reklama

Mamy majowe 2009

barmanka, aga, moniqsan, jola, m&m- dziekuje dziewczynki za odpowiedz:-)

aga- az ci zazdroszcze 12 na minusie wow!!! jak ty to zrobilas???

moniqsan- ja tez mam mniej wiecej tyle co ty wzrostu czyli 175 i wazylam przed ciaza 64 i tak mi sie podobala moja figura teraz waze jeszcze 72kg takze 8 do zrzucenia..:-(

barmanka- to moze same znikna albo choc ciut sie zmniejsza?? a moze jakies kremy:sorry2:

reklama
Mamuśki, wyjeżdżamy do Gdańska :-)
Pakowanie z małą trwało od 12 :szok: Chryste.
Plażować się nie będziemy, bo już plażowe pakowanie by mnie przerosło :sorry2: Zresztą nawet nie mamy tutaj większości plażowych rzeczy typu ręczniki, stroje kąpielowe. Wszystko jest w domu u rodziców, w Radomiu:unsure: Będziemy wypoczywać aktywnie :yes::wink::happy2::tak:

No dobra, odezwę się już z miejsca. Trzymajcie kciuki za udaną, bez przygód i bezpieczną podróż.
Pa :tak:

Mamuśki, wyjeżdżamy do Gdańska :-)
Pakowanie z małą trwało od 12 :szok: Chryste.
Plażować się nie będziemy, bo już plażowe pakowanie by mnie przerosło :sorry2: Zresztą nawet nie mamy tutaj większości plażowych rzeczy typu ręczniki, stroje kąpielowe. Wszystko jest w domu u rodziców, w Radomiu:unsure: Będziemy wypoczywać aktywnie :yes::wink::happy2::tak:

No dobra, odezwę się już z miejsca. Trzymajcie kciuki za udaną, bez przygód i bezpieczną podróż.
Pa :tak:

Hmmm Moniq , szkoda ,ze wcześniej nie weszłam na forum, może udałoby nam się spotkać....echhhh .
A może któraś z dziewczyn ma nr tel doMoniqsan? :-)

hej dziewczyny
apropos wypadania wlosow to slyszalam taka wersje :ze te wlosy ktore normalnie wypadaja bo jakis procent wypada a potem odrasta (stad te krotsze wlosy czasem) w czasie ciazy nie wypadaja wcale za to wieksza ilosc wypada wtedy po ciazy z tym ze pozniej odrastaja wiec moze nie ma sie co martwic na zapas?
ja bede obserwowac co sie bedzie dziac u mnie tez jestem ciekawa narazie dbam szamponami i odzywkami!!!!!!
a jak u was ppaznokcie?
a tym dziewczynom ktorym wypadaja braly witaminy w ciazy?
a bierzecie witaminy teraz?bo ja nie nawet nie wiem jakie mozna a chcialabym!!!!!doradzcie mi jakie?
jolu 466 apropos strachu o maluszki przed rodzina w czasie chrzcin powiem szczerze ze u nas bylam mile zaskoczona i wiekszosc tylko patrzyla i podziwiala maluszka nikt sie na nia nie rzucal:)oprocz babci oczywiscie:)ale ona moze:)
wiec badz dobrej mysli....i jesli nie chcesz zeby inni brali je na rece to poprostu nie dawaj i juz powiedz ze wy nie macie w zwyczaju ich nosic i tyle!
trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok po twojej mysli!!!!
ale przyznam ze moze byc glupio jak ktos prosi zeby mala wziac na reke 5 razy a ty odmawiasz :)tak bylo z jedna znajoma na spotkaniu 5 razy wstawala zebywziac maluszka i w koncu jej dalam ale nie na dlugo i wcale nie bylam z tego szczesliwa....hmhmmmmmm
pozdrawiam

Krystyna.....jesli chodzi o wlosy to niby wiem ze odrosna, ale wlosy odrastaja bardzo dlugo a mi to poprostu garsciami wychodza. Jak pociagne to za kazdym razem mam ich w reku mnostwo.
Ja biore nadal witaminki ktore zaczelam brac po porodzie ( Vitabiotic Pregnacare Breast- Fedding dual pack) + plus tak jak pisalam jakis specyfik przepisany przez lekarza ktory sie wsmarowuje w skore.+ narazie Vitapil bo mam jeszcze z Polski + bratek ( na paznokcie , wlosy i skore). Zamowilam tez sobie wczoraj jakas nowosc tzn tabletki na wypadanie wlosow firmy Vitabiotick - Wellwomen Tricologic ( zaczne je brac jak mi sie skonczy ten Vitapil). Co drugi dzien wsmarowuje tez kapsulki Faltene. A szmpon mam Actif W. Dr hating firmy Schwarzkopf + do tego tonic z tej samej serii ktory sie tez wsmarowuje . brzmi to roche jak bym przesadzala ale wszystko jest skonsultowane z lekarzem wiec teraz musze byc cierpliwa i czekac na rezultaty. Te witaminki po porodzie to jeszcze mam tylko na miesiac, ale one to sa tak dla calego organizmu...

A powracajac do tego wyjazdu i spotkania z tymi wszyyyystkimi nowymi osobami dla dziewczynek to naprawde jestem tym przerazona. No ale musze byc dobrej mysli. Wkoncu to my jestesmy rodzicami i to my decydujemy o tym czy nasze dzieci beda non stop dziudzgane przez wszystkich na rekach.... a ja jestem tego ogromnym przeciwnikiem...:tak:

Ostatnia edycja:
jejku aneteczka, jakie śliczne zdjątka!!!! pięknie wyglądacie!!! a Miłoszek taki malutki się wydaje. Słodki taki. :tak::-):-)
Zazdroszczę Wam tego wjazdu. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale racja podróże po naszych polskich drogach to masakra! dzielnie daliście sobie radę.

Dojchaliśmy :-)
Confi, przeczytałam pw. Będziemy się kontaktować jakby co. Jesteśmy tu do przyszłej niedzieli także mam nadzieję że się uda spotkać :tak: (dzięki :-))

Podróź naprawdę spokojna. Wyjechaliśmy o 17, około 19:30 zajechaliśmy na parking mimo że Lilianka spała, chciałam żeby się wyprostowała z tej okropnej pozycji, no i jak ją obudziłam to przypomniała sobie że istnieje coś takiego jak cyc :-D Nakarmiłam, pochodziłam z nią trochę (mąż pochodził z kotem) i ok 21 ruszyliśmy dalej. Na miejscu byliśmy o 22:45. Lilianka całą podróż przespała, po przyjściu do domu spała dalej, na śpiąco ją przewijałam i karmiłam i taką odłożyłam do gondoli :tak: Chyba ją musiała ta podróż jakoś zmęczyć, bo śpi z krótką przerwą od 16 :shocked2: Zwykle przed zaśnięciem leży w łóżeczku jeszcze 10-15 minut i coś do siebie gada ... no i ciekawe o której wstanie :rolleyes2:

Aneteczka, dlaczego nie włączcie klimy? :shocked2: My praktycznie od początku jeździmy z klimatyzacją. Zresztą od początku mamy założenie żeby nie trzymać dziecka pod kloszem i przyzwyczajać do warunków w których my żyjemy, bo potem wyrośnie się z niego mały chorowiek :sorry2:
Wydaje mi się że takie przegrzewanie dzieciaczka jest gorsze niż łagodnie ustawiona klimatyzacja :confused: Chociaż nie wiem, mogę nie mieć racji :unsure:
Ale my chyba faktycznie praktykujemy ten "zimny wychów" (nawet bez świadomego założenia). Wyszłam dziś z małą na tym parkingu, Lilia była w samym body z krótkim rękawkiem, nóżki gołe, główka goła, a obok mnie mama z dzieckiem w pełnym pajacyku, jakiejś jeszcze bluzie i z czapką na głowie :shocked2: 26 stopni i nie wiało ... nie wiem jak taka mama będzie ubierać dziecko jak temperatura spadnie do 15 stopni. W zimowe kombinezony? :confused:

hello:-)
Boshe jak Wy się rozpiszecie..to normalnie szok:shocked2:
Barmanka
jeśli chodzi o tego kebaba..to ja nigdy nie zamawiam z warzywami..tylko samo mięso..jakoś tak wolę...zjadłam ostatnio tak 2/3 i malutkiej nic nie było tak że raz na jakiś czas będę sobie mogła pozwolić

aga_km
no my też mamy kredyt ...ale potrzeba samodzielnego wychowywania małej jest silniejsza...nie chcę żeby robiła to teściowa....

krystyna
ja przez całą ciążę łykałam prenatal classic i do tej pory go biorę..oprócz tego od 7 miesiąca ciąży do teraz łykam wapno...dzięki temu nadal mam w bardzo dobrej kondycji włosy i paznokcie:-)

tikanis
ja z małą jestem całymi dniami na polu ...ale to dlatego że mamy ogród....wczoraj jak wyszłam o 10 rano to wróciłam z nią o 19...

reklama
tikanis- kochana ja z mala potrafie wyjsc o 11 i wrocic o 20 ;-)takze caly czas jest na dworzu, a co do kilogramow , w ciazy przytylam 16 kg po 2 miesiacach zostalo mi tylko 1,5 kg :-)

nina27- kochana ja wracam do pracy i tesciowie beda siedziec z mala, szkoda mi jej zostawic ale coz, moze wezme 2/3 etatu no i godzinke szybciej wychodzic bede na karmienie do roczku no zobaczymy, w kazdym razie moi tesciowie sa zakochani w malej, wiec oddam ja w dobre rece :)

aneteczka- śliczne zdjęcia, ładna z ciebie mamunia i śliczny bobasek, ma piekne oczka

krystyna30- ja w ciazy barlam feminatal i teraz tez go biore bo jest dla matek karmiacych, a co do wlosow to slyszalam wlasnie taka opinie jak ty!

jola466- ja tez nie lubie jak maja nosic i tarmosic moja mala, zreszta ona jak nie ma ochoty to zaraz w ryk i do mamusi predko oddaja a wtedy jest spokojna mala cwaniareczka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry