reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny mam pytanie
Kasia powyrastała mi już z wilu ciuszków...a bardzo chcę mieć jeszcze jednego dzidziusia..więc wszystko chcę zostawić..tyle nie bardzo wiem jak te ciuszki popakowac i zabezpieczyć..może któraś z Was mi poradzi..
i jeszcze jedna sprawa....zdecydowaliśmy się z mężem urządzić chrzciny w domku..bo tańszy koszt..tylko i tak nie mam bladego pojęcia ile nas to będzie kosztowało...może któraś z mamuś już ma chrzciny w domku za sobą i chociaż tak orientacyjnie mi powie ile mniej więcej kasy będę potrzebowała..:baffled:

reklama
nina27- ja ciuszki po malej wrzuce do kartonu, zakleje i koniec, i tak pozniej trzeba je wyprac i odsiwerzyc ;-), a co do chrzcin w domu to ja ci nie pomoge, bo ja robie w restauracji zreszta u na bedzie 30 osob wiec nawet nie mialabym gdzie ich posadzic :-p

moniqsan-nie włączyliśmy klimy, bo wtedy w aucie nam wieje(może wy macie klimatronix?)Pediatra wogóle mi mówił zeby przy takim małym dziecku nie używać klizatyzacji. Sama juz nie raz się przez klimatyzacje załatwiłam:angry:ale w sumie już nie wiem co lepsze:no:My też Miłoszka jakoś nie przegrzewamy, na plaży w samym rampersie był, no i oczywiście w czapeczce, bo wiało. Na zdjęciach jest jeszcze w bluzie, ale to już późno było.

moniqsan-nie włączyliśmy klimy, bo wtedy w aucie nam wieje(może wy macie klimatronix?)

Hmm :rolleyes2: Klimatronix nie, ale automatyczna, więc ustawiamy temperaturę - 21 stopni i się chłodzi (bez wiania). Też uważamy na to, ale na małą nic nie wieje więc włączamy :tak:
A może zróbcie tak, że pozamykajcie wszystkie wyloty obok dziecka i niech wieje tylko na szybę z przodu. Poza tym dziecko jest w foteliku też trochę jak w kloszu (szczególnie jak się zaciągnie budkę). On będzie bezpieczny a w samochodzie chłodniej :confused:

Co do tabletek to ja całą ciążę brałam elevit i teraz biorę dalej. Na razie włosy trzymają się nawet lepiej niż przed ciążą (w ciąży to w ogóle nic mi nie wypadało), ale jestem świadoma tego że może się to drastycznie zmienić :hmm:

moniqsan- my tez przy dluzszej podrozy z mala, uzywalismy klimy i tak jak ty mamy automatyczna, wiec 21 ustawilismy i bylo chlodno w samochodzie, a co do wlosow to mi w ciazy trzymaly sie super, a po porodzie w ogole nie wypadaja mi mocniej tylko tyle, ze zrobily sie bardziej suche kiedys mylam wlosy co 2 dni teraz raz w tygodniu! z cezgo bardzo sie ciesze :-)

ankzoc-dziekuje za komplementy:-)
Nina27-ja tez sie zastanawiam nad wychowawczym, przynajmniej do czasu aż Mały nie skończy roku. W sumie nawet o brak kasy mi nie chodzi, bo trochę zaoszczędziliśmy przez ostatni czas(z myślaą jak bym chciała na wychowawczy iść)tylko boję sie o prace, że potem nie będę miała gdzie wrócić, bo teraz wiadomo jak z pracą jest:no:
Ja na razie ciuszki z których wyrósł odkładam, potem jak sie tego dużo nazbiera tak jak ankzoc popakuje i posklejam tasmą, z napisem 0-3, żebym przynajmniej rozeznanie miała jakiej mniejwięcej wielkości są tam ciuszki i do piwnicy. My też jeszcze chcemy jedno dziecko wiec przydadzą sie , może nie juz ale za 4-5 lat.Gorzej jak będzie dziewczynka:-D
tikanis-ja z miłoszkiem wychodzę róznie, czasami na 0,5 godz, czasami 2-3 godz, w weekendy jexdzimy nad jezioro to wtedy całe dnie jest na powioetrzu. No a niekiedy choć rzadko siedzimy tylko w domku, ale wtedy to przynajjmniej na balkon staram sie go na 0,5 godz. wystawic.
Co do wagi to mi zostało jeszcze 8kg, wiec nie wesoło.W sumie to najbardziej przeszkadza mi brzuch, bo taki wałek został:baffled:
moniqsan- miłego pobytu, bawcie sie dobrze, już wam zazdroszcze ze tak długo nad morzem bedziecie:-)
Krystyna ja łykam prenatal, i w sumie nie zauważyłam zeby mi jakoś specialnie włosy wypadały. Co prawda boje się najbardziej o zęby, bo ostatni raz u dentysty byłam w 6m-c ciąży , a teraz nie mam czasu iść znów na kontrole:baffled:

My też jeździmy z klimatyzacją ... a maluszek jest i tak czasami tak zgrzany jakby wyszedł dopiero co z kąpieli :confused2:
Właśnie wróciliśmy z wczasów na wsi :-p które bardzo się nam udały. Maluszek całe dnie spędzał na dworzu i nie widziało mu się ani na chwilkę wracać do domu - zaraz po wejściu do domu głośny płacz :laugh2:
Nasz Alan skończył już 3 miesiące i musze przyznać, że każdy kto mówił mi na samym początku, żebyśmy się trzymali i przetrwali te pierwsze 3 miesiące, bo potem będzie już lepiej - miał rację! Alan chodzi spać ok. 20, budzi się ok. 3, a potem ok 6,7. Już można się wyspać!
A poza tym ... nasz mały zadziwił mnie gdy zajżałam do niego w nocy z soboty na niedzielę, a tam! Alanek spał na brzuszku! Mój mały umie się już sam przekręcać z plecków na brzuszek - ale jestem dumna! :-D
My też planujemy zrobić chrzciny w restauracji. Gości planujemy zaprosić ok. 35, więc nikomu nie chce się mieć aż tylu ludzi na głowie w domu ... koszt w restauracji jest znośny - moim zdaniem - ok. 50 zł. od osoby - w cenie: obiad z dwóch dań, tort, deser lodowy, kawa lub herbata oraz sok pomarańczowy. A poza tym, żadnego przygotowywania i sprzątania po gościach ...

Kaatharina- kochana moja mala ma 2 miesiace i 5 dni a chodzi spac o 20 wstaje o 3 na karmienie, pozniej 6, 7 tak jak twoj synus :-), my tez robimy na 30 osob w restauracji i wychodzi nam 50 zł, ale ciasta musismy dokupic odzielnie , napoje i alkohol tez

moniqsan-kurcze, może masz i rację, następnym razem spróbuje, moze mu nic nie będzie,. Wiesz ja cały czas w głowie miałam lekarza"zeby z małym dzieckiem z klimatyzacją nie jeździc" ale w sumie fakt lepiej zeby mu chłodno był niż sie przegrzał.
Aaaaa my tej budki przy foteliku nie mamy. Fotelik mamy pożyczonty maxi cosi cabrio fix i podobno był kupiony bez budki, swego czasu chcieliśmy dokupić ale nie da się osobno:zawstydzona/y:

reklama
Moj Miłoszek chodzi spac tak o 23 i wstaje o 5:30 jak w zegarku:-)a nad morzem nawet do 7:30 spał:-Dwogóle bałam sie, bo wszyscy tak straszyli że przy dziecku już nie pośpie, a ja takim śpiochem sie przy nim zrobiłam:zawstydzona/y:
Ankzoc-nasze dzieci są chyba z tego samego dnia, Miloszek jest z 29 maja:tak:

My będziemy chrzciny robić w domu u rodziców i tylko w gronie najbliższych, czyli rodzicow i rodzeństwa, w sumie wyjdzie jakies 12 osób.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry