reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Dziewczyny ratujcie :baffled: jestem przerazona, mój syn dziś rano wygląda tak...
n1fofr.jpg

oici68.jpg

nie jadłam nic uczulającego, pediatra bagatelizuje to twierdząc ze to tradzik niemowlęcy , a Damian z dnia na dzień ma tego coraz więcej...co mam robić?
Przeraża mnie jego wygląd...krochmal nie działa. Macie jakieś sposoby na to cholerstwo???:confused::baffled:

Confi - mój synek wyglądał dokładnie tak samo po kontakcie z moją pościelą nie wypraną w Bobasie! Czy twój synek nie leżał czasem na czymś nie przepranym w dziecięcym proszku?

confi- ja wybrałabym się do dermatologa z synkiem.Przecież pediatra nie jest specjalistą od chorób skórnych, a druga opinia też sie sprzyda. Nawet jeśli jest to tylko trądzik niemowlęcy to jak potwierdzi to dermatolog to was napewno uspokoi.

Confi - mój synek wyglądał dokładnie tak samo po kontakcie z moją pościelą nie wypraną w Bobasie! Czy twój synek nie leżał czasem na czymś nie przepranym w dziecięcym proszku?
Kładziemy go u nas na łóżku ale zawsze na kocyku lub rozłożonym rożku wypranych w Loveli. My do prania nie uzywamy proszku więc podraznienia wykluczamy. Odkąd zaszłam w ciążę pierzemy wszystko w żelu Persil

aneteczka u nas w przychodni strasznie długo czeka się na wizyte u dermatologa ,ale jak za jakiś czas mu to nie zejdzie to się zarejestruję ...podobno trądzik niemowlęcy tak znika jak się pojawił więc postaram się nie panikowac tylko odczekać....

Zdjęcia dałam by ewentualnie ktoś mógł porównac do znanego przypadku i naprowadzić mnie na własciwy trop ,ale wszystko wskazuje na to ze to jednak ten trądzik :-(

confi-to może podzwoń po innych przychodniach. Ja sama jak zapisywałam sie do dermatologa to u mnie w przychodni był termin za 2 m-c, a wiadomo jak coś sie dzieje nie można tyle czekać. M obdzwonił inne przychodnie, zarejestrował mnie(coprawda musiał stać w kolejce o 6 rana)ale wizytę miałam tego samego dnia.

Confi moj Gucio wygladal tak samo jak Damianek. Zdecydowanie gorzej po nocy, w ciazgu dnia zaczerwienienie troche slablo. Od czasu jak przemywam buzke woda przegotowana z Oilatum jest lepiej.

reklama
Confi - mi też to wygląda na ten trądzik.... a myślę że na lewym policzku on sobie rozdrapał te krostki i dlatego tak bardziej czerwone jest...

choć szczerze - to ja do tej pory nie wiem jak rozróżnić tą cholerną alergię!!!!!

co ci mogę poradzić.... może przemywaj mu buzię czystą przegotowaną wodą. możesz też spróbować rumiankiem przemywać, ale jest to metoda długo falowa, szybko nie zniknie. możesz jeszcze tym nadmanganianem potasu spróbować ale woda NIE MOŻE BYĆ FIOLETOWA (!!!!!) tylko różowa, blado różowa (fioletowy kolor oznacza zbyt mocny odczynnik), rozkrusz sobie jedną tabletkę i rozrób najpierw w jakieś misce, potem wlej do wanienki. jak zrobi ci się zbyt mocny roztwór to potem możesz część odlać i sama się w tym podmyć :tak:. tylko kochana uważaj by się to nie dostało do oczek i do buziaka- najlepiej weź umocz płatek kosmetyczny i tak przemywaj buzię.

bo już nic innego nie przychodzi mi do głowy :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry