reklama

Mamy majowe 2009

Cześć Dziewczyny:-)
Mam zaległości z 2 dni, ale najpierw chciałam napisać.
Byłam dziś na USG - Synuś nadal jest Synusiem:-D, waży 2,16 kg ( 34 t.) - to w porównaniu z Waszymi Maluchami z tego okresu ok??
No i któraś z Was wspominała ( przepraszam, że nie pamiętam, która:sorry:) o długości kości udowej , czy 6,66 jest dobrą długością??
Lekarz powiedział, że wszystko jest w normie i ok, ale chciałam jeszcze mieć porównanie z Waszymi Maluszkami:tak:.
Ułożenie jest nadal główką w dół, a łożysko usadowione na przedniej ścianie ( to chyba też dobrze?)
Nigdy wcześniej ( przed ciążą) nie myślałam, że aż tak się przeżywa wszystkie badania, wyniki...:happy:

reklama
Malgoss nasz synuś(który nadal jest synusiem) we wtorek ważył 2450g i mierzył 39 cm(35 tydz).Ja jestem w drugiej ciąży ale ze starszakiem tak wszystkiego nie przeżywałam.Może dlatego, że byłam młodsza a ciąża przebiegała bez komplikacji(nie to co teraz)

no dobra ja ide już do pracy... bozie a tak się dziś w domku narobiłam :wściekła/y:czuje że nogi w dupe mi włażą a tu jeszcze w pracy mam 6 godz stania na nogach :baffled: :crazy:
ja to czasem jakaś głupia jestem... po cholere mi było wszystko dziś gotować i piecz - jakby jutro dnia nie było :-(
jeszcze mi się Marcel prostuje w brzuchu, nie kopie mnie ale prostuje się jak struna i boli jak diabli :eek:

aaa zrobiłam nowy albumik z fotkami usg dzidziolka i moim brzuszkiem, jakby któraś chciała obejrzeć :tak: (ale i tak większość fotek już wcześniej dodałam do działu z fotkami z usg)

Malgoss - skoro lekarz mówi, że wymiary są OK to lepiej mu zaufać i nie doszukiwać się czegoś.. :tak:
Ja jak zobaczyłam na ostatnim USG, że różne części ciała odpowiadają różnym tygodniom ciąży to troszkę zbladłam..ale doktor mnie uspokoił i pokazał że kolejny rząd cyferek to są normy i wszystkie były w normie :-) a te różne tygodnie wynikają stąd, że teraz dzidzia rośnie bardzo intensywnie i często rośnie najpierw np. główka a potem nóżki..itp. Ale wszystko się wyrówna - jak zapewniał mnie doktorek :yes:
A mój Patryk w 32 tygodniu ma kość udową długości 6,10 cm :rofl2:
(P.S. co wskazuje na 31 tydzień ale to jest norma dla 28-34 tygodnia)

Barmanka79 - ja Cię podziwiam z ta pracą.. mam brzuszek podobny do Twojego, więc z takim ciężarkiem w pracy to nie lekko.. :no: i to na nogach!!! 6 godz. :szok:
Ja dziś byłam na zakupach tylko parę godzin ale gdzie tylko widziałam ławkę to siadałam odpocząć :-) i też maluszek mi się pręzył aż momentami kuło.. Nóżki sobie prostował - pewnie też obgryzał pazknocie u nóg.. :wink:
Ale fajniutkie masz te zdjęcia z USG :yes:

Ostatnia edycja:
confi kochana mam do Ciebie pytanie ostatnio mi proponowałaś magnez i dzisiaj sobie kupiłam tylko wolę się upewnić
Asmag forte
i napisz mi jeszcze ile tabletek dziennie zazywasz..myślę że jedna wystarczy ale wolę się upewnić
Z góry dzięki za odpowiedź

malgoss- nasz Filipek miał w 34 tc. 6,5 cm - co odpowiada 34 tc. - tak dr napisał:tak:

jola- 11.04 masz ewentualny termin wywoływania porodu? ojjj to mazurków i innych smakołyków się nie najesz ...ale i tak Ci zazdroszczę, że wiesz kiedy spotkasz się ze swymi brzdącami :-D. Dzielna jesteś że takie klocuszki nosisz pod serduchem

joannn, barmanka- mój maly też się pręży i wpycha nóżki w żebra:baffled:. Chyba już mu tam ciasno i musi się co jakiś czas prostować

confi kochana mam do Ciebie pytanie ostatnio mi proponowałaś magnez i dzisiaj sobie kupiłam tylko wolę się upewnić
Asmag forte
i napisz mi jeszcze ile tabletek dziennie zazywasz..myślę że jedna wystarczy ale wolę się upewnić
Z góry dzięki za odpowiedź
Ninko mi lekarka zaleciła jedną dziennie ,ale jakby sie coś działo...jakiś dodatkowe skurcze macicy czy łydek to mogą być dwie...zawsze po jedzeniu :)

chciałąm dziś z Wami popisać troche ale wzięłam się za malowanie ściany u mojego krasnalka :D
wpadłam na pomysł inny niż tapeta...dodam tylko,ze kolor jest taki w jakim mamy ścianę ...jedną ;)
zdjęcia sa z telefonu więc nie najlepszej jakości ale to co chciałam pokazać to widac :)

jutro dokończe drugą ścianę :)

2q8oyzr.jpg

6r128h.jpg

co o tym sądzicie??

Ostatnia edycja:
reklama
wow - confi - "zabiłaś" mnie tym malowidłem!!! Ale z Ciebie zdolniacha!!! jestem pod silnym wrażeniem - PIEKNIE Kochana PIĘKNIE!!!!!
na prawdę Ci się podoba? Wow to super ...bałam się ze oberwę za ten fiolet ,ale stwierdziłam ze kolorowe mazaje mamy na podłodze i jeszcze na ścianie byłoby troche za wiele dobrego :)
dzięki Aguś :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry