reklama

Mamy listopad 2013

Witam Was kochane :* Ja po 1 dniu w pracy po week majowym...przeczytałam Was po trzoszku. I ja Wam powiem jak ja to widze, pisze nas duzo,jedna z drugą czasem ma blizsze relacje lub dalsze w zaleznosci co je łączy, moze to byc np termin porodu, itp..albo w ogole jakies głupoty. I tak sie dziewczyny zaprzyjaźniają.Ja np pisze do Was ogólnie ,czasem wyszczególniam ktorąs z Was,a jest to spowodowane tym, ze pracuje i nie mam po pracy najnormalniej siły, aby kazdej odp..pogratulowac, pocieszyc, czy zyczyc udanej wizyty. Ale pamietajcie, ze kazdej z Was zycze jak najlepiej i wiem, juz , ze nie ma co sie zrazac, pisac , pisac, pisac, i nie przejmowac sie , ze ktos nie odp, ale uwierzcie czytamy na pewno i przezywamy, a jak ma sie bardzo zły dzien i chce sie byc zauwazoną to pisac drukowanymi, i krzyczec do nas:angry: , ze jest potrzeba aby jak to mów moj syn"przytulic i pocałowac " :)Ja mam usg genetyczne 11 maja o 11 45...nie pisałam Wam tego, ale jestm przerazona czy z dzidzią ok, a spowodowane jest to nie tylko z naturalnym strachem ale tez z tym , ze mój starszy syn ma problemy zdrowotne, i dlatego tak przeraźliwie boje sie tego badania...Uwielbiam Was czytac,niech nie odchodzi zadna bo Kinia bedzie płakusiac, a chyba nie zrobicie tego kobiecie w ciayz ;:D:P:cool2:

reklama
A dziewczynki bo pogubiłam sie w tych tyg ciązy, od ktorego tyg zaczyna sie 4 miesiąc a co za tym idzie II trymestr ciązy?smieszne co,3 dziecko w drodze a ja zielona, ale wszedzie podaja inaczej ;/

ursula, maddlena gratuluje udanych wizyt.Kamien z serca, co? :-)bardzo sie ciesze!:-)czekamy na zdjecie, uwielbiam ogladac te fotki. Kazdy dzidzius to nowe zycie-zupelnie nowiutkie:-) i takie malutkie i bezbronne i tak bardzo nas potrzebuje, az sie wzruszylam:happy2:

A wiecie co powiedziala moja szwagierka? Jest polozna i mowi, ze sama jaka pielegniarka pomagajaca przy USG czesto osobiscie prosi lekarza, by dal pacjentce zdjecie. Ona tez jest mloda mama i stara sie o drugie teraz i rozumie jakie to wazne dla kazdej mamy miec taka pamiatke, bo lekarze mowila to sami nie za bardzo chca dawac zdjecia,oni nie rozumieja, bo to nie ich dzieci. Oby wszedzie byly tylko takie polozne:-)

Magda86Poznań
- ja mialam USG po tygodniu i wiesz ze moje malenstwo uroslo 6mm w 6 dni? To sobie pomysl jaki Twoj dzidzius moze byc juz duzy:-)

KingaoO- trzymam kciuki za USG, w ktorym tygodniu ciazy bedziesz na tym badaniu? wg mamazone.pl i trymestr jest do 15 tygodnia ciazy, ale szczerze mowiac juz rozne wersje widzialam.. kazde zrodlo podaje inny tydzien

Juz raz poruszalam ten temat, ale dalej nie wiem co zrobic. Wiec poradze sie Was jeszcze raz. Powiedzcie mi co ja mam z tym kolczykiem w pepku zrobic? Lepiej wyciagnac? Bo poki co nosze taki specjalny ciazowy cieniutki silikonowy, ale bopje sie ze mi sie brzydki brzuszek przez to moze zrobic. Z drugiej strony chyba nie ma gwarancji , ze jak wyciagniesz kolczyk to nic Ci brzydkiego sie nie stanie, prawda? Ma ktoras z Was jakies doswiadczenia w tym temacie:confused:?

maddlena dobrze że udało Ci się odpocząć :)
dahmarrka ja niestety nie mam pojęcia o kolczykach w pępku ale ja pewnie bym wyciągnęła bo bałabym się że dziura się jakaś brzydka zrobi, ja mam tatuaż koło pępka, jeśli to tak można nazwać.... po ciąży zrobiło mi się takie coś rozmazanego, miałam to kiedyś poprawić jak będę szczupła i piękna ale :D teraz to ja chyba tylko starą mamuśką będę :D
Zastanawiam się co z urlopem... mieliśmy jechać w lipcu w góry i teraz chyba nie pojedziemy ale coś robić trzeba tylko pomysłów brak, ma ktoś pomysł na urlop dla ciężarówy? to będzie już tak 6,5mc więc już będę leniwa :D

marys- wbrew pozorom właśnie wtedy wszystkie mi znane kobiety w ciąży tryskały energią:-) więc nie ma co prorokować, że będziesz leniwa, bo akurat może będzie inaczej. tylko gorzej z chodzeniem po górach :)
dahmarrka- moja koleżanka miała kolczyk, ale na czas ciąży go wyjęła. nie przytyła bardzo i nic brzydkiego jej się nie zrobiło.
dziewczyny, nareszcie wróciłam do wody mineralnej! przed ciążą ją uwielbiałam, ale odkąd zaszłam, to na jej widok witałam się z kibelkiem. a dziś od rana już prawie całą butlę wypiłam i wzdęć dziś nie mam. jest coraz lepiej:-) co prawda napadło mnie dziś na słodkie, ale na szczęście oprócz daktyli nie miałam nic słodkiego w domu, więc jest dobrze:-D

reklama
dahmarrka bede w 12 tyg i 2 d ciazy i przezywam to usg strasznie, juz bym chciała czuc ruchy dziecka, zeby nie myslec ciagle czy jest wszystko ok.Troszke tez licze, ze gin na swoim jak on to mowi najlepszym sprzecie rozpozna płec,bo nie ukrywam mam 2 synków i kazda z Was moze sie domyślec o jakiej plci marze...oczywiscie najwazniejsze zdrowie na 1 miejscu! Dziś dowiedziałam sie, ze moja przyjaciółka jest w ciazy, wiec nie bede sama sie toczyc :D Wiecie juz mi sie marzy taki widoczny brzuszek,a teraz to ni ciązowy ni fałda spozywcza ;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry