reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc - w sumie krew mam od 2 dni, ale tak niewiele, dziś zwiększyło mi się wydobycie czopu śluzowego. po prysznicu skurcze są rzadsze i krócej trwają...
a z tym olejkiem to może warto spróbować..... ? poczekam aż mąż się obudzi to wygonie go do apteki :tak: w sumie to ciekawe czy tutaj w Irl dostane ten olejek :sorry2:

a ty będziesz go używać?

reklama
barmanka79- na razie jeszcze nie wiem, jutro mam wizyte u gin zobaczymy co mi powie, co tam sie dzieje, jesli powie ze rozwarcie znowu sie powiekszylo to moze przyspiesze troche tym olejkiem :-D, a tak pozatym kochana ten olejek kosztuje grosze, i jak go nie zuzyjesz to jest rewelacyjny na rzesy, trzeba go nakladac codziennie- wzmacnia i wydluza rzesy ;-), no i działa przeczyszajaco- takze zawsze sie przyda :-D

Olej rycynowy

Olej rycynowy przez całe stulecia używany był na całym świecie do wzbudzania porodu. Zażyty doustnie działa jak środek przeczyszczający; stymulacja przewodu pokarmowego często rozpoczyna poród w terminie. Nikt dokładnie nie wie, w jaki sposób olej rycynowy wywołuje poród.

Sposób podania: jedną łyżkę stołową oleju rycynowego dodajemy do soku po śniadaniu. Dawkę można powtórzyć po godzinie.

wypicie łyżki oleju rycynowego. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Dodatkowo olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnienie. Dzięki temu główka dziecka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród.

Ostatnia edycja:
DZIEN DOBRY!:-D

imagination i sheeppy GRATULACJE! Teraz szybko i zdrowo do domu wracajcie!

barmanka jeszcze w domu? :confused: Ja juz wczoraj wieczorem myslalam, ze przeczytam info o barmankowym bobasku :-) a tu.... Kochana ociagasz sie :-p

Ja bylam wczoraj u Dr. na oddziale. Zrobil USG, ale takie poprostu: "Zobaczymy czy glowa jest na dole" No i zobaczyl. Zaznaczam, ze tylko on, bo ja mialam monitor od siebie ustawiony i nic nie widzialam. Ogolnie wyszlo, ze Julka juz jest tak jak trzeba, czyli :rofl2: "na nietoperza". Nic wiecej sie nie dowiedzialam, poza tym aparat byl tak stary, ze chyba nie ma opcji zobaczenia wagi dziecka.:dry:
Niestety ja sie przez ten tydzien juz na CC psychicznie nastawilam, bo zmiany w ruchach nie czulam..... a tu taka niespodziewajka. Bedzie jednak SN. Troche sie boje, ale mam nadzieje, ze maz bedzie ze mna i jakos to przezyje. Juz dzis mi sie snilo, ze rodze. Jeszcze lekarz kazal mi w przyszlym tygodniu przyjsc na KTG. Pochwalil za wymaz i pozegnal :baffled::sorry2:

ALE.... Pozniej maz zabral mnie do sklepu "Bobas" i zabralismy juz zakupy Julkowe. Dodatkow kupil karuzelke nad lozeczko.... Czym mi normalnie zrobil taaaaaaaaaaaaaaaaka przyjemnosc :-) Mowilam Wam, ze raczej musimy sie z kaska szczypac, a on kupil Fisher Price'a za ponad 200zl :-D Jejuniu... No taka super! Jak mi sie uda zrobic fotki i pozniej zgrac z tego mojego tel. to pochwale sie i meza :-D
Ja jeszcze dzis potajemnie skocze po taka zabawke na klipsie, ktora mozna uczepic do wozka nad dzieckiem.... Co prawda w porownaniu z tymi wczorajszymi zakupami to ja grosze zaplace, ale COS kupie :-D

A! I kupilismy pieluchy. Narazie znalezlismy mala paczke Huggies, a jak bedzie cos z nimi nie tak to maz bedzie lecial do apteki kolo szpitala po inne. Bardzo ciezko teraz kupic pieluchy w malej paczce! :no: Z reguly to wszedzie JUMBO PACK sa.

Hej!
Szukalam w necie o tej herbacie z lisci malin. No i znalazlam jakas taka strone o przygotowaniach do porodu... Poczytajcie, moze cos sie przyda. W zasadzie sama jeszcze nie doczytalam jej.
porod

ankzoc Faktycznie bardzo ladniutka! W sam raz dla dziewuszki! Tylko cena faktycznie dosc spora. Jak znajde na Allegro to tez pokaze Ci co chce kupic.
Ja to bylam tak szczesliwa z tej karuzeli, ze normalnie zapomnialam juz o tym jaki byl niedobry dzien wczesniej ;-) Wymieklam. Ja caly czas mowilam, ze tak do 100 to max kupujemy karuzele. Nawet myslalam o uzywanej z Allegro.... No i w tym sklepie caly czas gadalam, ze za droga, ze na co innego wydamy. No a on sprawdzil tylko stan konta i powiedzial, ze mozemy kupic :-D O jacie, jacie.... Jak sie ciesze!

witajcie Dziewczynki!!!

moniqsan - gratuluję i córeczki, i szybkiego porodu i bossskiego powitania w domku!!! :-DCieszę się, że wszystko tak dobrze się u Ciebie potoczyło!!! A Liliana - przepiękne imię :tak::-).. Sama się nad nim zastanawiałam - podobało mi się jeszcze Anna i Laura.. NO ale z facetem nie idzie walczyć i z jego upartym postanowieniem - jak wymyślił tak już będzie ;-)
imagination, sheepy - Kochane - Wam również gratuluję z całego serduszka!!! A Tobie imagination to zazdroszczę - miałyśmy ten sam termin!!! :-):-):-)
Wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych Maluszków

ankzoc - Kochana - dzięki za info o olejku!!! Od soboty zaczynam wdrażać 4xS ile razy da się dziennie.. herbatka z liści malin włąśnie się parzy.. No i od przyszłego tygodnia przerzucam się na olejek :tak::-D

slonko - gratuluję obrotu Juleczki - super!!! ja też wczoraj byłam u gin - ale oprócz ułożenia i posprawdzania wszystkich warunków w jakich Jaga żyje - nic więcej się nie dowiedziałam - a żadnych fotek też nie dostałam. Poza tym to była już druga wizyta, na której gin odmówiła przyjęcia kasy. Najważniejsze, że mnie zbadała, pożartowała, uspokoiła... no i będziemy czekać :-D
No wreszcie ten Twój chłop włączył w sobie funkcję "TATUŚ" ;-) Miałam duże wrażenie, że jego system już powoli zaczął padać, hehe.. A tu no popatrz - siły i moc zregenerowane :-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry