reklama

Mamy majowe 2009

aneteczka- moja mala tez jest z 29 maja ;-), u nas na chrzicny samej najblizszej rodziny jest sporo :-) barta 4 os., siostra 3 os, od meza brat 3 os, siostra 5 os. no i 2 prababcie no i dziakowie 4, zapraszamy jeszcze naszych chrzesnych i patre cioc i wujkow w sumie 30 osob

Ostatnia edycja:
reklama
Oj dziewczyny to zazdroszcze Wam, że Wasze dzidzie tak ładnie spią - młodsze od mojego synka, bo on praktycznie dopiero teraz zaczął tak sypiać i modlę się, żeby to mu się już nie odmieniło! Cieszy mnie ta godzina 20, bo mam wtedy chwilę dla siebie, a nie jak wcześnie maluch chodził spać o 22/23, to i my z P. odrazu spać, bo zaraz znowu pobudka, a teraz? Och :-D
My raczej na chrzścinach alkoholu mieć nie będziemy, więc i dokupić nic nie trzeba będzie. W ogóle ze względu na teścia (jakoś mi on się tam nie widzi) to chciałabym, żeby impreza szybko się skończyła ... :wściekła/y: najchętniej bym go wcale nie zapraszała, ale cóż ...

...zdecydowaliśmy się z mężem urządzić chrzciny w domku..bo tańszy koszt..tylko i tak nie mam bladego pojęcia ile nas to będzie kosztowało...może któraś z mamuś już ma chrzciny w domku za sobą i chociaż tak orientacyjnie mi powie ile mniej więcej kasy będę potrzebowała..:baffled:
My tak samo, będziemy mieli chrzicny w domu na 13 osób plus 3 maleńkich dzieci (Tomuś - będzie miał 4 miesiace, synek chrzestnej - 10 miesięcy i córeczka chrzestnego - rok i 5 miesięcy), tak wiec ludzi będzie niemało;-) Mamy mały metraż, ale jakoś się pomieścimy - musimy...
Co do kosztów, to też nie mam pojecia ile mogą wynieść, ale myślę, ze z 700zł to minimum + do tego ubranko i opłaty w kościele.

U nas tez będzie alkohol, ale nie wszyscy będą pic, bo będą przyjezdni ;-) Ja się cieszę,że będę mogła się napić (oczywiście w granicach normy, bo wsjo będzie na mojej głowie - łącznie z opieką nad Małym).:-)

Och Moniqsan, prawie się popłakałam przez Ciebie. Tak ci zazdroszczę tego wyjazdu. :zawstydzona/y::sorry2: Na pewno będziecie się świetnie bawić. fajnie że podróż tak dobrze Wam minęła.:-)

też zauważyłam że stosuję ten "zimny wychów" :rolleyes2::wink:. Ubieram Małą tak jak siebie.
I też mam takie podejście żeby od małego przyzwyczajać do normalnych wrunków, i z jedzeniem, i ze sprzątaniem (czystością) i z ubieraniem. Mój starszy syn nie ma żadnych alergii ani pokarmowych ani na pyłki, kurze itp, i jezcze ani razu nie był naprawdę chory.:tak:

dziewczyny a ja zamowilam mojej corci mate Mata Pink edukacyjna Bright Starts | Zabawa | Maty edukacyjne | Sklep.BabyOnline.pl - mama tata dziecko, wlasnie przyszla rozlozylam jej i polozylam mala, smiac mi sie z niej chce, bo caly czas gada do lusterka :-D ta mata to fajny wynalazek dla maluchow ;-)
świetna ta mata:-)
ja aktualnie też jestem na etapie kupna takiej zabawki dla Kasi..ale nie mogę sie zdecydować..wiem że napewno będzie zainteresowana bo karuzelę nad łóżeczkiem uwielbia..więc taka mata to będzie dla niej raj:-)

Ostatni raz tyle do nadrobienia mialam chyba na poczatku maja :szok::szok::szok:
A wiec zaczynam odpisywanie ;-)
Jola Twoje coreczki sa cudowne :tak:sa takie sliczne i pocieszne ze mozna na nie patrzec godzinami. Co do noszenia przez rodzine ja w ta niedziele przezylam normalnie jakas traume :-(mielismy chrzciny i doslownie cala rodzina sie klucila kto ma teraz malego nosic, jedna babcia przez druga, ciotki to samo szok !!! Az sie w koncu wkurzylam i co chwile wychodzilam z malym na niby karmienie bo moje proszenie zeby go zostawili nie skutkowalo :-(to bylo straszne :-( nie chce straszyc ale rodzina jest nie przewidywalana :baffled:

Krystyna ja bralam i biore prenatal ale wlosy i tak mi garsciami wychodza i w ogole jakies takie dziwne sie zrobily :baffled:

Nina ja ciuszki tez w karton ukladam :tak:. Chrzciny mialam w domu, dokladnie wczoraj. Ciezko jest mi powiedziec ile nas to kosztowalo bo ciasto zrobila tesciowa a kolacje moja mama. Zakupy ktore zrobilismy ( czyli miesko, warzywa, owoce, butelka wina itd...) wyniosly nas okolo 300zl.

aneteczka my jezdzimy z klimatyzacja, maly siedzi w foteliku ( ma zaslonieta budke wiec mu nie wieje). Zdjecia super :tak: cala wasza troja swietnie sie prezentuje ;-) tez planujemy jechac nad morze ale maz nie dostanie urlpou wiec zostaje tylko jakis weekend :baffled:

kaatharina moj synek spi od 21-6( jestesmy tylko na cycku) a jak sie czasami przebudzi w nocy to tylko zmiana pieluszki, przytulanki i spi dalej bez jedzenia :baffled: skoro sie nie domaga to mu nie daje tak mi doradzila pediatra :baffled:

moniqsan udanego wypoczynku :tak:

My alkoholu nie mielismy tylko wino do kolacji ( do mieska) jakos tak mi sie nie widzi na chrzcinach wodka ...:no:

Dziewczyny musze wam sie pochwalic ze na chrzcinach Gucio byl najgrzeczniejszym dzieckiem :tak: no poza malym incydentem :tak: ktory nawet slyszala moja siostra siedzaca dwie lawki dalej, mowa o piardku, mega glosnym :-D ale przynajmniej bylo wesolo :-D:-D:-D
Wkurzyl mnie tylko na koniec ksiadz ktory nie omieszkal dodac komentarza odnoscie braku slubu koscielnego ( cywilny mamy) i pomyslaec ze takie slowa mozna uslyszec w kosciele :szok:

reklama
krystyna 30- naprawde ta mata jest super, polecam ma duzo zabawek i kolorystycznie taka slodka!

Nina27- moja mala tez uwielbia karuzelke zawsze gada do niej i teraz na macie robi to samo! ja tez sie rozgladalam za roznymi za nim zdecydowalam sie na te mate, ale jestem zadowlona po 15 min uzytkowania przez moje dziecko :-)

Moje dziecko własnie odjechalo na macie, chyba za duzo wrazen jak na pierwszy raz

Załączniki

• PICT0694.jpg
    PICT0694.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 48

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry