reklama

Mamy majowe 2009

hejo Jolu ja jestem,
tylko jakaś taka senna dzisiaj jestem. bez energii. nie wiem czemu. czy to ta pogoda jesienna czy co. Normalnie myślę tylko o solarium, gorącej kąpieli, łóżku, gazecie lub książce. Boniu jak ja bym chciała żeby ktoś dzieci wziął.

reklama
Witam Kochane, dwa dni mnie nie było i już tyle nadrukowane, że wszystkiego nie doczytam... Ech! Chyba muszę się z tym pogodzić, że nie dotrzymam Wam w pełni kroku. Ale jak tylko znajdę wolną chwilę to i tak muszę do Was zajrzeć, choćby nie wiem co!

Jolu Twoje córeczki nie lubią pić mleka, ale za to jak pięknie jedzą... :laugh2:Ach! Ja mogę sobie pomarzyć, mój maluszek to miłośnik mleka i nie chce go na nic zamieniać:no: Brawo za "brawo" dla Ali! Co za zadolniacha!

Owca faktycznie sporo Twój synek zjada, pozazdrościć! Mój wujek ma synka Wiktorka ale już dwulatka i też taki super apetyt ma od małego... Z Wiktorkami chyba tak już bywa, że nie dają mamie osiwieć przy karmieniu;-) A propos męża - mój też był maminsynek, ale się naprawił:tak: nie trać nadziei i ducha walki!

Barmanko widzę, że Wy tez już na butli pełną parą. Rozumiem, jak się czujesz... Ja Mateusia nosiłam ciągle na rękach i tuliłam, jak go odstawiałam od piersi... Nosiłam i nosiłam i nie chciałam dać nawet tatusiowi... Ale po paru dniach tak mi w kregosłup wlazło, że go wreszcie ulokowałam w łóżeczku z zabawkami i chyba moja żałoba się skończyła:sorry: Sentyment pozostał i szkoda mi, że przez te głupie AZS musiałam tak szybko skończyć...

U nas w sumie nic nowego się nie dzieje, M szuka pracy i już ma jakieś opcje, lepsze i gorsze ale narazie nic pewnego. Mam nadzieję, że od grudnia pójdzie już do pracy, to nam się humory znacznie poprawią:tak:

:-Dmnie tez kusi to tagliatelle Moniq - ale na powitanie M w domu mam spaghetti (bolognese+neapoli, moj M lubi polączone sosy:tak::-D)- i tak wróci albo przed pólnocą... albo jutro z rańca (przeliczyli się chłopaki z robotą:confused2:):-(

Poza tym wczoraj jadłam sałatkę z tuńczykiem - apropo - pychotaaa - więc jeszcze mi język do tyłka nie przyrósł po przeczytaniu powyższego postu AgI:-p;-):-D

A dzisiaj ja się chwalę ząbkami :-D:-D:-D- nareszcie Jagódce przebiła się dolna lewa 1 !!! - także bolesne szczęście dopadło moje piersi:laugh2:

AgA - a ja poproszę o wynajem Twojej Teściowej na góra tydzień... Chce pokazać mojej, że jak się chce - to wszystko można zrobić :tak:;-)

Jola - i ja gratuluję nowej umiejętności Ali:tak::-):-):-) super... moja jeszcze nie czai kosi-kosi i brawo:zawstydzona/y:

Sara - trzymam kciuki za prace Twojego M:tak: - bedzie dobrze, bo Twój Chłop ma chęci a Facet zawsze sobie robotę znajdzie:tak:
Tym, że Synek malo je deserkow czy obiadków - nie przejmuj się. Najwazniejsze, ze mleczkiem nadrabia:tak: A z dnia na dzień może i apetyt przyjdzie ;-)

Hej kochane mamusie nie odzywałam się 3 dni i tyle mam do nadrobienia ze szok :szok:, no coż muszę podczytać te 50 stron , wy wstretne pisarki:-p
U nas już lepiej Majusi przechodzi zaplaenie krtani, takze dziekujemy za przeslanie tylu ciepłych fluidów :-)
Ogolnie Majusia nie przesypia nam nocek czyli nic się nie zminiło w tej kwesti, ale za to nauczyła się uwaga KRZYCZEĆ!!! wydziera sie glosniej niz placze.....:sorry:
dobra zabieram sie do nadrabiania

Witamy, właśnie wróciłysmy z zakupów, nie powiem, bardzo owocne... 5 bodziaków- 39zł- brak promocji, 3 pajace- 39 zł, tez brak promocji, ale za to 4 bluzki za 5,5zł... fajna promocja... dyni nie kupiłam, więc na obiad schabowe:eek: co do tagliatelle wg moniq to polecam i bardzo zachwalam! chyba od tego mój nowy świr na punkcie makaronów i kuchni włoskiej się wziął:happy: podziękować!

śmiałyście się z tytanowej łyżki, a jak uda mi się na zdjęciu uwiecznić, co się z naszą zmieniającą kolor łyżką z canpola stało, to zrozumiecie... w tym tępie, Iza zrobi z niej widelec!!!

konsultowałam się z dr co dawać Izie, żeby nauczyć ją gryzienia i jednocześnie masować dziąsełka, polecil chrupki ryzowe i biszkopty, tylko cały czas nadzorować brzdąca

Aga_K_M dziękujemy za kciuki:tak: bardzo się przydadzą... A co co deserków to nie ma większych problemów, szczególnie z gruszkami williamsa - to jedyny słoiczek który znika cały i szybko:tak: ale czy ktoś widział żywić się gruszkami i mlekiem?;-)

Tsarina dałam ostatnio Matiemu kawałek świeżej marchewki do zabawy, podobało mu się chociaż się nie najadł;-) podobno można dawać dzieciom różyczkę ugotowanego na miękko kalafiora do łapki do jedzenia

Na początku chciałam przekazać spóźnione zyczenia:
mnóstwo buziaczków dla półroczniaków
k.m- FILIPKA
ewka82- ADRIANKA
bohaciefka- MAŁGOSI

NO I DLA NASZYCH PANIENEK KLONIKÓW :-D ALICJI I AMELCI MNÓSTWO BUZIACZKÓW NA 7 M-CY

marzena80- super kuchnia, ja uwielbiam kolor venge;-) tez mam taki w kuchni:-) Kochan dobrze, że twoj m jest taki opiekunczy :-) nie no twoje kochana jakbym mogła pogardzić takim ekologicznym łóżeczkiem :-D

baramanka70- witaj kochana, ja mam 3 dni do nadrobienia i bede twardo nadrabiała :-D, tesciowa jest the best :-D

tikanis- gratulowałam ci awansu, a tu teraz czytam takie informacje ..... kurcze to przykre, że tak się ułozyło z jednej strony szkoda pracy tego awansu itd, ale z drugiej strony bedziesz mogła posiedzieć z Kubulkiem. Jesli mogę to powiem swoje zdanie ja gdybym miała taką sytuację to wziełabym w pracy wychowawczy i siedziała z dzieckiem. Bo czasu spoedzonego z dzieckiem nikt ci nie zabierze......... a to dobra inwestycja w przyszłość :biggrin2:

mamstud- super, że znalazłaś nianię :-) i że się dogadałyście

owca121- kurcze, faktycznie na 9 metrach musi być wam ciezko, ale perspektywa mieszkania z tesciowa hmmm sama nie wiem co lepsze :sorry:

bohaciefka- wiesz co faceci nigdy nas nie zrozumieja tylko potrafia na nas narzekac mimo naszych wszystkich obowiazkow, ale jak sami maja to ogarnac to nie daja rady :no:

confi- wow ale z ciebie zdolniacha była, teraz już wiadomo skąd Damianek taki madry :-D

jola466- gratulacje dla Aluni ;-) super to musi wyglądać, co do łóżeczka kupilismy w sklepie u nas kosztowało 199 jest z firmy coneco, co do wozka polecam CHICCO WOZEK TRIO TOUR 4 GONDOLA AUTO FIX + GRATIS (804252260) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy co do alkoholu to ja tez jedynie likiery lub piwo karmi lub z soczkiem, ale sporadycznie i tez nie pale, wiec nie jestes sama;-)

kornasia- jesli moge sie wtracic i wypowiedziec na temat krzesełka chicco, to ja tez je ogladałam, ale w sklepie powiedzieli, ze bez sensu je kupowac bo ono jest przeznaczone od 0 do 3 lat, wiec z wkladu dla noworodka i tych funkcji juz nie wykorzystasz a zaplacisz za nie

tsarina- gratuluję kolejnych ząbków

moniqsan- ja mam takie krzesełko
Jane Emotions Plus - H56 Mes ... - dladzieci.oferty.pl jestem super zadowolona

mamamatysia- oj wspolczuje wam takiej rozwdrzonej chrzesniaczki

aga- jesli moge doradzic w sprawie opiekunki to ja bym poszukała kogos innego, pomysl mała nie bedzie wychodzic na spacerki, tak jak piszesz zawsze jest ryzyko , ze ktoras zachoruje no i wiesz jednak opieka nad 2 takich małych bąbli :sorry:

nadrobiłam do strony 2347, reszte jutro............ uciekam kochane:-)

reklama
Alez dzis tu pustki, przynajmniej nie mialam co nadrabiac. Bylismy dzis na 3 godzinym spacerku tak bylaladna pogoda ze do domu nie chcialo sie wracac:tak:
Teraz siedze juz samiutka maz pojechal na rybki, synek spi, wiec mam chwilke dla siebie:-) Znalazlam dzis super oferte miszkanka i maz moj nawet sie zgodzil zeby ziasc kredyt jak stwierdzimy ze warto, w poniedzialek idziemy ogladac wiec napisze cos wiecej aby teraz nie zapeszac.
Kurcze a Wy znomu o jedzonku a ja na diecie, a jak pomysle o makaronach to az slinka leci .....:-p

Saro zycze aby maz szybko znalazl prace aby Wasze smutki szybko minely

aga_k_m gratuluje zabka, u nas tez moglo by sie cos pokzac bo ciezko to znosimy

ankzoc mnie juz nie bawi nowa umiejetnosc Wiktorka - krzyk ciezko to wytrzymac bo krzyczy praktycznie bez przerwy az uszy pekaja :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry