reklama

Mamy listopad 2013

Hej dziewczyny:-)

Ja dzisiaj pospalam tesciowa poszla z synkiem do przedszkola:-D

A ja piore od rana bo od rana goooraco:sorry:

Pozdrawiam...
21+tydz.jpg

Załączniki

• 21+tydz.jpg
    21+tydz.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
Avokado apap możesz wziąć.

Zawiozłam synka, pozytywnie mnie zaskoczył, bo całą drogę śpiewał i skakał, a w żłobku dał buziaka, pomachał i tyle widziałam mojego brzdąca:-) A tak się bałam, ze będzie płakał. Nie było nas dwa tygodnie i oczywiście zniknęły kapcie Miśka, opiekunka przeszukała wszystkie szafki i nie znalazła. Super. A ja się tyle za nimi nachodziłam, bo dla Miśka trudno dobrać obuwie, ma bardzo wysokie podbicie (po mamusi rzecz jasna). Mam nadzieję, że je znajdą.
No a ja to jestem taka kwoka co to by dziecko chciała mieć cały czas przy sobie, raptem od godziny jestem w domu a już mi okropnie Michała brakuje. Musze czymś się zająć.

Jolka6621 Wynik dobry:)Hormonów starczy dla Ciebie i Dzidzi:) Nie wiem jak w Twoim laboratorium jest zakres norm, u mnie 0,270-4,20. przy czym jest to zakres ogólny, jak ja to mówię dla ludzi normalnych;) Bo kobietki w ciąży powinny mieć TSH< 2,5 żeby hormonów wystarczyło dla Dzidzi. Normą jest też ze w ciązy fizjologicznie TSh obniża się w porównaniu z wartosciami przed. Ja przed miałam ok 2,9 i niestety nie obnizyło się <2,5 dlatego musiałam zacząć łykać Euthyrox, przez jakis czas miałam wyniki ok 1,7 , ale teraz znowu wzrosło więc muszę łykać większe dawki.

a u mnie dzisiaj goraco i duszno wiec przynioslam sobie ze strychu wiatram i odrazu lepiej.

Kamilka ile placisz za przedszkole bo moj m. sie dowiedzial ze we Frankfurcie to koszt 100e

Gdynianka ja mam tak samo, jak Dawid wrócił do przedszkola po 3 miesiącach nieobecności, to cały czas myślałam, jak sobie radzi. Za to kiedy siedzę z nim w domu, to często mam już dość i marzę o tym, żeby się go pozbyć na parę godzin:-) nam na szczęście nic w przedszkolu nie zginęło, ale gdyby ktoś chciał coś zwinąć, to raczej nie miałby większego problemu. No i super, że mały zadowolony, bo mój potrzebował kilku dni, żeby się z powrotem zaaklimatyzować.

Teraz piszę tu z Wami i chciałabym się skupić i poczytać, co u Was, a mały cały czas coś ode mnie chce, ciągle ma jakieś pytania, a mnie to strasznie irytuje, chwili spokoju nie mam... Na szczęście na 12 do przedszkola:-)

Hej :) u mnie tez dzis straszny upał i duszno ciezko skupic sie w pacy...
Z rana juz sie zdenerwowałam bo poszłam do przychodni zaniesc mocz do badania o 8.00 a one ze probki to od 8.10 przyjmują to grzecznie czekam a one przedemna wziely na badania jakas kobiete ktorej chyba cala krew pobieraly bo trwalo to z 15 min ehhh a odemnie wziely to w 3 min no coz przez to spoznilam sie do prazy 40 min dobrze ze szefowej nie bylo to nikt sie nie zorientował :P:P

Gdynianka super że Twoj synek tak do tego podchodzi bo jakbyś miała mieć tragedie w żłobku że on nie chce zostać to by było gorzej, a tak chłopak samodzielny poleciał stęskniony do kolegów :D:D

Witam Was kochane! Gratuluje wizyt, synusiów i córeczek :) Widze, ze jednak przeczucia matczyne sie sprawdzwaja jak i marzenia spełniają . Ja 2 dzien w domku ..i juz nie wiem co mam ze soba zrobic.Starszy w szkole, młodszy z dziadkiem na podwórku, i pewnie bedzie tylko na jedzenie przychodził, a tak to na noc przyjdzie.Bo podwórko i dziadek to jego raj.Tak sobie mysle, co ja od wrzesnia zrobie, Fabian do 2 klasy Kuba do zerówki, a ja sama w domku (jeszcze)...mysle, sobie , ze tenm czas przeznacze na szykowanie, organizowanie, przestawianie wszystkiego w noym mieszkaniu jak juz sie tam przeprowadzimy, w miedzy czasie obiad....do listopada pewnie zleci, a potrem bede modlic sie o chwile wolnego.,,:)

Dziewczyny nie wiem jak Wy , ale ja jakos tą ciąze duzo gorzej znosze niz z chlopakami,ciagle jestem przemeczona, brak mi sił, taka anemiczna jestem;/ wiem, ze ciąza dla niektorych z Was to super stan, ale ja jednak mam nadzieje, ze czas szybko zleci i bede tulic swoją Lencie.W przyszłym roku na wiosne nasze dzieci beda juz słodkimi szkrabami i bedzimy smigac z wózeczkami na spacerki :)

Kupiam na allegro zestaw dla mojej dziewczynki, ocencie swoim okiem jak Wam sie widzi...
BAJECZNA DZIEWCZYNKA 0-3-6M JESIEN-ZIMA (3298503402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Witam, dziękuje ze mi z tą siarą pomogłyście trochę i uspokoiłyście :)

U nas upał straszny od rana, duszno, piecze, tragedia.
Musze się Wam pożalić trochę bo nie mam komu a nie wytrzymam,
od lipca planuje iść do pracy, troche daleko bo busem 40 min ale dobrze się czuje na razie a może i na macierzyński się załapie, zawsze to dodatkowy zastrzyk gotówki, ale obawy mamy z Ł, że zus z racji że to już 5 msc może to za wyłudzenie uznać. Ja chciałabym popracować ile będe mogła, pracodawca wie że jestem w ciąży, no a wczoraj teściowka dokopciła bo temat męczony od dawna oczywiście i mój na spowiednik sie wybrał to jak usłyszała że mamy wątpliwość, że się moge źle czuć a deklaracja poszła do szefa że popracuje minimum 2-3 msc tak by nie było problemów, że ewentualne walczenie o swoje potem, wiecie takie proste pytania bo nie chciałabym problemów. To ona zamiast jakoś wesprzeć rozwiać wątpliwość, skwitowała że ona to pracowała do samego porodu i jej zdaniem ja moge też a w ogóle to jej jest Ł szkoda że on zawsze ma tak pod górke.. no sorryy.. zagotowałam się. Tak jakbym ja i ta ciąża były jej zdaniem mu kulą u nogi... :wściekła/y:
W ogóle to taki dziwny typ.. kiedy mieliśmy trudną sytuacje i potrzebowaliśmy pożyczki ona jeżdziła na zjazdy wspólnot relig. z austrii ( tam mieszka) do polski kilka razy w msc i się za nas modliła, potem dostała spadek calkiem spory zresztą, uznała że da nam połowę, ucieszyliśmy się bo moglibyśmy spłacić sobie kredyt i problemy by sie skończyły, no ale pieniążki były pod obstawą i poszły na elewacje i łazienkę. raty zostały ale co tam, kogo to obchodzi nie? A teraz że synek biedny i ja zła kobieta zaszłam w ciążę zamiast ciągnąc psie pieniądze na śmieciową umowę, jak mogłam! Tylko ona nie wie że wg lekarzy moje szanse na ciąże to było mniej niż 20% wszystko jej się kręci wokół pieniądza i kościoła.
Pamiętam tez jak mnie przywitała jak przyjechała pierwszy raz do pl jak już mieszkałam z Ł, ( mój Ł jest po rozwodzie ) widząć synka Ł, który był dzieckiem nad wyraz żywym i głośnym które zresztą przyjęło mnie wspaniale,od pierwszych dni tulił się do mnie i nie odstępował na krok, skwitowała że on to robi bo jest taki biedny że chce zwrócić na siebie uwagę i ona ma nadzieję że to się jakoś ułoży i jeszcze może wszystko będzie jak dawniej..:baffled:

Eh.. rozpisałam się przepraszam bez sensu i składu ale tak mi źle jakoś..:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry