reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
DoMisia1985 oby z karmieniem się wyprostowało! Z tym sns, jak ciężko na sutku, to się też na palcu czasem daje, żeby się do samej rureczki dziecko nie przyzwyczaiło.

Ze zwolnieniem różnie bywa. W zasadzie chyba jest przepis jakiś, że kobieta ma prawo do macierzyńskiego na 2 tyg przed porodem, a niektórzy to interpretują tak, że na te ostatnie dni już L4 nie mogą wypisać, co jest nieprawdą.

natalia a próbowałaś inhalacji? Bo dla nosa to dobre jest takie chłodne, wilgotne powietrze, więc nie wiem, czy do końca takie siedzenie w ciepłym non stop to jest najlepsze. Ja w ciąży stosowałam inhalację solą fizjologiczną. To trochę pomaga. No i wtedy już sobie zakupiłam takie coś, co mi się teraz przy dziecu niesamowicie przydaje, bo pomaga zapobiegać często antybiotykoterapii u dzieci:
INHALATOR PHILIPS RESPIRONICS FAMILY DAWNY MEDEL (3639296775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

natalia - je to samo pomyslałam patrząc na zdjecie brzuszka kaaroo. Mój jest ze 3 razy większy. ale to tylko pozazdrościć bo bedzie mniej do zrzucania po narodzinach dzidzi.

ci-66441.png

hehe :D mówiłam że mój jest malutki :D:-)

Do miski wlewamy około litr wrzątku i dodajemy łyżkę stołową sody oczyszczonej. Głowę nakrywamy ręcznikiem i nachylamy się nad miską. Pamiętajmy, aby wdychać powietrze nosem, a wydychać ustami. Taka forma inhalacji ma za zadanie działać przeciwobrzękowo, a także ułatwiać oddychanie przy katarze i kaszlu. Przy przeziębieniu warto ją stosować przynajmniej raz dziennie i powinna trwać do około 10 minut. tu masz z sodą też stosowałam

reklama
Do góry