reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

I JA SIE WITAM Z RANA :-)
BARMANKO no wlasnie ja nie wiem czy tutaj oni maja specjalizacje u lekazy, bo jak chodzimy (cokolwiek by dolegalo) do tego samego lekarza...

JOLU TRZYMAMY KCIUKI ZA UDANA OPERACJE.... na szczescie nie mam doswiadczenia ze szpitalem w leicester bo dopiero po porodzie sie tutaj przeprowadzilismy ale w londynie oddzial dzieciecy byl super wszystko ladnie wymalowane (kolorowe obrazki) lekarze bardzo mili i wspirajacy rodzicow. na pewno nie bedzie Wam niczego brakowac ! wiec najwazniejsze zebys Ty ze swoim mezem za bardzo sie nie denerwowali bo dziewczynki moga to odczuc... zycze duzo sily :-)

AGA KM gratki dla JAGODKI no i mezus kupuje ci prezent za znalezionego zabka :-)

MAMSTUD mieszkanie suuuuper, zeby Wam sie milo mieszkalo no i zycze milych sasiadow (bo to tez wazne) CONFI moze cos o tym powiedziec :-)

TSARINA zdrowka dla IZY MIRKI no i przyjemnej niedzieli z mezulkiem :-)

MONIQSAN ale czy nie jest przyjemnoscia nadrabianie tyyyyyylu stron :-)

BOHACIEFKA bardzo ladne zyczenia zlozylas SARY MATIEMU :-) co do suwaczkow to jest tak, najpierw musisz stworzyc swoj wlasny i niepowtarzalny suwczek np na stronie Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www i kopiujesz kod BBCode pozniej wchodzisz wszybkie menu, wybierasz edytuj sygnature tam wklejasz ten kod i zatwierdzasz. jezeli masz jeszcze jakies pytania to sprobuje pomoc :-)
co do tego klubu to bardzo fajna sprawa
po pierwsz mozesz spotka fajne mamy (na pewno nie tak fajne jak na bb ale... :-) )
po drugie dowiedziec sie fajnych rzeczy. chetnie tez bym sie zapisala na cos takiego ale nie slyszalam jeszcze o takim czyms u mnie w miescie.chociaz pewnie sa jakies kluby (chyba sie wezme za poszukanie czegos). a macie jakas strone internetowa tego klubu chetnie bym zajrzala :-)

A tak z innej beczki... dziewczyny wierzycie w oczarowanie dzieci? jezeli tak to znacie moze sposoby na odczarowanie?

u nas pogoda wysmienita :-) wiec pewnie z cora sie wybierzemy na spacerek :-) milej niedzieli cioteczki z bb :-)

reklama
Witam dziewczynki.
Barmanko-To ja pisałam o herbatce Hippa.U nas na nocnie działa:no: Ale w dzień po jej wypiciu spi minimum 2 godz(w piatek spał 4,5 h:tak:)
Odezwę się później bo"maruder się włączył.
Buziaki

Dzień dobry Majóweczki. U nas też pogoda okropna, nie wiem zupełnie jak zorganizować sobie dzień...

Barmanko mieszkanko wymagało praktycznie tylko odmalowania, a i to nie dlatego, że zniszczone, tylko kolory nie nasze. Kuchnia była gotowa pod zabudowę, musieliśmy ją trochę przerobić do naszych sprzętów. Dziś wynosimy skrzynki, rozkładamy dywan i gotowe! Cyknę fotki i wrzucę po przemianie :-)

Bohaciefko śliczne życzenia!! Ja zwykle mówię "wszystkiego najlepszego" bo jakoś nic wyszukanego nie przychodzi mi do głowy... A co do Baobabu - zazdroszczę!!! Możesz nam każde spotkanie tak opowiadać :-)

tsarina mam nadzieję, że Izie Mirce szybko minie to przeziębienie!

A na popołudnie mamy dziś gości, brat mężulka z żoną i czwórką dzieci. Mam nadzieję, że nam chatki nie rozniosą :-) Żartuję, bardzo ich lubię, a chłopcy zakochali się w Gabie :-)
Miłego dnia cioteczki, będę zaglądać :-)

kornasia
u nas się mówi zauroczenie
ja osobiście w takie bzdury nie wierzę, ale znam metodę jak zrobić "odczyn"
jak masz spódnicę albo bluzkę (oczywiście na sobie) bierzesz i trzy razy plujesz:baffled: od spodu i przecierasz dziecku czoło i znowu trzy razy plujesz i przecierasz i znowu. Czyli trzy razy po trzy razy:confused: mam nadzieję że zrozumiałaś:happy2:

Witam gaduły paskudne:-)

Ładnie stron nakilkałyście:-D:-D:-DKurcze, teraz nie zdąże was nadrobić, moze popołudniu.

My dzis odsypiamy, wczoraj wpadli znajomi i siedzieli do 2:30:sorry2:, M trochę za duzo wypił i łeb go dziś boli-dobrze mu tak:tak:
Mały dziś zły jad diabli, na szczeście usnął.
ja wybieram sie na jakieś zakupy, postanowiłam odświeżyć szafe, bo niedługo do pracy, a ja mam kilka rzeczy na krzyż w które wchodze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kurde jaka ja chyda przed ciążą byłam wszystko mam w rozmiarze 34 lub małe 36:no:a teraz niestety muszę mieć wieksze.
W spodnie to tylko w dwie pary wchodze, bo były luźne na mnie wcześniej, szkoda gadać.Nie wiem kieedy i czy nadbagaż zrzuce.

hej na zauroczenie to z tym pluciem znam ,znajoma mojej mamy mi powiedziala ze jak dziecko nie umie spac w nocy czy jest marudne to trzeba tak zrobic, mama z tata musza polizac czulko i wypluc jak bedzie slony jezyk to znaczy ze ktos zauroczyl,ja tak zrobilam 2 razy i tak jakby podzialalo,ale jednak musi sie kazdy przekonac.

powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki tez piszcza? bo moj strasznie az w uszach boli,zaczal tez na nowo kciuka ciagnac ,moze na zabki.spodziewam sie ich pomalu,bo moj starszy mial tak na przelomie 6-7 mscy,takze biedne cycysie.

Witam wszystkich!!!
kornasia-na poczatku nie wierzyłam w zauroczenia, ale przekonalam sie na swoim synku.Zdarzylo mi sie to ze 3 razy.Nawet raz zauroczyla mi go moja tesciowa.Gdy poszla do domu dziecko wpadlo w szal.Nie mozna bylo go opanowac.Prezyl sie, plakal jakby ktos go ze skory obdzieral.Myslalam ze cos go bardzo boli.Ale moja mama kazala mi sprawdzic czy dziecko ma slone czólko, a jesli tak to jest zauroczone.I wtedy powiedziala, zebym doslownie wylizala czólko Filipka i splunela 3 razy za siebie..Pomyslalam jakies glupie zabobon, ale zrobilam to i jak reka odjał.Dziecko sie uspokoilo i znowu byl zadowolony.Inny sposób,ale z tego nie korzystałam(wiem tylko ze najpierw trzeba sprawdzic czy czoklo jest slone) to matka musi swoimi majtkami ktore ma na sobie wytrzec czólko.Ja osobiscie na dzien dzisiejszy wierze w zauroczenia.

aneteczka- dodatkowymi kg sienie przejmuj,, zleci jak wrocisz do pracy, swoja droga ja tez mam na plusie jeszcze 5kg i od 2 mc stoi waga w miejscu.. hmm ciekawe czy kiedys je zgubie,,, a waze w tym momencie 70kg przy wzroscie 175cm..

jola- nie martw sie kochana,, najwazniejsze to pozytywne myslenie,,, bede mocno trzymala kciuki zeby wszytsko sie udalo..szpital z tego co opisujesz wydaje sie byc wypasiony:)
zdjecie dziewczynek super i ze wysatrczy im jedna zabawka - tak maja wlasnie blizniaki..( sama jestem blizniaczka jednojajowa)

aga_k_m- wow kochana ta twoja jagodka to fajna kobietka jest:)
wylata jak zacznie chodzic.. moj kuba nie wiem iel ma dlugosci ale ubranka na dl.74 ledwo co pasuja..

martalis- szczesciera z tym przesypianiem calych nocek:tak:

mamstud- mieszkanko juz wyglada ciekawie a co bedzie jak juz wszytsko rozpalujecie , ustawicie.. mmmm napewno bedzie sliczne,, czekamy na zdjatka:)

dziewczynki oprocx maty, noszenia na raczkach lezaczka znalazlam super piosenki.. ja mojego kubusia sadzam na lezaczku puszczam te piosenki i mam spokoj ok 20min..:)

[video=youtube;-0pVHGWImJk]http://www.youtube.com/watch?v=-0pVHGWImJk&feature=related[/video]

[video=youtube;DXYfAJOS3PY]http://www.youtube.com/watch?v=DXYfAJOS3PY&feature=related[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
[video=youtube;ukqrAfuuha8]http://www.youtube.com/watch?v=ukqrAfuuha8[/video]

[video=youtube;MoGg6vwm8vI]http://www.youtube.com/watch?v=MoGg6vwm8vI&feature=related[/video]

[video=youtube;cKIckYZ2dkM]http://www.youtube.com/watch?v=cKIckYZ2dkM[/video]

Do góry