aneteczka
Fanka BB :)
moniqsan-hmmm....... z tymi pozycjami do noszenia jakaś dziwna sprawa. Ja noszę małego prawie zawsze w pozycji jak do odbicia, nie zauważyłam zeby mu sie specjalnie ta pozycja nie podobała, wręcz tylko w takiej pozycji przestaje płakac.tak też go trzymałam jak byłam u ortopedy i ten tylko mi powiedział żebym małemu szerzej nogi trzymała.Już sama zgupiałam od nadmiaru informacji.
Obejżałam ten filmik którego link podałaś i już próbuje go właśnie w ten sposób podnosic.
tsarina-czy ten ziarniak to niebezpieczny dla małej jest?czy to tylko taka uroda pępuszka?
barmanka79-to ci się spioszek trafił, zeby nawet na brzuszku spać. Mój podobnie jak córa ankzoc jak jest na brzuchu to drze sie w niebogłosy;-)
Dzisaij pospaliśmy do 10:-)synek standardowao obudził sie o 5:30(nie wiem on ma chyba jakiś zegarek w głowie)nakarmiłam, o 7 znów pobutka, karmienie i do 10 spanie:-)Nie wiem czy dobrze robie ale jak obudzi sie o 5:30 to ja go już biorę do naszego łóżka i do 10 śpimy.
Obejżałam ten filmik którego link podałaś i już próbuje go właśnie w ten sposób podnosic.
tsarina-czy ten ziarniak to niebezpieczny dla małej jest?czy to tylko taka uroda pępuszka?
barmanka79-to ci się spioszek trafił, zeby nawet na brzuszku spać. Mój podobnie jak córa ankzoc jak jest na brzuchu to drze sie w niebogłosy;-)
Dzisaij pospaliśmy do 10:-)synek standardowao obudził sie o 5:30(nie wiem on ma chyba jakiś zegarek w głowie)nakarmiłam, o 7 znów pobutka, karmienie i do 10 spanie:-)Nie wiem czy dobrze robie ale jak obudzi sie o 5:30 to ja go już biorę do naszego łóżka i do 10 śpimy.
coś słabo idzie mi zrzucanie tego.

(naiwnie zrezygnowałam na noc z wkładek, bo naprawdę mało mleka miałam). Samo przyszło, samo poszło. Na pewno u Ciebie tez się poprawi.
(Barmanko, czy to nie ty pisałaś że Twój synek ma przykurcz i chodzi na masaże?). Dziś idziemy do lekarza to się zapytam.
i zapytała: "czy uczył ktoś panią noszenia dziecka?" ....
"a podnoszenia?"
Stwierdziła że Lilianka robi to nieźle i że w ogóle takie maleństwo wcale jeszcze nie musi
Natomiast zauważyła że córcia właśnie trzyma krzywo głowkę (ja tego przyznam szczerze nie widziałam) i pokazała właśnie jak nosić, jak trzymać i jak ćwiczyć z dzieckiem. Żeby trzymać prosto główkę, przekręcać na boki tak aby dociskało bródką mostka, trzymać oś symetrii (to najważniejsze) .
chodzi rowniez o profilaktyke, Przeciez fakt ze nasze dzieci maja teraz zdrowe stawy biodrowe nie oznacza ze w przyszlosci nie bedzie z nimi problemow. To wlasnie w okresie niemowlecym trzeba o nie szczegolnie zadbac