hej dziewczynki, podałam wczoraj niuni kaszke na wieczór hippa w słoiczku i zjadla mi prawie caly sloiczek, rozrobiłam jej trochę a ona rozglądała się że chce wiecej, więc podgżałam jej resztę, wykąpałam, cycusia po kąpieli to zaledwie skosztowała, zasnęła przed 21 i spała do 00.30, później pobudka o 4 i po 7.
mamamatysia- faktycznie twój smyk to śpioszek

ja dzis kupie własnie tą smaczny sen z bananami :-)
kornasia- kurcze ten post chyba mial byc do aneteczki, bo ona pisała, że jej synuś nie chce nic innegi niz mleczko, moja mała jest na cycu, ale dostaje już obiadek i kaszki do mojego mleka odciągniętego na noc. a jak coś jem to muszę się chować przed mała bo ona mnie ciągnie za rękaw i potrafi się rozpłakać, przeczytalam twoj post o wit d, trzeba ja podawac zeby dziecko nie mialo krzywicy no i ciemiaczko sie zrastalo, sory ale ta piel. srodowiskowa jest jakas zacofana "dopóki dziecko jest zdrowe" jak sie dziecko krzywicy nabawi to ciekawe co ci powie??
owca121- tez napisałam kornasi o tej wit d, to jest zadziwiajace
jola466- widzisz moja mała miała padane właśnie przez takie rozginanie i ani w szpitalu ani później żaden lekarz nic nie stwierdził, dopiero jak poszłam na usg się okazało, że jest minimalnie zły kąt i trzeba pieluchować, moze dojsc do zwichniecia. takze w kazdym kraju sa inne zalecenia
barmanka79- nie ma problemu ;-)
marychna21- ja wprowadzilam od 3 pazdziernika , do odciagnietego mleka przez 1 tydz podawalam 1 łyzeczke kaszki mannej bobovita po 6 m-cu, po tygodniu zwiekszylam do 2 łyzeczek i tak przez pelne 2 m-ce
bohaciefka- ale ci zazdroszcze, ze tak ladnie ci spi malenstwo
mamstud- jesli dziecko jest na cycu to powinnas po skonczeniu 4 m-ca i nie pozniej niz skonczeniu 6 zaczac wprowadzac, a jak na sztucznym to dopiero jak skonczy 5 m-cy dziecko. ja wprowadzilam od 3 pazdziernika , do odciagnietego mleka przez 1 tydz podawalam 1 łyzeczke kaszki mannej bobovita po 6 m-cu, po tygodniu zwiekszylam do 2 łyzeczek i tak przez pelne 2 m-ce