reklama

Mamy listopad 2013

Justyn.ka nie przejmuj się, nic złego się nie dzieje. Jeśli chodzi o siarę w ciązy to nie ma reguły. U jednych kobiet pojawia się już bardzo wczesnie w takiej ilości ze muszą miec juz wkładk, innym troszkę wylatuje przy ucisku, a u części jest tak że dopiero 2-3 dni po porodzie sie pojawia. Ani obecność /brak siary, ani wielkość piersi nie są wyznacznikiem przyszłego karmienia. Nie ma się co zamartwiać, dbać o higienę piersi i tyle.:tak:U mnie też jakies 2 tyg sie pojawiły pierwsze ślady siary, ale teraz już się to wyciszyło.

reklama
A ja właśnie doczytałam w necie, że ta wydzielina, jeżeli jest przezroczysta to to nie jest siara ale taka substancja, która nawilża brodawki - potrzebna zwłaszcza w trakcie karmienia, żeby sutki nie pękały. Może to to?

Mama Kangura siara też moze być przezroczysta, zwłaszcza w początkowym etapie wydzielania, a co by Cię najbardziej interesowało z tych książek, jaka tematyka? bo mogłabym przesłać linki,które sa z wiarygodnych żródeł jak zalecenia o wprowadzaniu pokarmów , aktualny kalendarz szczepień, czy co tam jeszcze mam ciekawego ze studiów. A może załozymy nowy wątek odnośnie rozwoju, pielęgnacji itp? Ja z ksiązek to tyle moge polecić co ,,1 rok zycia dziecka'' bo taką kupiłam dla bratowej kiedyś. Ja aktualnie dla rozrywki czytam wszystkie gazety typu będę mamą, mam dziecko, M jak mama itd. Ale z tą wiedzą która tam jest to tez często trzeba uważać bo się różni od tego co np neonatolodzy zalecają

ufff udało mi się doczytać oczywiście nie dokońca pamiętam która co pisała. Jednak weekend spędzony bez komputera powoduje duuuuzzzzeeee zaległości i trzeba nadrobic w poniedzialek zeby byc na bieżąco :) jak czytałam to pamietalam co chcialam napisać teraz dziura w głowie chyba zaczne notatki robic :)

Ja weekend spędziłam na łonie natury nad woda było cudownie tak wakacyjnie :):) az zal do pracy isc w poniedzialek no ale coz trzeba.

CO do ciuchów ciążowych ja tez sie załamałam co z szefy wyciagam to za małe :( bedzie trzeba na zakupy sie wybrać.

czekoladka
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, mam nadzieje że cudownie spędziłaś dzień :) mnie sie pomału zaczynają stresy jeszcze 2 tygodnie i na mnie kolej :)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt potwierdzonych dziewczynek :), trzymam kciuki za dzisiejsze i nadchodzące wizyty (ja dopiero w czwartek juz nie moge sie doczekac)
Mamuśki uważajcie na siebie maluchy najważniejsze :D

Witam wszystkie Brzuchatki po weekendzie :)

U mnie jeszcze siara się nie pojawiła.
Co do ubrań ciązowych to ja kupuję na allegro - rozmiar rozmiarowi nierówny, ale od czego jest miara krawiecka? :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry