reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy listopad 2013

Basiaaa to super, że szybko potraficie zażegnać konflikt. My nie zawsze. Tzn. ja nie potrafię nie nie odzywać, ale M jest w tym mistrzem :)

melonowa ciasto z rabarbarem... mmmniamm :) jak prezenty od koleżanki?

Magda może dół po prostu przez hormony. Albo zwyczajnie słabszy okres. Oby szybko minął.

i_carrie może macie słabszy okres ostatnio, dużo zmian z drugim dzidziusiem Was czeka, ale to wcale nie znaczy, że między Wami jakoś słabiej jest. Czasami tak bywa, ale potem znowu się stabilizuje. A ciche dni wcale nie są dobre, unikaj ich :) bo człowiek więcej się psychicznie zmęczy tym oczekiwaniem co dalej. Właśnie przypomniałaś o stanikach do karmienia – nie uwzględniłam ich na liście zakupowej :/

ursula u nas w szkole rodzenia kazali gaziki i też ten octenisept w aptece zamiast spirytusu. Spryskuje się powierzchnię po kikutem, odczekuje ok. 30 sek. i zbiera nadmiar ewentualny gazikiem.

Anoula bardzo chętnie spotkam się w połowie drogi z wózeczkami – ale fajnie by było :) to niezłą noc miałaś... kanapa chociaż wygodna? :) Masz chyba objawy zespołu niespokojnych nóg czy jakoś tak. Podobno w ciąży się zdarza, jest upierdliwe ale nie niebezpieczne. Gdzieś o tym niedawno czytałam. Nie mam na razie takich objawów.

Mama Kangura powidła śliwkowe – mniam :) jak się czujesz?

Zwolineczka – pewnie z tą koszulką to miał był zwykły żart – tyle, że niesmaczny, ale nie miał nic złego na myśli. Nie bierz do siebie...

akaiah trzymam kciuki – jak kazałaś :) będzie dobrze. A łóżeczko super, naprawdę fajne. A gadulstwo teściowej – bez komentarza...

Wszystkie dziś miałyście leczo – i ja też, ale nie planowane, bo u teściowej :) Ale się zgrałyśmy :)

Kinga gratuluję udanej wizyty i zakupów dla dzieci :)

meago to duża dzidzia :) ale super, skoro wszystko ok, to tylko się cieszyć, że warunki odpowiadają Małemu :)

A ja już po całym dniu pełnym wrażeń. Oczywiście mój M ciemna masa :) służbowo pół dnia ze mną rozmawiał – on ze mną?! Potem u teściów jakoś się rozruszał, no bo przecież tam nie pokaże, jaki to zły... Dostaliśmy 3 kartony ubranek – jeszcze nawet nie przeglądałam, bo padnięta jestem. Jutro rozpatrzę się. Potem do przyjaciółki po mebelki. I sru do domku. A w domu M kazał się szykować, bo wychodzimy. Gdzie – pytam. Niespodzianka :) No to ja w 3 minuty gotowa :p

Zabrał mnie na lot balonem – pomijam, że mam trochę lęk wysokości i cały czas mnie musiał trzymać, ale było super. To taki balon przy moście w Warszawie stoi i lata na wysokość 120 m. Widoki super :) I podobno w dniu urodzin to planował, ale zapomniał o szkole rodzenia i mu to plany pokrzyżowało.... No dobra, udobruchał mnie, ale mógł mi wyjaśnić, że niespodzianka za 2 dni, a on się obraził, bo ja się sfochowałam.

A teraz siedzi obok i ciekawy co ja tu piszę tyle :)

reklama
ja juz sie"chwaliłam"wagą moich chłopców ale tak dla przypomnienia.Starszy 4550 młodszy 3950:szok: starszego rodziłam 18 h i gdyby nie lekarz ktory mi go dosłownie wydusił, w zyciu bym nie urodziła.Wyglądał jak by miał juz conajmniej miesiąc:shocked2:
Z mlodszym poród był lzejszy, wiec licze, ze teraz bedzie tylko lepiej..ale i tak lekarz ma mnie tydzien przed terminem wziac na "warsztat"zeby mała sie za bardzo nie utuczyła.

Dziewczyny jak mnie masakrycznie boli kosc łonowa, jak by mi ktos przywalił drągiem:(chodze jak bym miała beczke miedzy nogami, i nie moge nóg rozstawic bo boli...nie miałam tak z chłopakami...Tez tak macie? to normalne?

Ostatnia edycja:
Witam mamusie, ja dzis szczesliwa, paczka z uk przyszla! piekny jest ten kosz i w ogole wszystko jest cudne :-D:-D jutro zrobie fotki.
M kupil pampersy 1 new borny zielone za 19.99 male i to chyba beda do szpitala, a biale kupimy wieksze 1 i wieksze 2. nie znam sie na tym i nie wiem ile schodzi pieluch.

Rojku bardzo dziekuje!!!!! Super paczuszka ekspresowa bardzo dziekuje i do piatku najpozniej zmobilizuje meza coby mi sypnal na konto pieniadza.

Kinia mnie tez boli jak dluzej zastygne, albo czasami ot tak poprostu nagle zaczyna ale powiedz lekarzowi o tym lepiej.

Przespalam cala noc bez budzenia! W dodatku usnelam po polozeniu glowy na poduszke - jaka szczesliwa wstalam :-D
a z zebem okazalo sie ze zyje skurczybyk i mam trutke z opatrunkiem. Nic nie bolalo - za 2 tyg kolejna randka ale juz sie tak nie boje chyba :-D ale polecialy mi inne zabki w miesiac :-( nosz cholera maluch ssie juz teraz ze mnie co najlepsze! Tato mi wczoraj witaminy kupil to sie moze wzmocnie :tak:
Udalo mi sie endokrynologa zalatwic na 5.9 na NFZ - a kolejki to na 2016 -2018 - jakas masakra!

a i pracodawca przelal mi wyplate ostatmio za 31 dni a nie za 33 i teraz ciekawe jak to rozwiaza, no i jak ZUS to podliczy, chyba ze mi przeleja teraz za 2 dni :-D:-D durna ta ksiegowa jak but! a manager on nie wie nic, on sie nie zna - mowie wam teraz okazuje sie jak wazny jest pracownik dla pracodawcy.

AAGA piekny prezent :tak: ach te chlopy i tyle powiem :-p

Wiem w sumie,ze jest to normalne w ciazy, ale az taki ból, zeby chodzic sie nie dało, i na łozku przekrecic:(Do tego jakos mnie kuje w pochwie...:(

Kinga mnie też napierdziela tak że szok :no: ginka stwierdziła że to kość łonowa się rozchodzi. Jak nie będe dawała rady to dostanę skierowanie do ortopedy który stwierdzi jak duże jest rozejście i czy nie będzie wskazaniem do cc. Póki co mam leżeć na boku i jak najczęściej trzymać nogi razem. Nie dzwigać, zawsze wstawać na dwie nogi tak żeby nie obciążać jednej tylko dwie jednocześnie.

Kinga mnie też napierdziela tak że szok :no: ginka stwierdziła że to kość łonowa się rozchodzi. Jak nie będe dawała rady to dostanę skierowanie do ortopedy który stwierdzi jak duże jest rozejście i czy nie będzie wskazaniem do cc. Póki co mam leżeć na boku i jak najczęściej trzymać nogi razem. Nie dzwigać, zawsze wstawać na dwie nogi tak żeby nie obciążać jednej tylko dwie jednocześnie.

Dziękuje Wam za informacje, w sumie inaczej sie podchodzi do tematu, jak nasproblem nie dotyczny a inaczej jak juz niestety obejmuje...
Annie..9 mam wizyte, wiec na pewno zgłosze to gin, dziś zaczeło tak na maxa bolec poxnym popołudniem, przed wizyta lekkie bóle, wiec to zbagatelizowałam i nic nie powiedziałam.

reklama
aaga84 wow super prezent!! ja meczylam mojego M o taka atrakcje za kazdym razym gdy widzialam ten balon...a on za kazdym razem przypominał mi ze mam lek wysokości..i mam hardcorowy haha ale chęć została. Zazdroszcze:-)
kingaoO mam nadzieje ze okaże sie ze to jednak nic poważnego z tą kością..trzymaj się:*

Do góry