reklama

Mamy majowe 2009

reklama
hej
aga moja mala tez tak charczy ale nie wiem od czego trcohe ma katarek ......moze to jest normalne u nowordkow?

witam. mój mały też tak charczy- pediatra mówi,że to nic poważnego i kazał nawilżać nosek solą fizjologiczną i kupić aspirator do noska. słyszane charczenie może być zalegającym mlekiem, które dostaje się do noska przy odbijaniu lub ulaniu. Inna pani doktor zaleciła również sól i częste leżakowanie na brzuszku.
jak u was z kolkami?czy wasze dzieciaczki popłakują tylko wieczorami czy również w dzień? co podajecie maleństwu na kolkę-może macie jakiś czarodziejski specyfik?

jeszcze jedna sprawa-czy któraś zdecydowała się na wkładkę domaciczną? ja się zastanawiam a raczej sie zdecydowałam.nie bardzo mam pojęcie jaka jest najlepsza. wie któraś coś na ten temat? mój lekarz jest teraz na urlopie i będę z nim rozmawiać na temat wkladki w połowie lipca.

Ostatnia edycja:
Malinka dokładnie tak , jakby miała chrypke mój Mąż mówi na nią świerszcz. I jeszcze tak sie zapowietrza po jedzeniu mało przyjemne dla ucha ...jakby nie mogła powietrza nabrac
Mój synek też tak miał. Pediatra powiedział, że to sapka i często malutkie dzieci tak mają. Miał robioną inchalację jeszcze w szpitalu, teraz pediatra kazał robić taką domową inchalacje, poprostu w garnku gotować wode i być w tym samym pomieszczeniu z maluszkiem.Troche mało przyjemne, ale po tyg. mój mały już tak nie świszczał na nosie:)

Witajcie, ależ jestem padnięta ... wczorajszy dzień koszmar...Damian spał łacznie może ze 4 godziny wciągu dnia. W nocy jeszcze gorzej....pobudka co godzine , co pół i nieustanny płacz. My z M wkurzeni, zmęczeni...massakra. Dzis jest lepiej . Babel odsypia zarwaną noc i ja mogłam też odsapnąć. A propos sapki, ja używam soli fizjologicznej, sprawdza się najlepiej, według mnie. Czasem potrzebny jest aspirator ale ogólnie sama sół wystarcza.

Nina Damianek ma te krosty na buzi, na głowce, na karku , za uszkami , na brodzie ,ale ogólnie w obrębie główki. na ciele nie ma. Smaruje mu Clotrimazolem naprzemiennie z kreme Oilatum Soft i Bambino. Buźkę myje wacikiem zwilżonym w soli fizjologicznej. Efekty są , nie jakieś spektakularne bo dermatolog mówił ze to musi samo przejśc ale jest lepiej.

u nas lekarka orzekła wiotkość krtani bo ona jeszcze wydaje taki dźwięk buzią jak dziecko które sie dziwi. trudno to opisać tak wciąga powietrze świszcząco jakby miala waska tchawice

confi- bidulko, ale pociesz sie ze z czasem spanie sie wydluza a i maluchy sa grzeczniejsze.. tak slyszalam choc to oczywiscie indywidualna sprawa.. alezycze ci zeby dzis damianek byl grzeczny..

a my po ostatniej wiycie poloznej.. maly ladnie przybiera,, karmie co 3 godziny, najlepsza pozycja wg mnie to na siedzaco ale dobra tez jest na lezaco... tylko ta na lezaco ma jeden maly minus,, maly czesto po jedzeniu bawi sie sutkiem a ja mysle ze je.. i dalej leze i tak mozemy lezec z 2 godziny..hehe..w nocy spi po 5 godzin takze jest ok choc i tak czuje sie wykonczona .. moze bardziej moje oczy na tym cierpia bo niewyspana.. maly ma pare krosteczek doslownie i jest to tradzik niemowlecy,, a tez musze uwazac bo ma pierwsz eobjawy skazy bialkowej ale juz mu to przechodzi.. u niego objawia sie pojawieniem sie strupkow na brwiach...
na zaparcia polecam mleczko bebilon,, ja karmie cycem ale wlasnie z powodu zaparc raz w nocy daje flache z bebilonem i jest oniebo lepiej,, maly spokojeniejszy a i dluzej spi w nocy.. takze polecam tym ktore maja zaparcia..

Załączniki

• P6050015.jpg
    P6050015.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 67
  • P6050030.jpg
    P6050030.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 70
  • P6050013.jpg
    P6050013.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 65
  • kaemienie2.jpg
    kaemienie2.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 66
  • P6130024.jpg
    P6130024.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 67
  • P6130028.jpg
    P6130028.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 64
  • P6130033.jpg
    P6130033.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Tikanisiku , mam nadzieję,że będzie tak jak mówisz :tak:dziś już jest lepiej więc i ja jestem pogodniejsza.

czy wiecie ,ze Michael Jackson nie żyje? Jakoś dziwnie mi się zrobiło na tę wieśc ...był jaki był...ale nie da mu się odmówić geniuszu...
[*]

dziewczyny, potrzebuję pomocy...szczegóły tutaj

https://www.babyboom.pl/forum/kupie...-wozka-babywelt-moon-s-3-a-28117/#post3827808

nie mówię ze Wy osobiście,ale może wiecie coś o kimś kto mógłby mi pomóc...będe wdzięczna

reklama
Confi a wozek nie jest na gwarancji?
Kurcze kaszaniasto, ze sie spsulo juz... Chociaz z drugiej strony pozazdrosic spacerkow w duzych ilosciach. My narazie mamy za soba dwa. Z czego jeden byl z powrotem na sygnale, jak to moj maz okreslil ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry