? Bo ja 30 w tym roku koncze:-)
czekam na relacje na watku o wizytytach- uwielbiaam o tym czytac:-) od razu mam lepszy dzien jak ktoras cos pozytywnego napisze:-)

I znów brzydka pogoda.Nacieszyłam się słoneczkiem tylko parę godzin.
Gusiak bardzo mi przykro.
Mama Kangura- nie odchodź od nas. Ja też tak czasami się czuje, ale nas jest tutaj dużo i wydaje mi się, że cieżko każdemu odpisać
Gdynianka ciesze się, że wszystko dobrze
Co do smarkania krwią , mi czasami puszcza się krew z nosa.

Ufff nie było mnie dzień i nie wiem od czego zacząć.. Może od tego, że dopiero wróciłam z wizyty, USG miałam rano a o 12 wizytę a do gabinetu weszłam o 13.40 :/ Jestem ledwo ciepła ale przeszczęśliwa. Gdynianka z USG wyszło, że mam 13 tydz i 3 dzień bo maleństwo ma 7 cm i 2,2 mm :D Lekarz nie stwierdził wskazań do skierowania na dalsze badania i na tym etapie wykluczył wady płodu. Mamy 4 kończyny, serce, głowe i eehhh wieczorem wrzucę zdjecie w temacie wizyt.
Kurcze Mama Kangura wiem co czujesz bo i mnie czasem dopada dół, że tu na forum to laski gadają a ja nie bo nikt o mnie nie pamięta, ale wiesz później mi przechodzi takie nastawienie i dziś pędziłam do kompa żeby sprawdzić co u Was. Nie znikaj z forum, jest nas cholernie dużo a w porównaniu z innymi forami mam wrażenie, że jesteśmy normalne:cool2:
dahmarrka dziś pytałam lekarza, ta krew to nic nie znaczy, naczynia są delikatniejsze a krew rzadsza ot i się smarka z krwią :happy2:Gusiak ja miałam kiedyś rwe kulszową i teraz mi nawraca ale lekarzowi zapomniałąm powiedzieć bo przez te lata trochę do tego przywykłam, ale takiego "ataku" nie mam tylko rano ciągnę nogę .. starość:sorry2:
Melonowa ucz się i nie zaglądaj na forum aż nie zdasz ;) nie no żartuję...powodzenia, trzymam kciuka !
Jolka wiem jak się można denerwować bo podobnie jak gdynianka dziś nie spałam w nocy, bodaj od 4, a jak spałam to sniło mi się, ze lekarz nie może znaleźć dziecka na USG, dramat, przed gabinetem myślałam, że padnę ale ulga na szczęście przyszła i w życiu nie byłam tak szczęśliwa jak dziś :tak: będzie dobrze.
Dobra Dziewczyny, ja uciekam jeść obiad. Do wieczora!

Witam Was dziewczyny po weekendzie majowym. Wczoraj wieczorem wróciliśmy znad morza, było super, odpoczęliśmy, pogoda była w miarę dobra, nie padało, co najważniejsze. Jak się zasłoniliśmy parawanem, to nawet można było posiedzieć na plaży, więc fajnie. Szkoda było wracać...:-):-D
Byłam dzisiaj u gina, wszystko w porządku, dzidzia ma 7 cm, więc z USG wychodzi 13 tydz+1 dzień. lekarz stwierdził, że jego zdaniem wszystko jest jak najbardziej prawidłowo, bo jakieś większe nieprawidłowości od razu widać. Nic nie przytyłam, a nawet mam kilo mniej. Jestem zadowolona z wizyty, pomimo, że nie dostałam zdj, ale dzidzię widziałam. Następna wizyta 3 czerwca.
Gdynianka
cieszę się, że u Ciebie też wszystko ok.
Muszę Wam powiedziec, że często mam wrażenie,że piszę sama do siebie, ale się tym nie zrażam,czasem ktoś coś odpisze, czasem nie, Ale przynajmniej ktoś to czyta. A z resztą niektóre posty są tak napisane, że ma się wrażenie, że osoba, która to pisała, chciała tylko o czymś nas poinformować, bo nie wiadomo co i jak odpisać. Z drugiej strony, jeśli ktoś nie chce, niech nie pisze, jego wola. Tak jak mówię, często mam wrażenie, że nikogo nie obchodzi, co piszę i że w ogóle piszę, ale i tak piszę. BO chcę. I tyle;-):-)

reklama
Gusiak ja też pytałam lekarza o ból pośladka i krzyża przy chodzeniu i tez mi mówił że to moze być rwa kulszowa, ale mówił też że warto wybrac sie na masaż dla kobiet w ciazy- moze spróbuj.
co do śmierci babci- nie chce nawet sobie wyobrazac co czujesz, tak bardzo kocham moją babcie

ciesze sie że ursula udała sie wizyta;-) duże wasze dzidzie, moja w kwietniu miała 5,5 cm, ale to z każdym tygodniem sie zmienia.

gdynianka, pacnij tego twojego lekarza i mu powiedz, ze musisz zdjecia dostać i koniec heheh bo my czekamy na forum na foto twojego maluszka ;-)

nonek u nas w p-niu słonce w pełni;-) a ja w pracy

dahmarka- widze że mój problem z krwią z nosa jest powszechny wiec faktycznie nie ma co sie stresować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry