Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

hej Barmanko, to rozstepy, ale dobrze, ze plytkie i cienkie, za jakis czas prawie nie bedzie ich widac. Ja mam rozstepy po 1 ciazy, ale wszedzie, brzuch, piersi, takze na lydkach i pod pachami. Teraz sa prawie niewidoczne. W tej ciazy nic mi sie nie zrobilo, ale rzczywiscie smarowalam sie 3 razy dziennie - calusienka ciaze.Iwona tobie siara leci? kurcze a mi nic a nic, ściskam sutka i też nic
a ja kurczę parcie na siku poczułam, wstaje i co?? ałććć jakby skurcz czy jaktakie kłucie w podbrzuszu, może bardziej jak w cipce.. aż mi dech zatkało na kilka sekund! ojojoj
![]()
na papierze tego czopu nie widziałam (może nie przy każdym siku on wychodzi co?)
Anula - przykro mi z powodu dzidzi :-( :-( dobrze że się otrząsnęłaś po tym przeżyciu i poradziłaś sobie z emocjami ... czas leczy ranydzielna kobietka z ciebie :-)
a te "rozstępy" (bo nadal nie wiem czy to to) u mnie to wyglądają tak jakby mnie kot podrapał... no kurcze chyba wam fotke dołączę - muszę się upewnić, bo jak coś to zaraz biegiem do apteki polecę![]()
Oj żebym tylko zdążyła do szpitala dojechać. No i mam nadzieję, że po prostu w każdej chwili coś się nagle zacznie dziać i tyle. A imię to pierwsze po prostu rewelacja...marzena - pocieszę Cię troszkę) wczoraj (02.05) o 1:00 urodziła moja znajoma. 01.05 jeszcze nieźle grillowała z teściami (termin miała na 07.05. i oczywiście nie miała jeszcze żadnych objawów porodu- poza niskim brzuszkiem), i jakoś tak nagle zaczęła się niepewnie czuć... i co?? nawet nie zdążyła dojechać do swojego docelowego szpitala!!! Rach - pach - i na świat przyszedł Kevinek (Bogu dzięki za to imię - bo miał się zwać chyba Naplet - nawet nie wiem jak dokładnie to imię napisać
)

no a to, które mały w końcu otrzymał...

Tak jak dziewczyny pisały to może teraz i ze dwa tygodnie potrwać, ale przynajmniej już sę coś zaczęło...Marzena no właśnie wczoraj byłam na imprezce i wszyscy mówili że brzuch nadal wysoko. a ja żadnych bóli, czy skurczy nie czuje
dlatego tak bardzo byłam/jestem zaskoczona tym co zobaczyłam
A poprzednio rodziłaś w Polsce? I dopiero do 42 tygodnia czekali? A chociaż początek czy koniec 42 tygodnia? Przepraszam za tyle głupich pytań, ale wiecie ja już mam jakieś schizy...barmanko - teraz jest to moja czwarta ciąża i powiem ci że nie ma reguły.Ja już też zgupiałam bo poprzednio to żadnych przepowiadaczy , czułam sie że mogłam jeszcze z miesiąc z brzucholkiem chodzić ,żadnych czopów itp.rewelacji.Kończyło sie na oxy i przebijaniu pęcherza.
To był początek 42 tyg i byłam w szpitalu w polsce tydzien za każdym razem i badania do bólu,no i na koniec wywołanie.A ja jeszcze na chwilkę tu wróciłam. To rzeczywiście nałóg.
Oj żebym tylko zdążyła do szpitala dojechać. No i mam nadzieję, że po prostu w każdej chwili coś się nagle zacznie dziać i tyle. A imię to pierwsze po prostu rewelacja...no a to, które mały w końcu otrzymał...
Tak jak dziewczyny pisały to może teraz i ze dwa tygodnie potrwać, ale przynajmniej już sę coś zaczęło...
A poprzednio rodziłaś w Polsce? I dopiero do 42 tygodnia czekali? A chociaż początek czy koniec 42 tygodnia? Przepraszam za tyle głupich pytań, ale wiecie ja już mam jakieś schizy...
hej Barmanko, to rozstepy, ale dobrze, ze plytkie i cienkie, za jakis czas prawie nie bedzie ich widac. Ja mam rozstepy po 1 ciazy, ale wszedzie, brzuch, piersi, takze na lydkach i pod pachami. Teraz sa prawie niewidoczne. W tej ciazy nic mi sie nie zrobilo, ale rzczywiscie smarowalam sie 3 razy dziennie - calusienka ciaze.
To klucie, ktore mialas to rozszerzajaca sie szyjka macicyniemile uczucie. Ja chodze z rozwarciem na 2 cm juz od 3 tygodni, marze i licze na to, ze moze dzis?!
ale przynajmniej wiem już co to. a mam tego maseeee. bo to jest na fotce to tylko część - tak jak mogłam sobie sama fotke zrobić, no i jeszcze są też na drugiej łydce..
bo odkąd słyszę mojego lekarza to zawsze to samo - długa i zamknięta, więc chociaż coś się dzieje...to sa napewno rozstepy, ale powina sie cieszyc, ze nia ma takich jak Twoje bo te sa glebokie i rozjasniaja i splycaja sie bardzo dlugo.barmanka - a te twoje rozstępy jakies nieciekawe - ja mam tylko na brzuchu i to fioletowo szare ,troszke drobnych na udach
Może jakieś okłady powinnaś zrobić bo to jakby ci skóra popękała od nadmiaru wody może.
a kuzynki nie ma.. to może dlatego? ale do laryngologa i tak jutro idę, ale z mężem, to od razu się zarejestruję. Biedactwo coś na migdałki narzeka. Tsarina - już miałam pytać o te Twoje ucho.. Ale skoro lepiej słyszysz to powinno być OK:-) Czekam co Ci powie lekarz..(...) z moim uchem znacznie lepiej, już słyszęa kuzynki nie ma.. to może dlatego? ale do laryngologa i tak jutro idę, ale z mężem, to od razu się zarejestruję. Biedactwo coś na migdałki narzeka.
też bym chciała, żeby u mnie coś drgnęło. Coś, cokolwiek.. ale trzeba czekać... wczoraj dowiedziałam się o porodzie mojej znajomej. Wieczorem siedziała na grillu ze znajomymi i wypiła całe piwo małe- dr jej powiedział, że teraz to już wszystko może a ona go dosłownie potraktowała! a rano miała już dziecko w ramionach! i wstydziła się rodzić, bo by piwo od niej poczuli! I w końcu powiedziała o tym położnej i mówi, że to bezalkoholowe niby i że się wstydzi, a położna na to, że lepiej, że małe wypiła niż całą flaszkę na odwagę bo i takie przypadki były!
ale część laskom wogóle nie służy...jak zwykle - nie ma cudownego środka na ból porodowy..